Moto - Kuryenin Ölümle Dans Fotoromanı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan lee33 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 123
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 22,572
Ynt: Moto - Kuryenin Ölümle Dans Fotoromanı

Ufuk kardeş elbette refleks o arkadaşta vardır. Allah onun yardımcısı olsun. Fakat o firene basınca motor duracak mı? Ya o düşünce arkadan gelen ne yapacak?

Ben de yıllar önce saatli sefer yaptım şehirler arası yollarda gece sabahlara kadar kurşun gibi yol yaptık. Ekmek kavgası kolay değil. En keskin virajlara son sürat girerdik ve ayağımız gazdan çekilmezdi.

Şunu açık söyleyim, sadece Allah'a güveniyorsun. Senin ABS, ASR vs. sistemler hava-civa kalıyor. Ne senin ne de karşıdan gelenin can güvenliği garantisi YOK...

Bir gece eve geldim, sürat yapmanın ve yol stresinin ağırlığı üzerimde.....Düşündüm, ben ne yapıyorum, benim bir ailem var dedim. Allah'a şükür o işten kurtuldum.

Fakat o günler bir daha gelmesin İnşallah. Kimseye hız tavsiye etmem. Ben de diğer insanlar gibi ekmek derdine sürat yapıyordum, fakat doğru olduğu için değil, sadece mecburiyetten.

Etiketler

İyi akşamlar !

Bir hikayemiz vardır, herkesin bildiği ; "Deveye sormuşlar.." diye başlayan,

Bir süre öncesine kadar işim gereği, İzmir-Ankara karayolunda hergün 36 km. yol yapıyordum. Üşenmedim bir gün saydım, yanımdan geçen 35 araçtan sadece 4 tanesi şerit değiştirirken sinyal verdi. Takip mesafesi, direksiyon başında telefon kullanmama vb. konular aşılmış durumda yurdum insanı tarafından. Sabah evden çıkarken ev halkı ile helalleşmek gerekiyor aslında. Selamlar.

nkurtkaya' Alıntı:
Yani yağmurlu havada motor kullanmak için peşine takılacak bir otobüs bulmak gerekiyor, buradan bunu mu anlamalıyız?
Aynen öyle arabanın içind üşümezsin,sigaranı yakar teybini açar keyfine bakarsın,kendinizi onun yerine koyun diyeceğim ama buda olmaz,çünkü motosiklet kültürünü Türkiyede oturması asırlar alacak,sonra o arkadaşa o zavallı kurye,ye buradan yardırmak kolay tabiki,bir tır seni sıkıştırdığında ne h,ssediyorsan o kuryeyide günde 50 kişi sıkıştırıp taciz ediyor,binmiyorsanız anlatamassınız motosikleti sadece düşüncenizi anlatabilirsiniz bilgilerinizi ise binerek açıklayabilirsiniz tabiki yaz kış,en iyi motorcu motosiklet üstünde en uzun yaşayandır,

"Eğer yağmurlu havada otobüs bulunmazsa ne olacak" diye sormak istiyorum o halde.

Kendimi Kuryenin yerine koyabiliyorum ve kesinlikle yapmayacağım bir şey olduğunu tekrar altını çizerek söylüyorum. Belki de riskleri ve sonuçlarını daha iyi tahlil edebildiğim içindir.

Not: Sigara kullanmıyorum, kullandığım dönemde de araç kullanırken hiç sigara yakmadım, sadece kendi sürüş güvenliğim için değil, trafikteki diğer insanların da güvenliği için.

çağlar' Alıntı:
rüzgarına girmek .....20 li yaşların başlarında bizimde uyguladığımız bir yöntem olmakla beraber ,,şu anda baktığımda bana çok manasız bir hareket olarak gelmekte..varsın yağmur iğne gibi batsın ama daha güvenli gideyim.

ufuk bey tasvip etmişsiniz bu durumu ama bence yanlış ...bu kadar zamandır motora biniyorsanız kaybettiğiniz veya sakat kalan arkadaşlarınız olmuştur muhtemelen.
tamam motor en güvenli seyir aracı sayılmaz ama biz yine önlemimizi alalım değilmi.adam ekmek peşinde fakat bir terslik olsa evine ekmeği kim nasıl götürecek.?

selamlar ,saygılar.
O arkadaşa sorun bakayım günde kaç kişi seni taciz ediyor adam yerine koymuyor diye,burada bu işler kurala göre yürümüyor ,görüşe göre yürüyor önce araba sahiplerinin motosiklet kültürleri gelişmeli bende araba kullanan birisiyim herkez benim gibi düşünmez hocam maganda dolu trafik bir tampon hayata veda,peki hangi motosiket sana vurduğunda hayata veda edersin,bu ne duyullmuş ne görülmüştür saygılar hocaam. ;)

Küstah ve cahil sürücüleri tartışma konusu yapmaya değmez.

Motorculara, bisikletlilere ve yayalara tacizde bulunanlara şoför demiyorum.

"Herşey bir insanı sevmekle başlayacak." diyor şair.

bu mesafeden gitmek arabayla bile risktir ,sonuçta üşümemek falan bunlar boş laf,insanın başına kaza bir defa geldimmi ,zaten gözünü hastanedemi açar, başka yerdemi onu allah bilir,bu konuda yazarken egitici ve ögretici olmak lazım ,çok km motor kullanmak ,profosyonellik degildir önemli olan kurallara uymak ve risk almadan motoru kullanmaktır.

Her, insanın tecrübesi kendisini bağlayıcı niteliğe sahiptir,Sana doğru olan bana yanlıştır,tecrübe en büyük bilgidir...Buda yaşanarak sahip olunan bir bilgeliktir.Bir makina mühendisi ,kağıt üzerinde anlatır çizer fakat onu yapan usta niteliği taşıyan sanatkardır, ;) :smiley:motosiklet kullaanmakta ustalıkla alakalı bir hadisedir.bir okulu yoktur,çıraklıktan gelir bu sanat, :D

pancarmotorcu' Alıntı:
bu mesafeden gitmek arabayla bile risktir ,sonuçta üşümemek falan bunlar boş laf,insanın başına kaza bir defa geldimmi ,zaten gözünü hastanedemi açar, başka yerdemi onu allah bilir,bu konuda yazarken egitici ve ögretici olmak lazım ,çok km motor kullanmak ,profosyonellik degildir önemli olan kurallara uymak ve risk almadan motoru kullanmaktır.

kesinlikle katılıyorum..

ufuk bey ilk motorumu 16 yaşında aldım java .yıllarca her modeline ve hacmine bindim gece gündüz yaz-kış...tüm türkiyeyi gezdim ..hertürlü sorumsuz ve tehlikeli davranışı sergiledim ..iyimi yaptım kesinlikle hayır,şu anda yaşıyorsam ya şansımdan ,ya allahın sevgili kulu olduğumdan.

birçok arkadaşım kask takmadığı için veya tek tekerle viraja zorlamaktan öldü.sakat kaldı..

şimdi ben diyorum ki ,, koca 1400 lük motoru söküp eve çıkarıp onla parça parça uğraşan bir motor hastası olarak ,,,bu kadar risk almak kusura bakmasın kimse çok aptalca.
bu şekilde örnek olmakda lise talebelerine yakışır.

ölen kurtulur,ağlanır arkasından 2 gün sonrası yok..gökyüzünü ,denizi,rüzgarı sevdiklerini bırak git..ucuzsa bukadar hayat eyvallah hocaaamm ;)
sakat kalana daha zordur, zamanı vardır bolca bu hareket tarzını sorgulaması için.zamanı vardır sevdiklerinin veya onu sevdiklerini zannetiği insanların birbir kaybolmasını görmek için.

selamlar

birçok arkadaşım kask takmadığı için veya tek tekerle viraja zorlamaktan öldü.sakat kaldı..

kesinlikle yukarıdaki düşüncennize katılıyorum,45 yaşındayım daha bir kere tekere almadım, yurt dışı seyehatimde dahil asla maceraya kapılmadım ve halen sağlıklı olarak biniyorum,şu gerçekki motosiklet dünyanın en ciddi işi,ve tehlikeli aletidir.daha geçen yıl GÖKÇEN kardeşimizi kaybettim karadeniz gezimizde,ciddi bir konu bu,sadece tecrübe,yetmez,çekirdekten yetişmek gerekir diye düşünüyorum. ;) :smiley:

Motorculuk doğaya ve motora olan aşktır.

bu iş çıraklıktan bu yana geldigi için,işin kültürü ve egitimi boş veriliyor ehliyet verilirken ilk 50cc sonraki yıllardada .cc derecesi artarak kaliteli egitimlerle bu işler yapılsa,devamlı aralıklarla,egitime ve kursa tabii tutulsa bu hareketler yapılmaz tabiki bu işler yaşlada alakalı 18,20 yaşlarıda insanın ,bu tehlikelere bakış açısı farklıdır ,yaş ilerledikçe yapılanların yanlış oldugunu kişide idrak eder,tabi hayatta kalırsa ;D ;D

Evet bu konuda haklısın genç iken insanın kanı daha hızlı akıyor düşenemiyor,Yaşarsa şayet bizim yaşlarımıza gelip,daha ihtiyatlı davranıyor katılıyorum bu fikrine. ;D ben şimdiki aklımla asla o kadar yakın takip etmem asla.ama yapmadığım nane değil tabiki halen bazen yapıyorum karadeniz seyehatimde kamyonları yorgun düştüğümden dolayı sümük gibi çok yapıştıüım oldu,nasılsa hızlı gitmediklerini düşündüğümden işin kısası,yaş ilerledikçe zaman aktıkça bizler değişiyor,düşüncelerimiz değişiyor,zaman değişiyor.evren bile değişiyor. ;D ;D ;D

işin daha kötüsü kendini ailesini yaktığı gibi yada başkasınında hayatı ile oynuyo ufukla bunu daha öncede konuştuk motorculara ayrı bir eğitim vermek lazım kesinlikle her zaman aradan kacarım arkasına sığınırım olmuyo umarım ilerde motor kültürü daha cok gelişir

Tabi şimdi burda konu kuryenin karşılaştığı sorunlar ve zorluklar değil.Elbette motor sürücüsü olarak bu tehlikeli trafikte biz kendimiz ilk önce önlemimizi alacağız ve gerisini allaha havale edeceğiz.Kuryeyi günde 100 arabada sıkıştırabilir , bu ayrı bir konu.Kurye kendini nekadar tehlikeye atabilir mesleği uğruna bu ayrı.Önce önlem sonra tevekkül.
Güvenli bir sürüş için motorcu önünü görmeli ki ,sürprizle karşılaşmasın,önünü görmeli ki tali yoldan bir traktör önüne fırlamasın.Tabi bu tarz düşünce zamanla ve tecrübeyle oluşur.
Benim burdan çıkartmak istediğim düşünce hareketin nekadar tehlikeli olduğunu göstermek ve uyarmaktı^.Fuar boyunca 3 gün istanbul trafiğinde dolaştım ve Moto kuryelerin trafik kurallarını nasıl hiçe saydığını bu kısa süre içerisinde gördüm. Bir motosıkletli araba kadar cesur olamaz,çünkü ne de olsa 2 teker üstünde.Ha olursa ne olur yere yapışır ama arbaya birşey olmaz.

Vesselam aklın yolu bir, hepimiz hem kendimize hem de karşıdan gelene dikkat etmeliyiz.

Başkalarına trafikte saygı göstereleim ki, örnek olalım bizde saygı görelim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,760
Kayıtlı Üye Sayımız
166,576
Kaydolan Son Üyemiz
Atakan Usun

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR