Mercedes - Benz Unimog

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan deveci Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 240
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 147,328

unimog u yapılmış mı alayım yoksa hurda alıp yaptırayım mı?

• -yapılmış al

Kullanılan: 55 32.0%
  • -hurda al yaptır

Kullanılan: 63 36.6%
  • -unimog değil başka bir araç al

Kullanılan: 10 5.8%
  • -unimog senin neyine

Kullanılan: 12 7.0%
  • -başka işin gücün yokmu

Kullanılan: 32 18.6%

• Kullanılan toplam oy
    172

Etiketler
Ynt: Mercedes - Benz Unimog

Havaalanı çıkışlı '' Double Cab '' lerden en çok beğendiğim Alman unimog forumundan Ulm'lu bir arkadaşın aracı

[attachment=1]

U406-116.jpg

neskayfe' Alıntı:
Bu da gayet havadarmış :D

Kasıntı meselesi aklımıza gelmemişti işin doğrusu.
Bu konuyu düşünmek lazım. Ya da en iyisi bir DOKA almak ;)

Üzerinde herhangi bir kasa olduğu müddetçe tam artikülasyon sağlayamazsın.Benim koyduğum sarı renkli 404'de olduğu gibi arka tekerlerin üzerinde çamurluk olmayacak ve tekerler hiç bir yere değmeyecek.Unimogun üst limitlerini zorlamak istersen bu pozisyon şart.

Bu haliyle bile, unimogun sınırları benim sınırlarımın ötesinde olduğu için, maximumdan ziyade optimum bir tasarım yeterli :smiley:
Teşekkürler Nadir Bey ilginiz ve cevaplarınız için
Selamlar

mogzilla' Alıntı:
Madem Siz ve arkadaşınız bu işe meraklısınız bu konudaki tecrübelerimi aktarayım.
Minibüskasa veya çiftkabine çevrilen uygulamalarda artılar ve eksiler.
Artılar
*Artan hacim ile birlikte daha fazla yolcu ve eşya kapasitesi.
*Unimog ile daha uzak mesafelere gezileri göze alabilmek.
*Sürati dışında karşılaşabileceğiniz en muhteşem ekspedisyon ve gezi aracı
*Hiç kimsenin ulaşamayacağı yerlere eş ve dostlarla birlikte gitmenin keyfi
Eksiler
*Arazide esnemenin üzerindeki kasa nedeni ile azalması
*Unimogun o muhteşem artikülasyon özelliğinin gene kasa nedeni ile kısıntıya uğraması
*Yeni çıkan kanunlar neticesinde ruhsat aşamasında çıkabilecek sorunlar.

Bunlar benim gözlem ve tecrübelerim.Mutlaka ilaveleri olacak tecrübeli arkadaşlar vardır.
Ben ve oğlum Can artık unimog ile pek uzun mesafeli yolculukları düşünmediğimizden kasayı eski haline dönüştürmeye karar verdik.
İnşallah havaların düzelmesi ile Mart-Nisan gibi başlayacağız.
Hedefte de şöyle bir şey var. :D
nadir bey zamanında arabayı çok güzel yaptırmışsınız şimdi bozulurmu bu araç
bence bir araç daha alıp onu yaptırın üstü açık olarak
eğer aracı uygun fiyata satmayı düşünürseniz müşteri olabilirim

İlginize çok çok teşekkür.Ama şimdi bakınca kasayı değiştirmemim en önemli nedenini yazmayı unuttuğumu farkettim.
Yukarıda yazmış olduğum '' eksiler '' kısmına da ilave edeceğim.
Bana göre Almanlar bu muhteşem aleti yaratırken bir konuyu ya atlamışlar, ya da önemsememişler.
Onların kültürünü yakından bildiğim ve onların eğitimini aldığım için '' atlama '' olayı bana biraz zayıf ihtimal gibi geliyor.
Konu da şu :
Maalesef unimogun tüm modellerinde motora , şanzımana ya da en basitinden debriyaj balatasına bir müdahale gerektiği zaman üzerindeki kupanın sökülmesi ve müdahaleye imkan verebilecek mesafede havaya kaldırılması gerekiyor.Zaten yaşlı ve yorgun makinelerle uğraştığımız için bu tip operasyonlar sık sık gündeme gelebiliyor.Ve de çok zor ve zahmetli bir işlem.Hele benimki gibi sonradan yapma kasalarda daha da zor.
Bir keresinde minibüskasayı söküp vinçle kaldırdığımızda halat iyi bağlanmadığından koptu ve kasa yaklaşık 1.5 mt mesafeden şasenin üzerine düştü.Allahtan önemli bir şey olmadı.Ama orijinal 404 kupanın tavanı zaten yok.Tente ile kaplı.Yarım kupanın da ağırlığı gelse gelse 100-150 kg.
Yani bağlantı civatalarını sökseniz 3-4 kişi çok rahat elle yerinden kaldırabilir.
Bu konu ile bir kaç resim aşağıdaki başlıkta var.O nedenle tekrar yüklemedim.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=17287.40

mogzilla' Alıntı:
Havaalanı çıkışlı '' Double Cab '' lerden en çok beğendiğim Alman unimog forumundan Ulm'lu bir arkadaşın aracı

[attachment=1]

Nadir Hocam merhaba
önceki aylarda bu doka'yı görüp hasta olmuştum fakat 1 resim bulabildim başka resmini bulamadım.eğer sizde varsa daha detaylı resimlerini ekleyebilir misiniz ya da link gönderebilir misiniz?
teşekkürler

http://www.sahibinden.com/bir_operasyon_var_bu_gece_only_extrem_unimog-67WQQaXQQ19764306WQQpXQQdisplayitem?
bunlar nası abi ;D ;D ;D

Engin bey bende bir karayolcu ve kar mücadeleci olarak bir 1988 model U 1700 resmi , biz bu araçlarla zorlu kış şartlarında yoğun çalışma temposunda 24 saat tam gaz çalışıyoruz.Bu araçlardaki tahammül gücü başkasında yok. kullandığım için biliyorum.kışın kar bıçağı bağla kar temizle. 1 metreden yüksek kar için rotatif( kar savurucu) bağla ,yazın bıçak bağla ot biç vinç bağla, arka kuyruk mili,ön kuyruk mili yeterki aparatını yap hidrolik sistemi ile her türlü makineyi çalıştır.boş kalıncada pazar günleri OFF ROAD yap. yok demez. işte sana bir iki resim
0002.png
0004.png
0001.png
selamlar

mrb Kenan abi
akşam tel ile konuştuğumuz gibi unimoglar mükemmel araçlar
seninde anlattığın gibi çok sağlam,çok fonksiyonlu,kolay kolay arıza vermeyen tam bir alman mühendisliği harikası.
kısmet olursa unimog almayı çok istiyorum.yaklaşık 3 yıldır araştırıyorum.
tabi birinci sorun para.eski model işe yarayacak bir unimog almak için bile 10,000-tl yi gözden çıkarmak gerekiyor.
herkese selamlar

arkadaşlar sahibinden.com dakiler haricinde bildiğiniz biryerlerde satılık unimog varmı???

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,816
Kayıtlı Üye Sayımız
166,614
Kaydolan Son Üyemiz
Tolga Gökova

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR