Mercedes - Benz Unimog

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan deveci Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 240
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 147,403

unimog u yapılmış mı alayım yoksa hurda alıp yaptırayım mı?

• -yapılmış al

Kullanılan: 55 32.0%
  • -hurda al yaptır

Kullanılan: 63 36.6%
  • -unimog değil başka bir araç al

Kullanılan: 10 5.8%
  • -unimog senin neyine

Kullanılan: 12 7.0%
  • -başka işin gücün yokmu

Kullanılan: 32 18.6%

• Kullanılan toplam oy
    172
Ynt: Mercedes - Benz Unimog

arazide üzerine tanımam. dizel alıp yapacaksın bi güzel.. çift kabin arkasınada karavan... ;)

Etiketler

deveci' Alıntı:
.....hızı 65km yi geçmiyor......

benim hatırladığım kadarıyla 65 km. değil 65 mil şeklinde idi kardeş... yani bunların hızı km. hesabıyla 100 km/h doğrumudur? bilen varmı yoksa bendeki bilgi mi yanlış?

uzun yola gidemezsiniz.hızı 65km yi geçmiyor

Herkezi yikan özellik
Eger arka bahçenden direk araziye girebiliceksen vede 2/3 arkadaşinda da ayni araçdan varsa mukemmel otesi bir araç Ben dahil çevremdeki arkadaşlarim hepsinin hayalindeki araç
Ama malesef :smiley:

RedlinE' Alıntı:
uzun yola gidemezsiniz.hızı 65km yi geçmiyor

Herkezi yikan özellik
Eger arka bahçenden direk araziye girebiliceksen vede 2/3 arkadaşinda da ayni araçdan varsa mukemmel otesi bir araç Ben dahil çevremdeki arkadaşlarim hepsinin hayalindeki araç
Ama malesef :smiley:

!!!!!!!! O kadar değil be Mücahit kardeşim.... Gelde bi bindirelim seni..

selamlar

RedlinE' Alıntı:

90 ı gördüm.. ;D Ancak o yükseklikteki bir araç için o hız dahi fazla olduğunuda söylemek isterim... Mog dan inip Arabaya binince yere oturmuş gibi oluyorsun..

yapma hoca din kardeşiyiz.
anlik hizlardan bahsetmiyorum.
170 gordu benim arabada 2,5 inç yuksetme 33 stt lerle
ama normal sehir hizim 120 civari

sen simdi o aracin gazina oturup sabit 90 la 100 km kamp alanina giderim oynarim geri gelirim diyebiliyomusun.

patates olursun bence sence?

RedlinE' Alıntı:
yapma hoca din kardeşiyiz.
anlik hizlardan bahsetmiyorum.
170 gordu benim arabada 2,5 inç yuksetme 33 stt lerle
ama normal sehir hizim 120 civari

sen simdi o aracin gazina oturup sabit 90 la 100 km kamp alanina giderim oynarim geri gelirim diyebiliyomusun.

patates olursun bence sence?

Müco cum mübarek gün din kardeşiyiz 90 ı gördüm daha da pedalda boşluk var.... Ama son dediğin gibi o hızla gidip gelemezsin... ;D ;)

Ben 90'i goruyorum. Seyir hizi devamli 85'le gidebiliyor ama 75 en ideal arabayi bogurtmeden ve ekonomik gidilebilen surati.
Bu arada cok onemli bir ayrinti normalde tum araclarin gostergelerinde %8-10 arasi fazla gosterir. Benim unimog'da gps'le yaptigim olcumlerde gosterge 1e1 gps'le ayni gosteriyor. Yani Unimog 90'la giderken ayni hizda yaninda giden aracin gostergesi 95-100 arasi bisey gosteriyor. Bu tum unimoglarda boylemi bilmiyorum ama bende boyle.

Arkadaşlar bana bi unimog lazım fakat benim amacım bunu hobi veya eğlence amaçlı kullanmak değil.
Aşagıdaki linkte görmüş olduğunuz katı gübre serpme römorkunun çalışma sistemini bi unimog şahsesi üzerine bindirmek istiyorum.
Bunun için sadece biraz şahseyi uzatıp defransiyeli geriye almak gerekecek.
Projem somutlaşırsa bebim için çok faydalı bişey olucağına inanıyorum.
Uygun fiyata dizel bi unimog bulmam konusunda bana yardımcı olursanız sevinirim...

Katı Gübre Serpme Römorku :

http://www.youtube.com/watch?v=5HtkxB26npk[/color]

Boyle seyleri hayal etmeyin . Bu uzerinde oynanabilecek bi kamyon degil. Sase'si saftlari cok cok ozel oyle standart seyler degil. Hep ozel fonksiyonlar ve islevler var. Mesela saft kapali bi gomlek icinde ve bu gomlek icine basincli hava veriliyor icinde pozitif basinc olsun su camur icine girmesin diye. Sase'si ise tam bir saheser . Aracin hareket ettigi yonun tersine hareket edip araci dengeliyor. Bunlarin kesilip bicilmesi imkansiz.
Ayrica yeni trafik yasasi geregi boyle seyleri yapmak imkansiz hale geldi. Unimog'larin muayeneleri yilda bir ve boyle bi degisikligin gecmesi imkansiz.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,827
Kayıtlı Üye Sayımız
166,621
Kaydolan Son Üyemiz
Gamze Erol

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR