Moto - Kuryenin Ölümle Dans Fotoromanı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan lee33 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 123
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 22,568
Ynt: Moto - Kuryenin Ölümle Dans Fotoromanı

konu dışına taşmalar oluyuyor ;D hayat hikayeleri degil gerçekleri ortaya çıkarmak istiyoruz .ya oldugun gibi görün yada göründügün gibi ol demiş mevlana .

Etiketler

Sevgili Krosçu....
Yazdığım mesajda şüphe içeren bir durum mu var ki şahitliğe ihtiyaç duymuşsun...Şahitsen aynı yolları beraber aynı anda dolaşıyorsunuz sanırım....
Kendini usta diye niteleyen motorculara yakışan, bu resimlerdeki sürüş şeklini savunmak değil, doğru olmadığını ifade etmekti.. Siz sanırım ustalıkla cambazlığı karıştırıp bu işe gönül vermiş ve yeni başlayan arkadaşlara oldukça kötü örnek oluyorsunuz...
Savunacak hiçbir şeyi olmayan bu konuda başka cevap vermeyeceğim....
Bunun yanlış bir sürüş şekli olduğunu ifade edin ve bu yanlıştan dönün..Siz konuyu çok farklı yerlere taşıyorsunuz buna gerek yok...

Kesinlikle bir tartışma ortamı yok,Herkes düşüncelerini dile getirmekte bu en doğal hakkı ,Herkesin düşüncesi bir olsaydı dünya güllük gülüstanlık olurdu,Bence bu konular tartışılmalı konumuz motosiklet heyecanımız aynı fikirlerimizde tabiki düşünce ayrılığı olacaktır buda gayet normaldir kurosçu sadece beni herkezden eski tanıyan ve bir çok hadiseyi paylaştığından şahid olma gereği duydu zannedersem sağolsun fakat kimse kimseye bir şeyler ispatlamak zorunda tabiki değidir,herkezin düşüncesi ve hayatı kendine özel olmalı,Bu konuyu başlatan arkadaşımız güzel bir konu meydana atmış olup sürükleyici bir paylaşım olmuştur,doğru bilinen yanlışları paylaşarak öğrenmeliyiz saygılar. ;D ;D ;D

Değerli arkadaşlar, siyaha beyaz demenin bir anlamı yok.... Fotolar kendi başına konuşuyor zaten.

Savunulacak hiç bir tarafı yok. Büyük bir hata yapıyor kurye arkadaş. Bunu söylemek çok mu zor ?

Böyle ekmek parası olmaz. Avrupada en çok motorsiklet ingilterede satılıyor. Bu ülkenin hava koşulları yanında bizim ülke cennet. Ama

bırakın çalışmayı adamlar zevk için yağmurda kullanıyorlar.

Yağmur soğuk geçirmez kıyafetler var, teknoloji var, Goretex denilen bir tekstil var (herhalde açıklamama gerek yok :smiley: ).

Çoğu kuryede de görüyorum bunları zaten, işverenleri sağolsunlar düşünmüşler. İşte harekete geçilmesi gereken nokta burası,

Bu korumalı kıyafetleri sağlamayanları zorlamak lazım, standart getirmek lazım.

pancarmotorcu' Alıntı:
konu dışına taşmalar oluyuyor ;D hayat hikayeleri degil gerçekleri ortaya çıkarmak istiyoruz .ya oldugun gibi görün yada göründügün gibi ol demiş mevlana .

konu kuryenin yaptıgıysa eyer kurye kullanımında sorun yok dogrusunu yapıyor sadece bazıları konuyu sapıtıp başka amaçlar gütmekte .bunun kanunen bir hatası varsa bırakın bunu kanunlar geregini yapsın sana yanlış geliyorsa kime yanlış geliyorsa .yapmayın acemi adamlar zaten trafige çıkmasın bide araba sürücüleri motorla alakası olmayanlar motor hakkında yazıyorlar yok şöyle yok böyle ben 20 yıldır böyle kullandıgım zamanlar çok oldu .bu benim kullanım tarzım .bende kuryelerin tarafındayım kim ne derse desin

Arkadaşlar motorsiklet ehliyetimi 95 yılında aldım. Bu güne kadar Allah'a şükür motor kazası yapmadım. Bundan sonra ne olacağını Allah bilir.

Elbette bu konu tartışmaya açık konu. Zevk için motor kullanmak var, mecbur olduğu için zor şartlarda motor kullanmak var.

Allah'tan bütün motorsever arkadaşlarıma kazasız sürüşler diliyorum.

arwin' Alıntı:
Sevgili Krosçu....
Yazdığım mesajda şüphe içeren bir durum mu var ki şahitliğe ihtiyaç duymuşsun...Şahitsen aynı yolları beraber aynı anda dolaşıyorsunuz sanırım....
Kendini usta diye niteleyen motorculara yakışan, bu resimlerdeki sürüş şeklini savunmak değil, doğru olmadığını ifade etmekti.. Siz sanırım ustalıkla cambazlığı karıştırıp bu işe gönül vermiş ve yeni başlayan arkadaşlara oldukça kötü örnek oluyorsunuz...
Savunacak hiçbir şeyi olmayan bu konuda başka cevap vermeyeceğim....
Bunun yanlış bir sürüş şekli olduğunu ifade edin ve bu yanlıştan dönün..Siz konuyu çok farklı yerlere taşıyorsunuz buna gerek yok...

arkadaşım konuyu ve fotoları inceledim .benim anlamadıgım bu kadar abartmaya gerek varmı .ortada farklı bişeyler söz konusu .ben öküz altında buzagı aramaktan vaz geçtim .herkes kendi fikrini .yazdı söyledi araba kullanıcıları verdi veriştirdi iyide oldu kimse kendini görmez hep başkalarını görür .bende isterimki herkes kurallara uygun davransın .fakat bu ülkede acemilerde çok .ustalarda çok mesela kuryenin otobüse yakın sürdügü fotoyu ele alalım epey bir yagmur yagmış ve asfalt temiz firen mesafesi kuru zeminden daha iyi tutuşa sahip bunu herkes bilir kuryeler daha iyi bilir bide araclardan gelen çamurlu su ara mesafe açılınca göremez oluyorsun bunu ben çok yaşadım .tecrübeli bir sürücü araçlardan ya çok uzak durur yada böyle gider .otobüs firene bastıgında oldugu yerde durması imkansız böyle bir otobüs daha yok motorla aynı şartlarda arada 5 metre mesafe var buda firen mesafesi büyütülecek aman gitti intahar etti durumunu nerden çıkartıyorsunuz ben tevede seyrettim seyredenlerde vardır adam sol şeritte arkasında bayan varken teker yapıyor bide bayan ayaga kalkan adamın arasından gecip öne geciyor adamsa tek teker devam ediyor işte asıl tehlike kendini bişey sanan dengesizler bunlar otobanda tek teker gezenler bunlar kurye deyiller bunlar motorcular .birtek kuryeler suclu

konuyu kimse saptırmıyor krosçu bey,herkez aynı konu hakkında gerçekleri söylerken siz ve arkadaşınız şıracının şahidi ,bozacı misali ,tamamen yanlış olan bir sürüş teknigini,olagan birşeymiş gibi onaylıyorsunuz daha sonrada motorcuları sıkıştırıyorlar diye hiç, acizlenmeyin, bu şekilde motor kullanan kuryeler oldugu sürece,otomobil kullananlar motorculara gıcık oluyorlar,sıkıştırıyorlar ,bu arada ilk motorumu 87 senesinde aldım bunuda belirtmek isterim ,milyon km yapamadım ama az çok kazalar geçirdim,düşmemekle övünmedim,km ile övünmedim,benim olmayan motorlarla resim çektirip benim idi demedim,adresim belli,işim belli,sizler bu siteyi diger motor siteleriyle karıştırıyorsunuz galiba ,gayri ciddi bir site degil 55.000 ,küsür üyesi olan ve dogru paylaşımları olan bir sitedir ,bence biraz daha yazılarınıza dikkat ederseniz sevinirim . saygılar allah yolunuzu açık etsin

pancarmotorcu' Alıntı:
konuyu kimse saptırmıyor krosçu bey,herkez aynı konu hakkında gerçekleri söylerken siz ve arkadaşınız şıracının şahidi ,bozacı misali ,tamamen yanlış olan bir sürüş teknigini,olagan birşeymiş gibi onaylıyorsunuz daha sonrada motorcuları sıkıştırıyorlar diye hiç, acizlenmeyin, bu şekilde motor kullanan kuryeler oldugu sürece,otomobil kullananlar motorculara gıcık oluyorlar,sıkıştırıyorlar ,bu arada ilk motorumu 87 senesinde aldım bunuda belirtmek isterim ,milyon km yapamadım ama az çok kazalar geçirdim,düşmemekle övünmedim,km ile övünmedim,benim olmayan motorlarla resim çektirip benim idi demedim,adresim belli,işim belli,sizler bu siteyi diger motor siteleriyle karıştırıyorsunuz galiba ,gayri ciddi bir site degil 55.000 ,küsür üyesi olan ve dogru paylaşımları olan bir sitedir ,bence biraz daha yazılarınıza dikkat ederseniz sevinirim . saygılar allah yolunuzu açık etsin

Tebrik ederim, çok yerinde bir değerlendirme. Hala bu durumu savunanlara inanamıyorum. Ama şöyle bir laf vardır :

Cehalet korkuya engel olur, bilgi ise gereksiz riskler alınmasını engeller.

Sonuç olarak ben de diyorum ki, öğrenmekten korkmayınız ;)

Fotolardaki vaziyetin malesef savunulacak tarafı yok.
Hiç bir gerekçe bu cehaleti açıklayamaz.

Araçlarımızın kara kutuları olsaydı, pek çok kazanın sebebini daha net görür, kişisel yorumlarımızın ne kadar boş olduğunu daha iyi anlardık.

Arkadaşlar trafik kuralları gibi toplumun düzenini sağlayan kurallar kişilerin kendi tecrübelerine göre esnetilebilecek kurallar değildir. Burada yazdığımız çizdiğimiz herşeyle insanlara örnek olmamız gerekiyor. Lütfen insanlara kötü örnek olmayalım. Takip mesafesi kuralının ihlali, hem kendi hem de başkalarının hayatlarına mal olabilecek bir ihlaldir. Videodaki motor sürücüsünün bu ihlali (hatayı) neden yaptığını açıklayabilirsiniz ama bu hatayı savunmak doğru bir hareket değildir...

Yağmurlu havada güvenli motorsıklet sürüş tekniği.

Madde:
1.Zorunlu olmadıkça yağmurda motora binme.
2.Yağmurda gitmek zorundaysan ,kesinlikle su geçirmez ekipman eldiven vesaire ,kapalı kask kullan.
3.Ani hızlanma ve frenlemelerden kaçın.
4.Etrafındaki ,önündeki arabalarla mümkün mertebe mesafe araya koymak.
5.Virajları çok dikkatli ve yavaş bir şekilde al.Viraja yaklaşmadan önce gerekli hazırlığı yapıp uygun vites ve hızla viraja gir.Virajda fren yapma gerekirse dozajlı olarak arka freni sık.
unutma ıslak havada fren mesafesi normalden çok daha uzun olacaktır.( kesinlikle sudan veya spreyden korunmak için yakın mesafe araç takibi yapma)
6.Motor sürücü herne sebeple olursa olsun kendi rahat hissetmiyor veya konforunda bir bozulma varsa mutlaka dinlenmeli veya sürüşe ara vermeli.

diye yazıyor uluslararası güvenli motor sürüş teknikleri internet sayfasında.

yol' Alıntı:
Arkadaşlar trafik kuralları gibi toplumun düzenini sağlayan kurallar kişilerin kendi tecrübelerine göre esnetilebilecek kurallar değildir. Burada yazdığımız çizdiğimiz herşeyle insanlara örnek olmamız gerekiyor. Lütfen insanlara kötü örnek olmayalım. Takip mesafesi kuralının ihlali, hem kendi hem de başkalarının hayatlarına mal olabilecek bir ihlaldir. Motokuryenin bu ihlali (hatayı) neden yaptığını açıklayabilirsiniz ama bu hatayı savunmak doğru bir hareket değildir...

Sedat Bey teşekkürler, içimde kopan fırtınaları, başkalarını kırmamak adına yazıya dökemiyordum... aklımdakileri 5 cümle ve güzel bir üslupla sizin kaleminizden görmek benim için çok daha iyi oldu teşekkürler.

Agalar, bu motorize arkadaşın kurye olduğunu nerden biliyorsunuz?

bana, büyük ihtimalle fuara giden, ekipmanını tam giymiş bir motor kullanıcısı gibi geldi... Her YBR 125 süren kurye olmuyor sanırım..

büyük konuşmayayım ama hiç bir güç yada hava beni bir otobüs yada kamyon gibi büyük bir aracın arkasına saklanmama sebep olamaz.motor kullanırken mutlaka 200-300 metre ötemi görmeli ve 20 -30 saniye sonrasını düşünebilmeliyim.ama beş metre önümde koca bir araç varken hiçbir şey göremediğim için sadece cenazemi yada hastanedeki durumumu düşene bilirim. :smiley:

Yazılan mesajları ilgi ile okudum , katıldıklarımda oldu katılmadıklarımda , konu ile ilgili yazılacak her şey yazılmış , bende yazılacak çok farklı bir şey yok ama en azından okudum demek istedim , ama ben ufuk beyin tarafındayım ...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,760
Kayıtlı Üye Sayımız
166,576
Kaydolan Son Üyemiz
Atakan Usun

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR