Meşe'nin Yapımına Başladım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan KIPÇAK70 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 186
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 116,227
Ynt: Meşe'nin Yapımına Başladım

Sayın ycakıcı, şu an Konya, Beyşehir, Kazdağları Milli Parkı, Isparta, Burdur, Salda Gölü, Afradiyas (Aydın), Efes, Bergama, Çanakkale, İstanbul, Bolu, Amasra (Batı Karadeniz) gezimin İstanbul bölümündeyim. İnternette sıkıntı var. Adana'ya dönünce ayrıntılı bilgi verebilirim.
Sayın Mabirsen öğretmenin, Gezim süresinde havalar serin gitti. Çanakkale ve İstanbul'da yağmur vardı. Tenteyi açmak nasip olmadı.

Etiketler

Karavanımın iç düzenlemesi tam bitmedi. Yaz bitmeden de gezmek gerekiyordu. Seçimden sonra büyük bir heyecanla çıktık yola 3571 yol yapıp 313 litre mazot harcayıp Konya, Konya Beyşehir, Kızıldağ Milli Parkı (Isparta Şakirağaç, Isparta, Burdur (İnsuyu Mağarası) Burdur Salda gölü, Denizli Acıpayam Dodurgalar mağarası, Aydın Afrodisyas, İzmir Efes, İzmir Bergama Akrapol ve Asklepion (Tarihi tıp merkezi), Çanakkale, Gelibolu Yarımadası, İstanbul, Bolu ve Amasra'yı görüp Adana 1384 TL yakıt parası verip Ağustos sıcağında Adana'ya döndüm. Tatil döneminde araç muayenesiyle uğraşmamak için ruhsat işine girmedim. Gezip süresince İzmir hariç trafik kurallarına uydum. Yolda 90 km hız sınırını geçmemeye çalıştım. Hiç trafik polisi görmedim desem yalan olmaz. Gezimin bazı bölümlerinde gece yolculuk yaptım. (Zaman sınırlı olduğu için) Konuları toparlaya bilirsem. Önümüzdeki günlerde gezimi anlatmaya çalışacağım.

gezi rota.jpg

2014 A?USTOS GEZ? BA?LANGIÇ KM.jpg

2014 A?USTOS GEZ? B?T??.jpg

2014 A?USTOS GEZ? ADAN ÇIKI?.jpg

KIPCAK hocam karavanı ne zaman bitirdiniz de yola cıktınız yahu?

İçerisinden fotolar yok mudur? :D

Sayın, ycakici, ufak tefek eksiklerim var. Ama gezmeme engel değil. Bir hafta on gün içinde ruhsatını karavana dönüştüreceğim. Fotoları düzenliyorum. Ruhsat işinden sonra karavanlı geziler bölümünde yayınlamayı düşünüyorum. Gezi bölümünde de bölgelere ayırmışlar. Ben birkaç bölgeyi gezdim. Hangisinde yazacağımı bilmiyorum.

Dünden hazırlıklarımı yaptım. Tüvden randevumu aldım. İş bilmeyenlere, iş yapmamak için kırk dereden bin su getirenlere kendimi psikolojik olarak hazırladım. 07.30 evden çıktım. 08.00 den önce tüvdeydim. Normalde 09.00da bitecek olan işim. Tüvde 11.50'de bitti. Sükunetimi hiç bozmadım. Bir de mu maçın ikinci devresi trafik kısmı var. Polis memuruna olması gerekenleri söyledim. Ama o bildiğini yaptı. Yaptığının yanlış olduğunu söyledim. O da yaptığının doğru olduğunu söyledi, yönetmelikler bulunup okundu. Sonuçta olması gereken yapıldı. Trafikte de 15 dakikada yapılması gereken işimi bir saat otuz dakikada yatırabildim. Yine de şanslı sayılırım. Ruhsat işimi bitirdim.

10 09 2014 karavan ruhsat 1.jpg

10 09 2014 karavan ruhsat  2.jpg

Mehmet Hocam ve marmariscj7 teşekkür ediyorum. Çok daha iyileri sizlerin olur inşallah. Mehmet Hocam evet resmi olarak tam bir karavan.

Meşenin yapımını bir solukta inceledim. Sayın hocam Sokakta bu projeyi tamamlama sürecindeki azminizi ayakta alkışlıyorum.Güle güle kullanmanız dileğiyle.
Benzer proje bende henüz beklemede.Bir yıldır malzeme alımlarımı sürdürmekle beraber, birde iş gereği şehir değiştirmek zorunda kaldım Pendik'ten Adana'ya yerleştim. Organizede Çalıştığım fabrikanın bahçesine bir atölye (Branda çadır) kurdum ve hobi atölyemi faliyete hazır hale getirdim. 2 ay önce de 2006 Citroen Jumper 12,6m3 aracımı da alarak son noktayı koydum.Şu an aracın Klima, yağ filitre,ön düzen şanzımandaki ufak problemin çözümü için bakım onarım ilerini hallediyorum.
Bayramı takiben ilk müdahaleyi cam açmayla başlatmayı planlıyorum.Ha tabi bu süreç tamamen duygusal bağlamda böyle yavaş yavaş ilerliyor. Arkasından su tankları vb. devam edecek Hedef Mayıs 2015. Sizi bu süreçte tanımaktan mutluluk duydum.HOSB deyim. Görüşmek isterim.Tefonum:05322183981 hazarteknik@hotmail.com

1.JPG

Bu süre içinde forumdan olsun, tanıştığım gezgin dostlar aracılığı ile bir çok detay hakkında oldukça bilgi derlemiş durumda olmama rağmen, tabii ki çok daha fazla tecrübeye, bilgi ve öneriye ihtiyaç duymaktayım. Bunlardan bir tanesini paylaşmak istiyorum. Fikri yada deneyimi olan arkadaşların önerilerini bekliyorum. Ekteki resimdeki gibi bir ilave renkli kuşak yapmayı düşünüyorum. Digital baskıyı yapacak reklamcı, ruhsata işlenmesi zorunlu(tabii ki), ama belediyeye reklam harcı yatırıldıktan sonra ruhsata işlenebilir gibi bir laf etti. Bu bir reklam değil, tamamen mavi tonlar içeren kuşak. Uygulama nasıl olacak şimdilik bilmiyorum. Baskıyı da yaptırmadım, cevaplara göre dikkate alacağım.

mavi deneme3.JPG

Sayın arsipelege, iltifatlarınız için teşekkür ederim. Emek olarak, düşünce olarak elimden gelen yardımı yaparım. Aracınız hayırlı olsun. Yolun yarına gelmiş sayılırsınız.

Gezi anılarımı Karavanlı Gezilerin EGE bölgesi kısmında Meşe ile Göller Yöresi, Ege, Çanakkale Amasra başlığı altında yayınlıyorum. Birkaç bölgeyi kapsadığı için Ege bölgesinde yayınladım.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,786
Kayıtlı Üye Sayımız
166,602
Kaydolan Son Üyemiz
aytar6363

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR