Mercedes - Benz Unimog

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan deveci Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 240
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 147,350

unimog u yapılmış mı alayım yoksa hurda alıp yaptırayım mı?

• -yapılmış al

Kullanılan: 55 32.0%
  • -hurda al yaptır

Kullanılan: 63 36.6%
  • -unimog değil başka bir araç al

Kullanılan: 10 5.8%
  • -unimog senin neyine

Kullanılan: 12 7.0%
  • -başka işin gücün yokmu

Kullanılan: 32 18.6%

• Kullanılan toplam oy
    172
Ynt: Mercedes - Benz Unimog

mrb berksan
araba şasesi ve üstteki kupanın ayrı hareket etmesi engeli yollarda giderken araç içindekilere ve yüke daha az sarsıntı gelmesini sağlar.

Etiketler

gerçekden ayrıcalıklı olduğunuzu kışın arazide kullandığınızda anlayacaksınız, 3 aracı peş peşe çektiği videoyu burda izlemişsinizdir sanırım, araç hakkında söylenecek bişey yok mog arazinin kralıdır, karavan işine gelince ewt aracı bozmaya gerek yok, karavan kullanmak için çok basit ve kolay bir projem vardı paylaşayım sizinle, kasa ölçülerine uygun içine sığacak şekilde bir fiber kapalı kasa alıp, içine 4 noktadan civatalayıp, kasanın içini webosto yatak dolap zevkinize göre döşeyip küçük bir vinçle kasanın içine koyup işiniz bitince aynı şekilde indirebiliyorsunuz, kasanın içinde olacağı için ruhsata bile işletmeye gerek kalmayacak bir nevi kasanın içinde yük gibi görünecek :smiley: hesaplı ve kolay bir iş başka kasalı araçlarada uygulanabilir, fikir olsun die yazdım bu araçla ilgili son projem buydu ;) kışın gezilerde karşılaşmak üzere diyor tekrar iyi günlerde kullanmanız dileğiyle.

Hayalimdeki araçlar

n699399157_500696_5489.jpg

n699399157_500694_4756.jpg

n699399157_500691_3442.jpg

n699399157_500693_4429.jpg

n699399157_500695_5080.jpg

arkadaşlar elinde unimog resimleri olanlar buradan paylaşsın bizde arşivimize ekleyelim

mogzilla' Alıntı:
Bende epeyce var.Bir ara ayrı bir başlıkta düzenlerim.

teşekkürler daha çok sizin mogun resimlerini görmeyi isteriz.
acmat la mog revizyondan geçti heralde ???

deveci' Alıntı:
arkadaşlar işte hayalimdeki unimog

Engin bey, benim de TAM olarak istediğim model bu işte... Orman Müdürlüğü elinde mevcut sanırım, kullanılmayan. İhale olursa bir tane de ben kapmaya çalışacağım... ::smiley: ;D

murat bey herhangi bir unimog ihalesi duyarsanız mutlaka haber verin alalım birer tane canavar.
arkadaşlar bana offroad için jeep falan al diyorlarda ben kır gezisine çıkmayacağım ki ağır offroad yapacağım unimogdan başkası kurtarmaz beni ;D

Arkadaslar
Ihalelerden arac almakla bitmiyor. Cok cok ciddi paralar harcamak gerekiyor. Bu isle ancak zengin emekli bir mekaniker ugrasabilir. O bile emin olun araci satmak istediginde geriye donup de hesapladiginda zararina cikacaktir. Bu araclar calismaz durumda iken tam bir kapali kutudur. Sanzimanlari defransiyelleri disli kutulari motoru ... en basit gorunen lastikleri bile bi dunya para. Hazir yapili araclarin fiyatlarinda cok ciddi dususler varken bence ihale filan ugrasmak yerine bumlara bakin derim. İhaleden 10 milyara arac alacaginiza 40 milyar istenen kanli canli yuruyenine 30 milyar verip de almak emin olun daha karli olacaktir.

bberksan' Alıntı:
Arkadaslar
Ihalelerden arac almakla bitmiyor. Cok cok ciddi paralar harcamak gerekiyor. Bu isle ancak zengin emekli bir mekaniker ugrasabilir. O bile emin olun araci satmak istediginde geriye donup de hesapladiginda zararina cikacaktir. Bu araclar calismaz durumda iken tam bir kapali kutudur. Sanzimanlari defransiyelleri disli kutulari motoru ... en basit gorunen lastikleri bile bi dunya para. Hazir yapili araclarin fiyatlarinda cok ciddi dususler varken bence ihale filan ugrasmak yerine bumlara bakin derim. İhaleden 10 milyara arac alacaginiza 40 milyar istenen kanli canli yuruyenine 30 milyar verip de almak emin olun daha karli olacaktir.
berksan bey haklısında o kadar para nerede :smiley:
bizim ihaleden falan alalım diye söylememiz hem başlangıç fiyatı ucuz olur hemde acil ihtiyacımızı görür diye.
Allah herkesin gönlüne göre versin

Abi fazla uzatip basinizi sisirmek istemem ama sizi ozellikle uyarmak istiyorum ki bu tip araclarin ucuzu sizin su an gozunude buyuen rakamdan kat be kat pahaliya mal olabilir demiyorum O-LA-CAK-TIR. Ben zamaninda toplamak uzere bir mustang mach1 alşmistim 1500 $'a aldim 2 yil ugrastim 10 bin $ harcadim sonunda 1000 $'a bitiremeden sattim. Zarari goruyormusun? Ihaleden arac alacaksaniz 1-emekli yada kira geliri olup da sabah kalktigimda ne yapacagim diye dusunen bir insan olacaksin 2- cok iyi mekaniker cevren olacak ve elin de anahtar tutacak takim taklavat garajin olacak 3- paran olacak 4- biraz da sansli olacaksin. Sonucta ise suna eminj ol pahali deyip alamadigin araclardan fazla para harcayacaksin. Su anda satilan araclarin hicbirinin sahibi emegini birakin harcadigi parayi bile cikaramiyor. Ve hepsinin de yola cikisi sizinki gibi.

merhaba,
60-65 arası kısa şase unimog doka almak istiyorum.Türkiye de bulmak mümkün müdür?
Yardımcı olabilecek arkadaşlar bana ulaşırsa çok sevinirim.
khasici@gmail.com
Kaan Haşıcı

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,821
Kayıtlı Üye Sayımız
166,617
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Geri