Mercedes - Benz Unimog

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan deveci Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 240
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 147,324

unimog u yapılmış mı alayım yoksa hurda alıp yaptırayım mı?

• -yapılmış al

Kullanılan: 55 32.0%
  • -hurda al yaptır

Kullanılan: 63 36.6%
  • -unimog değil başka bir araç al

Kullanılan: 10 5.8%
  • -unimog senin neyine

Kullanılan: 12 7.0%
  • -başka işin gücün yokmu

Kullanılan: 32 18.6%

• Kullanılan toplam oy
    172
Ynt: Mercedes - Benz Unimog

Bizde de aynı şekilde kullanılıyor.TCDD' de varmı bilmiyorum ama , İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığınca tramvay ve metro vagonlarının manevrasında kullanılıyor.

Etiketler

konteyner ceken bu unimog galiba fransa'dan cektigi yük tesadüf istanbul'dan dikkatimi cekti, bende ceplokomotifi demek istiyorum sevgilerimle

geçengün kayseride bir çift kabin 83 model unimog sordum.50,000tl istediler.
tamam unimog harika bir araç bunun hastasıyım ama çok para yaa :(
düzgün bir unimog almak için 20,000tl yi gözden çıkarmak gerekiyor.
düşünüyorumda eski model unimoga veya defendera bu kadar para verene kadar 2008 model mitsubishi L200 alsam 30,000 e daha iyi galiba.en azından birkaç yıl hiç masraf yapmam.unimog un yerini tutmaz ama en azından 1-2 yaşında bir araç.satınca para eder.
kararsız kaldım.
hasta olduğum unimog mu??
ailecede binilebilecek bir defender mı?
yoksa L200 mü???

MERHABA DEVECİ,SENİN MAKİNA MÜHENDİSİ OLMAN VE AİTM YE SAHİP OLMAN VESİLESİ İLE BİR SORU SORMAK İSTİYORUM... ARAÇLARDA TADİLAT PROJELERİNİN ARTIK YAPILAMADIĞI KONUSUNDA BİR DUYUMUM VAR???? ÖZELLİKLE ARAÇ KOLTUK SAYISI İLE İLGİLİ.. BU KONUDAKİ BİLGİLERİNİZİ PAYLAŞMANIZ MÜMKÜNMÜ??
İYİ ÇALIŞMALAR
deveci' Alıntı:
-motor değiştirme olayını biliyorum.benim yetki alanıma giriyor.araç tadilat projeleride çiziyorum.
makine mühendisleri odası AİTM (araç imalat talilat montaj) yetki belgesine sahibim.yeni aitm yönetmeliğine göre ancak aynı seri araçların motorları ile değişim yapılabiliyor.özel model yada prototip sınıfında değişimler yapılabilir ama onunda prosedürü çok fazla.
-geçmiş yıllarda aldığım arabaları sanayiye sokup tepeden tırnağa (boya,motot,kaborta,döşeme)yaptırdığımdan sanayiye iş yaptırmak uğraşmak hiç hoşuma gitmiyor.adamın burnundan getiriyorlar.ve ne kadar uğraşırsan uğraş istediğin gibi olmuyor.çok para ve vakit gidiyor.
-diğer bir meraklı olduğum 4x4 land rover defender.
-amacım 1 unimog 1 defender almak.
-yamaç paraşütü ile uğraştığımdan dolayı dağa tepeye tırmanırken iyi olur.ayrıca esas amaç tabiki offroad.

mrb gökhan
araç tadilat projesi hala yapılabiliyor ama mevzuatın bir kısmını değiştirdiler.
değişiklikler avrupa birliği ile uyum normları kapsamında yapılıyor(yani avrupa ile aynı kanunlar uygulanacak)
örneğin avrupa birliğinde taşımacılıkta kullanılan minibüs boyutunda (yolcu sayısı olarak)tanımlanmış bir araç yok.
türkiyede de bu değişiklik yapıldı.
koltuk sayısı aracın tipine göre ve ticari olarak yolcu taşınmasına göre değişiyor.
aracın eski hali ve yeni yapılmak istenen halini bilmeden net birşey söyleyemem

birde ekleyeceğim önemli bir konu.
araçlara sanayide tadilat yaptırmadan önce aitm projesi hazırlayan bir makine mühendisine giderek yaptırmak istediğiniz tadilatın projesini çizdirerek makine mühendisleri odasından ve TSE den onaylanması gerekiyor.daha sonra trafikten ruhsata işlettirilebilir.
aitm yönetmeliklerine aykırı tadiatları bilmeden yaptırıp daha sonra bunu ruhsata işletemezseniz bu tadilatları düzelttirmek için tekrar birsürü para ve vakit kaybına uğrarsınız.

şu yönetmeliği nasıl okuruz

benim eski bir mercedes otomobilim var orjinali dizel buna yeni model dizel bir motor takmam kolay olur mu olmaz mı

birde bildiğim araç orjinalde dizel ise dizel benzinli ise benzinli başka motor takmak imkanı varmış silindir sayısı değişmeden bu doğru mu acaba

yeni taktıracağınız motorunda dizel bir mercedes motoru olması gerekiyor.tabi silindir sayısıda aynı olacak.
aitm yönetmeliğine göre aynı markanın aynı tür araçlarının motorlarının değişmesine izin veriliyor.
internetten AİTM olarak arattırırsanız bulabilirsiniz.

teşekkürler

200D var bende o zaman E220CDİ yeni teknoloji motoru ekleyebilirim onu çözdüm E220CDİ motoruda 4 silindirli

bu işi yaza düşünmeli :D

Çıkma veya sıfır ankaradan istediğiniz motoru cebinizde yeterli para olduğu sürece bulabilirsiniz

ben edirne veya keşanda hurdacı arkadaşlardan temin etme şansım oluyor onların ithalat yoluyla getirme şansları oluyor

ankara çok büyük pazar bu konuda ...

nakit para olduktan sonra türkiyenin her yerinden her türlü parçayı bulabilirsiniz veya getirtebilirsiniz.
ama görerek veya ustalara kontrol ettirmeden alacağınız her parçada sorun olma ihtimali var.
şehir dşından getirilen parçalarda adamlar bozuk parçayı yolluyor,siz bu bozuk diye geri yolladığınızda bu bizim gönderdiğimiz parça değilki diyorlar.aman dikkat !!!!

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,816
Kayıtlı Üye Sayımız
166,614
Kaydolan Son Üyemiz
Tolga Gökova

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR