Mercedes - Benz Unimog

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan deveci Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 240
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 147,404

unimog u yapılmış mı alayım yoksa hurda alıp yaptırayım mı?

• -yapılmış al

Kullanılan: 55 32.0%
  • -hurda al yaptır

Kullanılan: 63 36.6%
  • -unimog değil başka bir araç al

Kullanılan: 10 5.8%
  • -unimog senin neyine

Kullanılan: 12 7.0%
  • -başka işin gücün yokmu

Kullanılan: 32 18.6%

• Kullanılan toplam oy
    172
Ynt: Mercedes - Benz Unimog

deveci' Alıntı:
birde ekleyeceğim önemli bir konu.
araçlara sanayide tadilat yaptırmadan önce aitm projesi hazırlayan bir makine mühendisine giderek yaptırmak istediğiniz tadilatın projesini çizdirerek makine mühendisleri odasından ve TSE den onaylanması gerekiyor.daha sonra trafikten ruhsata işlettirilebilir.
aitm yönetmeliklerine aykırı tadiatları bilmeden yaptırıp daha sonra bunu ruhsata işletemezseniz bu tadilatları düzelttirmek için tekrar birsürü para ve vakit kaybına uğrarsınız.

bu yazdığınız yönetmeliğin şubat başından itibaren değiştiğini ve araç koltuk sayılarının artık değiştirilemeyeceği konusunda bir bilgi geldi bana... Aslında benim sormak istediğim bu idi... bunun la ilgili net ve taze bilgi varmı sizde???? selamlar

Etiketler

arkadaşlar geçenlerde Antalya da tesadüf ettiğim Ünimog resimlerini sizinlede paylaşmak istedim..Birkaç konu öncede tren raylarında kullanılan mog lardan bahsediliyordu..[attachment=1]
[attachment=2]
[attachment=3]

Abi çok güzel fakat ben bu 1300L 1400L gibi serilerin 5000cc motor olduğunu bilmiyordum.Acaba bu serilerde daha düşük motor hacimli olan modeller var mı.Türkçe bir bilgi bulamadım.

O tren çekme işinde bir unimogda bitmiş atmışlar kenarı...

P2240017.jpg

ve ankara'daki başka bir cennet...
TPAO tesislerinde yan yana hepsi dizel hepsi beyaz renkte çil çil u406'lar...
tam tamına 31 tane...

IMG_1771.jpg

IMG_1773.jpg

ve naylonu üstünde U4000'ler hemide orjinal WERNER vinçleri ile...

IMG_1779.jpg

merak etmeyin hocam aklınıza gelebilen her sorunun 2 kat fazlasını sordum.
hangileri arızalı neden arızalı, kullanımları nasıl, ne zaman satışa çıkacak, ne kadar daha kullanılacak... bizzat araçlardan sorumlu müdürle görüştüm tabi.
araçlardan sadece birkaçı arızalı onlarda yedek parça için bulundukları yerde tutuluyor. Süper bi kademeleri var, her araçtan anlayan ustaları var.
31tanenin 28tanesi faal olarak sahada görev yapıyormuş. Malzeme götür getir işlerinde..
Araçlarda sorun problem çok fazla olmadığı için ve kullananlar memnun oldukları için değişimleri/satılmaları bu sene için düşünülmüyormuş. Ama öyle bir durumda mutlaka haberimiz olacak ;)
Iveco'lar içinde süper arazi canavarı dediler. Unimog'lar kadar yetenekliymiş hantal gibi dursa da...
yeni u4000'lerin vinçlerine hayran kaldım, hem orjinal hemde sıfır... eskiyi kullananlar yeniden pek zevk alamıyorz dediler ama yeni u4000'lerde de tam bir mercedes konforu var yolda dediler...

Allah....
Bize de düşer inşallah böyle bir unimog bir gün.
bu arada aksaray kamyon fabrikasından unimog alabiliyormuyuz acaba.yoksa sadece silahlı kuvvetlere ihtiyaç üzerinemi üretiliyor

ekonomik kriz yüzünden şimdilik unimog almak hayal oldu.
ama unimog sevdamız geçmedi tabi :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,827
Kayıtlı Üye Sayımız
166,621
Kaydolan Son Üyemiz
Gamze Erol

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR