Mercedes - Benz Unimog

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan deveci Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 240
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 147,349

unimog u yapılmış mı alayım yoksa hurda alıp yaptırayım mı?

• -yapılmış al

Kullanılan: 55 32.0%
  • -hurda al yaptır

Kullanılan: 63 36.6%
  • -unimog değil başka bir araç al

Kullanılan: 10 5.8%
  • -unimog senin neyine

Kullanılan: 12 7.0%
  • -başka işin gücün yokmu

Kullanılan: 32 18.6%

• Kullanılan toplam oy
    172
Ynt: Mercedes - Benz Unimog

Evt hayaller çok güzel unimog resimleride süper hatta gece rüyamda mogla çamura saplanım 4x4 mandalına basıp çıssss sesini duydukdan sonra çamuru hamur gibi yoğurup gittiğim günlerde olmuştur ;D ;D ;D ama gel gelelim bu araçlar aşırı pahalı ve bizlere bir okadarda uzak bunun teknedeni kalite bu araçları hurdadan alıpda toplamak okadar basitde değil (şunu derimki bir kazalı doğan vea şahin aldınız ve bunu sanayide toplatacaksınız insan kanser olur yaaa tabi siz sanayici değilseniz ) kaldıki bu araçların orjinal parçalarını bulamayız bile arkadaşlarımın bazıları yazmışlar yürüyeni salamsa -motor şanzuman diff iyiyse kullanılır vea alınır neyse yapmayın arkadaşlar moglar arazi araçlarından kat kat farklı araçlar en basit özelleklerinden bazılarını sayıyorum şanzuman ve diff arasındaki şaft bileşeni 28 parça keçe segman ve rulman var üzerinde şaftın istavrozlarını saklayan acayip bir malzemeden 3 parça ve birleştirildiğinde küre şekli çıkıyor üzerindede körük var şaftın içerisindede ayrıca basınçlı hava basitbir şaftmış demii : ) kışın araç çalışmadığında içerden bir düğmeye basıldığında hava filtresine ether püskürme. dingillerdeki cer dişlisi sayesinde aks kesme oranının %10 a düşmesi vs vs ve bu aracın sadece sinyal kolu 1000 küsür euro tabikide üzerine tanımam ama biz şimdilik iveco daily ile yetineceğiz he ilerde zengin olursak u4000 u 5000e binelim inşallah : )) 104.jpg

Etiketler

burada toplanan araçlar sizin bahsettiğiniz modeller değil daha doğrusu mekanik modeller yani eski modeller

bir makina mühendisi olarak bakıyorda inanın unimog un her bir ayrıntısı bir mühendislik harikası.
dışardan bakan belki altı üstü bir kamyonet diyordur ama öyle değil.

Bende makine teknisyeniyim tecrübeyle birleşik. Çifliğimiz var ömrüm biçer ve traktör tepesinde geçti yaklaşık 8 ayda unimog kullandım yerini hiçbirsey tutmuyor tabiki ayrıca mekanik hastasıyım solid çalışmalarınız varmı

valla unimog derim başka bir şey demem, çok inceledim dehşet bir makina , hastasıyım ama ilacım yok , 200.000 avro civarıymış ilaç , ::smiley: desenize bu hastalıdan gideceğiz. ;D

BBOYTED' Alıntı:
Bende makine teknisyeniyim tecrübeyle birleşik. Çifliğimiz var ömrüm biçer ve traktör tepesinde geçti yaklaşık 8 ayda unimog kullandım yerini hiçbirsey tutmuyor tabiki ayrıca mekanik hastasıyım solid çalışmalarınız varmı

yıllarca bir buzdolabı fabrikasında ar-ge müdürlüğü ve kalıphane sorumlusu olarak çalıştım
8 cad cam programı biliyorum
5 yıldır doğalgaz ısıtma soğutma havalandırma şirketim var
çalıştığım yıllarda kendi şehrimde cad-cam,cnc programlama konusunda 1 numaraydım
unigraphics ve solid work ile ilgili geçmişte çok çizimlerim var ama şimdi uğraşmıyorum

yok abi ben hiçbiyerde çalışmadı ticari bir işde yapmadım ama çamaşır makinasını çimbiçme makinasına çevirebiliyorum ellerim beynimindediği herşeyi yapar : ) konu özele döndü galiba aramızda : )

bayayhan' Alıntı:
valla unimog derim başka bir şey demem, çok inceledim dehşet bir makina , hastasıyım ama ilacım yok , 200.000 avro civarıymış ilaç , ::smiley: desenize bu hastalıdan gideceğiz. ;D
ayhan bey unimoglar o kadarda pahalı değiller.
tabi yeni modelleri u500 falan pahalı
eski model unimoglar ucuza alınabilir
en azından kısa vadede unimog hastalığınıza ilaç olur :smiley:

bir arkadaşım askeriyeden çıkma almıştı beraber toplayacaktık ama çocuğun kredi kartı borcu yüzünden yürümeyen mog una el koydular komedi..
ben aile geleneğimiz gereği ikinci ele karşıyım ama bu gibi durumlarda başka çaresi yok, alınırsa ikinci el almaktan başka çare yok

link için saol güzel unimog videoları var
ama insan seyrettikçe daha çok unimog hastası oluyor

Evet...Offroad deyince unimog bir numaradır..Nacizane benim fikrim bu..Umarım hallerimize tez kavuşuruz..Selamlar....

http://**.com/files/331290872/wallpaper_unimog.rar.html
Buyrun rapid aracılığı ile rar dosyasını masaüstüne kaydedin şıkıştırılmış dosyayı açıp içerisindeki Auto Wallpaper Change programını kurunuz ardından aynı klasör içerisindeki unimog resimlerini programın istediği klasöre atınız ( farklı resimde atabilirsiniz ) ve masaüstünde dakika başı değişen unimog resimleri var. ;D ;D ;D

Mercedes Unimog 404S 4x4 Unimog 404 dizel 5000 1983 13.500 TL 23 Temmuz 2009 Linki alabildimmi bilmiyorum Bu araç hakkında ne düşünürsünüz performansı yetermi 50NC motoru varmış nekadar sağlıklı olur acaba..Selamlar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,821
Kayıtlı Üye Sayımız
166,616
Kaydolan Son Üyemiz
ALISH

Çevrimiçi üyeler

Geri