Ynt: Meşe'nin Yapımına Başladım
Merhaba Ergun Bey, gezmeyi aile boyu seviyoruz. Gezmek için araç lazımdı aldım. Elimden ufak tefek işler (mekanik, boya, mobilya, elektirik) gelir. Kapalı bir alanın varlığı yapım aşamasında çok gerekli. Kışın soğuk ve yağmur, yazın da sıcak yüzünden çalışmak zor oluyor. Kısıtlı bütçemle aracımı temel ihtiyacımı karşılayacak şekilde bitirdim. Aracıma dizel ısıtıcı (vebasto) takdım. Kış gezileri için. Onu da denedim gayet güzel çalışıyor. Karavan ruhsatı almadan gezmemin iki nedeni var. Birincisi yaz ortasında (gezi mevsiminde) araç muayenesiyle uğraşmamak için. Diğeri de deneme (kullanım) sonucunda karavan planında değişikliğe gidebilirim diye düşündüm. Yaptığım plan ihtiyaçlarımı karşıladığı için değişiklik de yapmadım. Karavanla gezmeyi düşünen herkes karavanını yapabilir diye düşünüyorum. Kendi karavanını yapmak isteyenlere bir nebze faydamız olursa bahtiyar olacağım. Övgü dolu sözleriniz ve iyi dilekleriniz için ayrıca teşekkür ederim. Okulda işlerimin yoğunluğu nedeniyle gezimi bitiremedim. Ayrıca burada da hafta sonları kısa geziler yapıyorum. Mehmet KIPÇAK