Moğolistan’da İkinci Kağanlık döneminden kalma birkaç küçük yazıt daha vardır.Bunların en önemlileri de
Küli Çor(=İhe-Hüşötü) ve
Ongin(=İşbara Tarkan) Yazıtları'dır.Küli Çor Yazıtı'nın 719-723 yılları arasında,Ongin Yazıtı'nın ise 732-735 yılları arasında dikilmiş olduğu sanılmaktadır.
Ongin Yazıtı,Bilge Kağan Yazıtı'nın 160 kilometre güneyinde yer alan ve Ongin Nehri'ne dökülen Tarimal Irmağı kıyısında 1891 yılında Rus tarih bilimci Nikolay Yadrintsev tarafından bulunmuş olup 19 satırdan oluşmuştur.731 yılında dikildiği sanılan bu yazıt bir görüşe göre Alp Eletmiş bir başka görüşe göre Taçam adlı bir Türk beyine ait olup bu yazıtta İlteriş Kağan ve Kapgan Kağan yanı sıra Oğuzlar ve Çinliler ile yapılan savaşlardan bahsedilmektedir.
Orta Moğolistan’da 1928’de bulunan İhe Hüşotü Yazıtı ise Küli Çor adlı bir bey adına 716’da dikilmiştir.Yazıtta İlteriş, Kapgan ve Bilge Kağan'ın adları geçer.Bu yazıtta,Tarduşların başı olduğu sanılan Küli Çor’un kağanlara hizmeti ve öbür boylarla yaptığı savaşlar anlatılmaktadır.
Bengü taşlardan söz açınca ilk bulunan yazıtlar olmaları nedeniyle Yenisey Yazıtları önemli bir yere sahiptir.Bir sonraki gezimizde görmeyi umduğumuz bu yazıtlar,Yenisey Vadisi'nde,doğuda Tuva Cumhuriyeti'nin başkenti Kızıl'dan 60 kilometre uzaklıktaki Sargal Aksı'dan başlayıp batıda Hemçik Irmağı yakınındaki Şançi kırlarına kadar uzanan yaklaşık iki yüz kilometre uzunluğundaki bir bölgede yaşamış değişik Türk boylarına aittir.
Sayıları iki yüz elli civarında olan Yenisey Yazıtları,genellikle mezar (=kurgan) taşı ya da kaya taşı olarak dikilmiştir. Bazıları birkaç kelime ya da üç-beş satırdan oluşan bu yazıtlar,son derece yalın bir dille ve küçük farklılıklar olsa da Orhun Alfabesi kullanılarak yazılmışlardır.Ne var ki üzerinde tarih kaydı bulunmayan, daha ziyade üst düzey komutan,bey gibi erkekler adına dikilmiş ve ölüm nedeniyle aile bireylerinden ayrılmanın verdiği keder yanı sıra göğe, güneşe ve suya duyulan özlemin anlatıldığı bu yazıtlardan tarihi olaylar bakımından yararlanmak mümkün olamamıştır.Bu nedenle Yenisey Yazıtları, tarihçilerden çok dilbilimcilerin ilgisini çekmektedir.
Orhun Anıtları Müzesi'nde bengü taşlar hakkında bilgi veren bir levha