MOTOKARAVANIMIZ ? Ahmet Özdemir-Denizli

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan edessastelio Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 173
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 38,111

Etiketler

Ynt: MOTOKARAVANIMIZ ? Ahmet Özdemir-Denizli

Ahmet bey herşeyin başı sağlık diyelim.

marmariscj7' Alıntı:
Ahmet bey,karavanınıza yine kavuşamamışsınız buna çok üzüldüm bu bekleme nereye kadar ülkemizde verilen sözler neden tutulmaz,bahaneler neden bitmez.BEn bir iş yaparken olumsuzluklarıda hesap ederek iki üç gün sonrasına gün veririm insanı canından bezdiren belirsiz bekleyiştir belirli bir gün varsa kavuşma ümidiyle o gün biran önce gelir nediyelim inşallah bu son olur size sabırdan başka birşey diyemeyeceğim.İnşallah biran önce kavuşursunuz.İyi bayramlar.
outlaw06' Alıntı:
Her zaman diyorum ki; hayat gerçekten çok güzel, onu rezil eden insanlar.İnşallah karavanınız kısa zamanda sorunsuz biter.Birgün buradaki tüm iyi insanlarla bir yerde karşılaşmak dileği ile
izzet ardasa' Alıntı:
ALLAH size sabır versin
seyyah54' Alıntı:
Ahmet bey Türkiye de yaşıyorsan önce sanayide işin olmasın olursada 99 luk bir tesbihi baştan alacaksın.İnşallah en kısa zamanda aracına kavuşma dileği ile.
Yusuf Aybek' Alıntı:
Ahmet bey sizin kadar bizde sabırsızlıkla bekliyoruz umarım en kısa zamanda kavuşursunuz.
TUGAY58' Alıntı:
Ahmet bey herşeyin başı sağlık diyelim.
outlaw06' Alıntı:
Evet ,olayı çok duygusal boyuta da çekmemek lazım:smiley: Hayırlısı diyelim.Önce sağlık huzur.Karavanda olur herşeyde olur:smiley:
Malesef karavanımızı teslim alamadık, henüz.
Tam tamına 158 gün oldu. 158 günde yaşadığım gelişmeleri (pardon oyalama taktiklerini) her gününü kaleme döksem roman olurdu.
Telefonla şu yapıldı diye hiç aranmıyoruz ve bilgi verilmiyor. On defa ararsak zar zor bize dönebiliyorlar.
Telefonlarımız genelde açılmıyor, açılsa bile bize bilgi verecek kişiye ulaşılamıyor. 10 - 15 dakika sonra size dönelim bahanesiyle ne cevap vereceklerini düşündükten sonra inananılması imkansız yalan bahaneler ile oyalanmamız gerçekleştiriliyor.
Bugün yine aradım, aldığım cevap: "Bitmiş olması lazım sizi aramadılarmı" oldu. Yani personelin birbirinden haberi yok.
Öyle bir yere iş vermişizki muhatap bulabilmek, bulsak bile oyalama dışında cevap almamız mümkün değil.
Ömrümüzden bir yıl çalmış oldular şimdilik (tatil mevsimi, yaz sezonu bitti).
Bunları niyemi yazdım ? Başkalarına bilgi olsun, iş yaptıracakları yeri görüntüye göre seçmesin kimse.
Selamlar

Ahmet bey sizin adınıza çok üzüldüm evet haklısınız işyerinin görüntüsüne göre iş vermemeli insanlar... inşallah en kısa zamanda karavanınıza kavuşursunuz.

Ahmet bey durumunuza çok üzüldüm iş ahlakı olmayan sorumsuz kişiler insanı canından bezdiriyor.Ne diyeyim allahından bulsunlar.Size sabırlar diliyorum.

Başta Ahmet abi olmak üzere herkese selamlar.Ahmet abi çocuklarla çadır yada karavan tatilin çok erken olduğunu anlayıp kuşadasında bir yazlık kiraladım.Henüz döndüm.Yardımların ve alakan için içten teşekkürler.

Ahmet Bey,
Sabırlar diliyorum.....Sitede mutlu sonla biten karavan edinme hikayelerini okuyunca gaza geliyor ve hemen karavan edinme planları yapıyorum....Ancak bu heves tahmin edebileceğiniz gibi olumsuz hikayeleri okuyuncaya dek sürüyor....Ya kalitesiz ve etik değerlerden yoksun üreticilerin sebep oldukları hayal kırıklıkları ya nisbeten kalteli iş yapanların hayalleri zorlayan fiyatları yada karavana dönüşüme uygun araç ararken karşılaşılabilecek olumsuzluklar sebebiyle kararsızlık dünyasında boşa harcanan zamanlar....
Kalın sağlıcakla

carpediem69' Alıntı:
Ahmet Bey,
Sabırlar diliyorum.....Sitede mutlu sonla biten karavan edinme hikayelerini okuyunca gaza geliyor ve hemen karavan edinme planları yapıyorum....Ancak bu heves tahmin edebileceğiniz gibi olumsuz hikayeleri okuyuncaya dek sürüyor....Ya kalitesiz ve etik değerlerden yoksun üreticilerin sebep oldukları hayal kırıklıkları ya nisbeten kalteli iş yapanların hayalleri zorlayan fiyatları yada karavana dönüşüme uygun araç ararken karşılaşılabilecek olumsuzluklar sebebiyle ararsızlık dünyasında boşa harcanan zamanlar....
Kalın sağlıcakla
Merhaba; Süleyman bey,
Hevesiniz sakın kaçmasın.Bizim başımıza gelen, herkesin başına gelecek diye birşey yok.
Sadece iyi araştırmak, acele etmemek ve tekrar tekrar düşünmek gerekli almadan önce...
Selamlar
outlaw06' Alıntı:
Başta Ahmet abi olmak üzere herkese selamlar.Ahmet abi çocuklarla çadır yada karavan tatilin çok erken olduğunu anlayıp kuşadasında bir yazlık kiraladım.Henüz döndüm.Yardımların ve alakan için içten teşekkürler.
Bende teşekkür ederim, kısmetse birgün yüzyüze tanışmak dileği ile...
marmariscj7' Alıntı:
Ahmet bey durumunuza çok üzüldüm iş ahlakı olmayan sorumsuz kişiler insanı canından bezdiriyor.Ne diyeyim allahından bulsunlar.Size sabırlar diliyorum.
Teşekkürler, biraz daha bekliyeceğiz.Başka çare yok.
bülent usta' Alıntı:
Ahmet bey sizin adınıza çok üzüldüm evet haklısınız işyerinin görüntüsüne göre iş vermemeli insanlar... inşallah en kısa zamanda karavanınıza kavuşursunuz.
Merhaba, Bülent bey,
Başımıza gelecek varmış, kaderin önüne geçilmiyor.
2001/11 ayda bu işi ben Ege karavana yaptırmayı düşünüyordum.Fakat Kısıkköy'den geçiş saatimizde sanayii mesaisi bitmiş olduğundan orayla görüşemedik.Mart ayındada bizi ne çektiyse İzmir yerine Ankara'ya geldik.
Amacım sizinle konuşmaktı, geldiğimizde Alkovan'ın tamirini istemediğimizden, sökülüp yeniden yapılmasını düşündüğümüzden sizinlede başlıyamadık. Daha sonra 2007 yılında karavan diye bize "tavuk kümesi" satan yere gittik eşimin zoruyla. Eşimin karavanı satmamız için bize yardımcı olurmu düşüncesi vardı. Ben ise Karavanı aldığım günden beri En.G. ye nefretim devamlı artarak hergün beddua ediyordum.Halende ediyorum, hatırladıkça.
Sonra birkaç sokak ötede bir yere daha gittik, içimiz ısınmadı ve Denizliye dönüş yolumuzda bu ticari ahlakı olmayan malum yere gittik ve o günden beri 160 gündür sinir stres içerisindeyiz. Birçok arkadaşımız bize yardımcı olmak adına çaba gösterdi bugüne kadar,halende çaba içeriisindeler.
Bu işten ergeç kurtulacağız, İnşaallah. Fakat birdaha babamın oğlu olsa işi bitir parayı al derim.Avans felan vermem, bu kazıktan sonra.İyi niyet fasafiso, işi yapanda iyi niyet olmalı. Biz bugüne kadar hep yalan makinesiyle konuşmuşuz. Bir ay önce aracı görmeye gittiğimizde eşim bu yalan makinelerinin elini havada bıraktı sıkmadı, çok doğru yaptı.
Ankaraya geldiğimde size uğrayacağım müsait olursanız.
Selamlar

Arkadaşlar, Konumuzla alakası var veya yok herkesten af dileyerek yazıyorum, başımdan aşağıdaki gibi bir olay geçmişti.
Karavanı(Tavuk kümesini) aldığım günlerde 2007'de bir olay yaşamıştım:
Banka kredisi ile başladığım ev inşaatımda çalışan işçilerden yarın vereceğiz diye karşı komşu inşaat 12 çubuk demir almışlar. Ne gelen var ne giden, aradan 10 gün geçince hatırlattık. Biz onu getirdik inşaatın önüne koyduk demişler, getirmedikleri halde.
Birkaç gün sonra baktımki inşaat sahibi orada. Hemen yanına gidip durumu anlattım.
Aldığım cevap şuydu:"BENI ALAKADAR ETMEZ!"
Giderken selam verip elini sıktığım bu adamın dönerken elini sıkmadan yanından ayrıldım ve içimden "Allah güle güle oturmak nasip etmesin dedim.
Aradan geçen 5 yıllık bir zaman içerisinde bu kişiyle birdaha hiç karşılaşmadığımdan, herhalde ya öldü yada evi sattı diye düşünüyordum.
Birgün hoşgeldin bahanesiyle evimize gelen bir hanım, bu kişiyi kasdederek 5 yıl önce aniden hastalanıp, konuşamadığını ve hareket etmediğini söyledi.Bu şekilde yatarak yaşıyormuş. Demekki Ah yerde kalmıyor.
Buna sevindinmi diye soracaksınız, mutlaka. Cevabım: Tabiki sevinmedim. Takdir "ALLAH"dan.
Son karavan olayımızdada 560 gün önce 45 gün iş teslimi diye bizi gülücüklerle aldatıp, sonra 160 gün içerisindede sürekli oyalamaktan başka birşey yapmayan yalan makineleri içinde ahımın yerde kalmıyacağını biliyorum.Çünki hiçbir zaman affetmiyeceğim bu kişileri. Özellikle: Ay. hanım ve Ser. bey için bu düşüncem sabittir.

Şu an işimizin bitirilmesi YVZ. bey tarafından bugün 10 günlük süre söz verildi.
İnşaallah bu bey sözünde durursa mağduriyetimiz sona erecek.
Selam ve saygılar

Ahmet hocam, konuyu baştan beri takip ediyorum, şu anda bile gelişmeleri geriye dönük okudum, ne deyim Allah sabır versin.
Bu son uzatmalar olur.

Ahmet hocam yazınızı okuyunca daha önce okuduğum bir hikayeyi paylaşmak istedim kimsenin hakkı kimsede kalmaz :mad:

KABAĞIN DA BİR SAHİBİ VAR
Vaktiyle bir derviş, nefisle mücadele makamının sonuna gelir...
Meşrebin usulünce bundan sonra her türlü süsten, gösterişten arınacak, varlıktan vazgeçecektir.
Fakat iş yamalı bir hırka giymekten ibaret değildir. Her türlü görünür süslerden arınması gereklidir.. .
Saç, sakal, bıyık, kaş, ne varsa hepsinden. Derviş, usule uygun hareket eder, soluğu berberde alır.
- Vur usturayı berber efendi, der.
Berber dervişin saçlarını kazımaya baslar. Derviş aynada kendini takip etmektedir. Başının sağ kısmı tamamen kazınmıştır. Berber tam diğer tarafa usturayı vuracakken, yağız mı yağız, bıçkın mı bıçkın bir kabadayı girer içeri.
Doğruca dervişin yanına gider, başının kazınmış kısmına okkalı bir tokat atarak:
- Kalk bakalım kabak, kalk da tıraşımızı olalım, diye kükrer.
Dervişlik bu... Sövene dilsiz, vurana elsiz gerek. Kaideyi bozmaz derviş.
Ses çıkarmaz, usulca kalkar yerinden. Berber mahcup, fakat korkmuştur. Ses çıkaramaz.
Kabadayı koltuğa oturur, berber tıraşa başlar.
Fakat küstah kabadayı tıraş esnasında da sürekli aşağılar dervişi, alay eder:
'Kabak aşağı, kabak yukarı.'
Nihayet tıraş biter, kabadayı dükkândan çıkar. Henüz birkaç metre gitmiştir ki, gemden boşanmış bir at arabası yokuştan aşağı hızla üzerine gelir.
Kabadayı şaşkınlıkla yol ortasında kalakalır. Derken, iki atın ortasına denge için yerleştirilmiş uzun sivri demir karnına dalıverir. Kabadayı oracığa yığılır, kalır.
Ölmüştür. Görenler çığlığı basar.
Berber ise şaşkın, bir manzaraya, bir dervişe bakar, gayri ihtiyarî sorar:
- Biraz ağır olmadı mı derviş efendi?
Derviş mahzun, düşünceli cevap verir:
- Vallahi gücenmedim ona. Hakkımı da helal etmiştim. Gel gör ki kabağın bir sahibi var. O gücenmiş olmalı!

Hikâye böyle...
Ama hayat da böyle...
Ensemize, kafamıza vurup vurup dalga geçen sahte kabadayıların, kabağın da bir sahibi olduğunu, bu sahibin de en affetmeyeceği şeyin kibir ve kul hakkı yemek olduğunu unutmaya başlayanlar anlayacaklardır..

Ahmet Bey,
inanın yaşadıklarınız karşısındaki sabrınıza hayranım, üzüntünüzü her satırıyla paylaşıyorum,
Yusuf arkadaşımın dediği gibi KABAĞIN da SAHİBİ var, yaşanan bunca olumsuzluklar sonucu, bundan sonraki sürecin sizin açınızdan çok iyi olacağına inanıyor, dualarımız sizinle diyorum,
Allaha havale edeceğiz, Sabreden Derviş düşüncesi ile Murada ereceğini ze inanıyorum. Sevgilerimle.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,751
Kayıtlı Üye Sayımız
166,565
Kaydolan Son Üyemiz
ömer sarıhan

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR