Meşe'nin Yapımına Başladım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan KIPÇAK70 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 186
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 116,247

Etiketler
Ynt: Meşe'nin Yapımına Başladım

İşallah abi.
Şu an izleme ve öğrenme çabasındayım ekonomik olarak ve bilgi olarak yeterli olduğumda bunu yapacağım..
Saygılarımla.

Tugay Bey teşekkür ediyorum. Gezginleri görünce ben de gezeyim dedim ve gezecek kadar yaptım.

Hocam Merhaba, ben de diğer dostlar gibi Meşe'nin yapım aşamalarını bir solukta okudum.Kısıtlı bütçe ve zamana rağmen bu kadar kısa bir sürede karavanı büyük ölçüde tamamlayıp güzel bir Türkiye turu yapmanız gerçekten övgüye değer. Ayrıca, karavan ruhsatı çıkarmadan da trafiğe çıkmanız bir cesaret örneği olmuş. Edebiyat öğretmeni olarak teknik konularda da yetenekli olduğunuzu gördük.Karavanını kendileri yapmak isteyenlere güzel bir örnek oldunuz. Güzel geziler ve paylaşımlar dileğimle. Ergun

Merhaba Ergun Bey, gezmeyi aile boyu seviyoruz. Gezmek için araç lazımdı aldım. Elimden ufak tefek işler (mekanik, boya, mobilya, elektirik) gelir. Kapalı bir alanın varlığı yapım aşamasında çok gerekli. Kışın soğuk ve yağmur, yazın da sıcak yüzünden çalışmak zor oluyor. Kısıtlı bütçemle aracımı temel ihtiyacımı karşılayacak şekilde bitirdim. Aracıma dizel ısıtıcı (vebasto) takdım. Kış gezileri için. Onu da denedim gayet güzel çalışıyor. Karavan ruhsatı almadan gezmemin iki nedeni var. Birincisi yaz ortasında (gezi mevsiminde) araç muayenesiyle uğraşmamak için. Diğeri de deneme (kullanım) sonucunda karavan planında değişikliğe gidebilirim diye düşündüm. Yaptığım plan ihtiyaçlarımı karşıladığı için değişiklik de yapmadım. Karavanla gezmeyi düşünen herkes karavanını yapabilir diye düşünüyorum. Kendi karavanını yapmak isteyenlere bir nebze faydamız olursa bahtiyar olacağım. Övgü dolu sözleriniz ve iyi dilekleriniz için ayrıca teşekkür ederim. Okulda işlerimin yoğunluğu nedeniyle gezimi bitiremedim. Ayrıca burada da hafta sonları kısa geziler yapıyorum. Mehmet KIPÇAK

Merhaba, Abdullah Bey. İyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Daha iyileri sizlerin olur inşallah.

Vahit Bey, ben ikinci el (ismini yanlış yazabilirim) eperşapır düşük olan modeli (D2) olabilir. Isıtması yeterli yılbaşında deniz kenarında deneme fırsatım oldu. Sabaha kadar çalıştırdım. Derecesi yarıdan azdı çocuklar çok sıcak olduğunu söyleyince derecesini biraz daha düşürdüm. Dizel ısıtıcının en alt modeli bile gayet güzel ısıtıyor. Daha önce de gündüz karda karlı ve soğuk havada birkaç saat çalıştırdım iyi ısıtıyordu. Yakıt konusunda birşey diyemeyeceğim. Ben yakıtı arabanın deposundan aldığım için ölçme imkanım olmadı. Yenisinin yarı parasına ikinci el alabilirsiniz. Karavanı kışın da aktif olarak kullanacaksanız sulu modelini düşünebilirsiniz. Hem arabanın motorunu, hem karavan bölümünü hem de kullanım için suyu ısııtırsınız. Size kolaylıklar diliyorum.

Elektirik tüketimi yok denecek kadar az. Çalışmaya başlarken buji ısıtıyor o zaman ve kapatıken de bujiyi temizliyor o zaman fazla akım çekiyor. Saat 01.00'de 105 amper yaşam aküsü 12.3 volt idi. Sabah uyandığımda yine aynı voltajdaydı.

Arşipel'i yapan Hakkı Bey, sağaolsun İstanbul'dan aldı. Yenisi 1200 TL civarı iken ben 600 TL ye aldım. montajını kendim yaptım.

Yusuf Bey, iyi dilekleriniz için teşekkür ederim. 2015'in umutlarımızın gerçekleştiği bir yıl olması dileğiyle.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,805
Kayıtlı Üye Sayımız
166,615
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR