BU KONU ÇOK SİNİR BOZUCU
Arkadaşlar merhaba;
24 temmuz da yaşadığımız kah Stresli, kah olumlu bir günün ardından neler oldu bakınız.
Bahsettiğim gün, bizimle ilgilenip çözüm üreten iki saygıdeğer Gezenbilir platformu üyesine bir teşekkür mesajı yazmak istedim.
Aşağıdaki örnek:
edessastelio' Alıntı:
Merhaba; Gezenbilir dostları,
Karavancı ve gezenbilir dostluğunun tarif edilemez bir mutluluk olduğunu belirtmek istiyorum.
Ankara'da bulunduğumuz 24/07/2012 günü (Raptor) Hikmet Özkan ve Ertuğrul Ayasun beylerin bize zaman ayırarak,
karavanımız ile ilgili özel işlerimize yardımcı olmak için sanki kendi problemleriymiş gibi gösterdikleri ilgi ve alakadan dolayı
büyük bir muttluluk içerisindeyiz.
Bu beyefendiler yaşadığımız ve yaşayacağımız problemlerin sorunsuz duruma getirilebilmesi için çaba göstermişlerdir.
Hikmet ve Ertuğrul beylere; Kendim, Eşim ve oğlum adına çok teşekkür ediyorum. Allah razı olsun.
İşte Gezenbilir dostluğu aynı zamanda karavancı dostluğu bu.
tüm arkadaşlara sorunsuz mutlu günler dilerim.
Ahmet Özdemir
Yukarıdaki mesajımın aynısını "Ankara serbest muhabbet köşesindede yazdım"
Sonraki beni hayrete düşüren gelişmeye bakınız...
HmdTkmn' Alıntı:
Merhaba.
sanırım mesajınızı yanlış topiğe yolladınız.
yada bir başka topicten otomatik olarakda buraya yollanmışta olabilir.
Yukarıdaki alıntıya verdiğim cevap:
Merhaba;
Üst sıralardaki mesajımı bilerek bu bölüme yazmıştım.Galiba onu kastediyorsunuz...
Nedeni: ANKARA'lı 2 gezenbilir üyesine ANKARA'lıların huzurunda TEŞEKKÜR etmekti.
Acaba ben Ankara'lı olmadığım içinmi böyle yanlış yaptığımı düşünüyorsunuz?
Beni ne kadar üzdüğünüzü tahmin edebiliyormusunuz?
Ankara'lı değilim, Türkiye'liyim.Başşehrimde ANKARA.
Lütfen bir açıklama yapında beni aydınlatın.
Selamlar.
Aşağıdaki Alıntı;başka bir üyeden bana yanlış yere yazdınız diyene hitaben olumlu açıklama:
TEKNIKISLEM' Alıntı:
Hamdi Hocam
bence arkadaşımız mesajını haberleşmenin yoğun olduğu yere yollamış,
ona destek olanlarda,
bu desteği teşekkürsüz bırakmayanlarda sağolsun.
Yukarıdaki alıntıya verilen OLUMSUZ cevap beni yine hayretler içinde bıraktı:
HmdTkmn' Alıntı:
metin hocam tuhafıma giden zaten bu mesajın birkaç topiğe gönderilmiş olması.
birde bu isimlerin bu topicde hiç yer almaması.
madem etkinliğe göre topic ayırımı var o etkinliğin mesajıda o topicde yer alması gerekir.
diyeceksinki burası serbest muhabbet
doğrudur,o zaman herdaim muhabbete bekleriz.
Yukarıdaki alıntı içeriğinden şunu anlıyabiliriz;
Ankara Serbest muhabbet köşesine, oranın müdavimleri dışındakiler mesaj yazamaz.Yazsa bile konu sadece etkinlik olacaktır. yazılanlarda müdavim olmayanların adı geçemez.
Sinirlerim bozulduğu için aşağıdaki alıntıda görülenleri yazdım.
edessastelio' Alıntı:
Hamdi bey, Muhabbet için siz ve ben uygun değiliz sanırım.
Ben: 63 yaşındayım, İLKOKUL mezunuyum, 45 senelik kendi adıma ticaret hayatım vardı,şu an emekliyim.
Malesef 4x4' dümde yok... Bir teşekkür mesajını serbest muhabbet veya etkinlik olarak değerlendirebiliyorsunuz, bravo...
Ben yanlış yaptığım zaman karşımdaki bir çocuk bile olsa özür dileme cesaretini gösterebilirim.
Üye adınızın altında dikkatimi çeken bir satır(Haksızlık Karşısında Susan Dilsiz Şeytandır...)
Acaba ben yazdığım bir teşekkür mesajını alaya alan siz tarafından haksızlığa uğramadımmı ?
Evet ben bahsi geçen teşekkür mesajımı bilerek birkaç topiğe yazdım. Çünki mesajda adı geçen kişiler benim nazarımda saygıdeğer kişiler...İsimlerini duymamanıza hiç şaşırmadım, az ve öz, saygılı muhabbet yapıyorlar...
Sizden özür falan beklediğimi sanmayın.Zaten beni ne kadar kırdığınızı başka farkedenler olacaktır, onların doğru düşüncesi yeter... İyiki bu sitede doğruyu gören arkadaşlarda var...
Yanlış yaptığımı düşünmüyorum, özür dilemek erdemlik olduğu için;
Sayın ANKARA'lılardan, bu topiğe (TEŞEKKÜR dışındaki mesajımdan başka) ANKARA'lı olmadığım halde mesaj yazdığım için özür dilerim.
Ahmet Özdemir
Tevellüt:1950
Aşağıdaki alıntıda Savaş bey kardeşimiz olayın tatlıya bağlanması için çaba göstermiş, sağolsun.
outlaw06' Alıntı:
Ahmet bey kesinlikle bir yanlış anlaşılma var ortada.Sizide Hamdi abiyide biliyorum
Birbirinizi yanlış anlamışsınız.Elbette Ankara serbest muhabbet köşesinin kapısı herkese açık ki; özellikle sizin gibi tecrübeli büyüklerimize.Sadece yüzyüze konuşmama ve internetten görüşme nedeni ile bir yanlış anlaşılma var.(Hadsizlik edip karışmış ta olmak istemiyorum ama iki güzel insanın birbirini yanlış anlamasına üzülürüm) Affedin
Daha sonra "Metin özel bey" konunun tatlıya bağlanması için bana özel mesaj göndermiştir, kendisine huzurlarınızda teşekkür ediyorum.(özel mesaj olduğu için içeriğini burada yazmadım.
Bu özel mesaja verdiğim cevap aşağıda:
edessastelio' Alıntı:
Merhaba; Metin bey,
İlginize teşekkür ederim.
Ben zaten bu olayın körüklenmesi taraftarı değilim.
Geçliğimde, benden küçük birine yanlış bir kelime kullandığım için sabahı zor ederek
evinin kapısında bekleyerek küçüğümden özür dilemiştim.
O mesajımdaki bahsedilen Hikmet bey ile; 26 mayıs gecesi Denizli'den geçerken gece yarısı 15 dakikalık bir tanışmamız olmuştu.O günden beri sayısız bizi telefonla aramış hatırımızı sormuştur.Ankara'daki işimizle kendisi ilgilenmeyi teklif etmiş ve işyerini yarım gün boş bırakmıştır.Yanındaki Ertuğrul beyde ilk defa Hikmet beyin yanında tanıştığımız halde bize yardımcı olabilmek adına çok çaba sarfetmiştir.
Bende bu güzel insanlara Teşekkür borcumu herkesin göreceği topiklerde yapmayı düşündüm.Hepsi bu. Ama siz mesajın amacını anladınız ve hikmet beye açıkladınız. Buna rağmen size cevap verirken yazılanlara alınmadım desem yalan olur.Çünki siz olayı zaten özetlemiştiniz, tekrar eleştirilmem yanlış oldu. Dikkat ederseniz İlk verdiğim cevapta mesajı bilerek Ankara S.M.K.sine yazdığımı belirttim.
Ankara'lı 2 güzel insan beni ilgileriyle onore etti, bunun teşekkürü mutlaka ANKARA'lıların huzurunda olmalıydı. Yoksa sizin kendi aranızdaki etkinliğe maydanoz olma gibi bir niyetim yoktu. Mesele bundan ibaret.Ama kırıldım.
Unutmadan söyliyeyim; 1971 ekim ayında Genel Kurmay başkanlığından terhis olmuştum. ANKARA'da başıma karavandan dolayı kötü anılarım bile olsa,bunu tüm Ankaralı'lara maletme düşüncesindede olmadım hiçbir zaman.
Selam ve Saygılar, Ankara'ya ve size
Ahmet Özdemir
Selam ve Saygılar
Olayın tatlıya bağlanması için ilk adım atıldı, Hamdi beyden gelen mesaja bakınız:
Özürmü? Aşağılamamı? Hakaretmi? belli değil.
Medem gönül almayı bilemiyor,EN alttaki "tevellüt açıklamasını yazmamış olsaydı konu kapanabilirdi.
HmdTkmn' Alıntı:
Ahmet bey aslında konu şahsınızla alakalı değil.sadece ankara'da şuan anlatması uzun mevzular var,sizden önce buraya bu topicle alakası olmayan mesaj yönlendirilmesi yapılmıştı.
yine böyle bir mesaj olabilme babında sitemimi dile getirdim.
ayrıca buraya mesaj atıp birdaha uğramayan birsürü mesaj.boşyere cevaplıyoruz bizde.
ayrıca size iyiliği geçen arkadaşlarla yazıştığınız topic vardır ve şüphesiz oraya bu mesajınızı yazmışsınızdır. onlar ve konuyu takip edenler dahil herkez okumuştur.kaldıki ismi geçen arkadaşlarda buraya takılmazlar yada bizlrle muhabbete girmezler.
hal böyleyken sizden gelen ve tanımadığımız kişilerin isimleri olunca ve hiç selam,sabah muhabbeti olmadan böyle bir mesajı yadırgadım doğrusu.
dediğim gibi kapımız muhabbete herzaman açıktır.
bir mesaj atıp ortalıktan kaybolunacaksa üstü kalsın derim.
eminimki metin ustam konuyu irdelemese şüphesiz sizin bu mesajınızda bu tip mesajlar katagorisine girecekti.
saygılar.
tevellüt:akıl yaşta değil baştadır...
Cevap hakkım doğdu:
Merhaba, Hamdi bey
Selam sabah yok demişsiniz. Mesajım "Merhaba Gezenbilir dostları" diye başlıyor.Bu birçeşit selamdır.
Ben Tevellüt: 1950 yazmıştım. Bu Eski kuşağın kaç doğumlu anlamında kullandığı bir kelimedir.
Tevellüt: "Akıl yaşta değil baştadır" yazmışınız. Buda bana ve benim akranlarıma HAKARETTİR.
Konu başlığını; "Buraya her üye giremez" diye değiştirin olsun bitsin.
Yaptığınız aşağılamayı devam ettirmenin anlamı yok.
Bu topiğe yazış amacım belli, konuyu nereden nereye saptırıyorsunuz.
Bu muhabbet köşesine teşekkür mesajı yazılırmı? diye Bir anket yapılsa:herhalde benim düşünceme katılanlar çoğunlukta olurdu.
"Ankara serbest muhabbet kösesi"ne yazmak için oranın müdavimleri olmak gerektiğini, sadece müdavimlerinin mangal,vs ve bazı etkinliklerini duyurma yeri olduğunu düşünememişim.Cahillik işte.Sonuçta ben İLKOKUL'u zar zor bitiren bir insanım.
Keşke 1955 lerde öğretmenlerimiz, kendimizden büyüklere nasıl hakaret edilir diye bize öğretselerdi, ama sadece özür dilemeyi öğretmişler
Lütfen; hatanızı kabul etmediğinize göre bana cevap vermeyin artık, burada noktalansın.
, :İyi etkinlikler, bol muhabbetler size...
Akılsız biri olarak size Selam ve Saygılarımı sunuyorum.
Böyle stresli bir yazıyı ilk defa bu topikte dünden beri yazıyorum.Bu sebeplede sedece kendini haklı görerek,yaptığı yanlıştan dönmeyen şahsınızdan,ve diğer bu topikteki yaşça büyük,küçük tüm arkadaşlardan özürlerimin kabulünü arz ederim.
Hoşçakalın.