Ynt: MayısTosBöce YolDa
Son zamanlarda kafam da karavan soruları daha bir netleşmeye başladı,daha önce kabaca değinmiştim ama gün geçtikçe daha da aklıma yatmaya başladı.Karavancılığa ilk adım attığım zamanlarda herkesin söylediği ve hala söylenen , 2-3 kişi isen ve tek araç kullanacaksan küçük araç (transporter-vito-Trafic) alın mümkünse yüksek tavan en iyisi.Bu geçen zamanda 2 sene önce aldığım transporter ı 50 bin km kadar kullandım,tam olarak tutmadım ama 10 bin gezme 40 bin i gezme dışı diyelim kabaca.Emekli değilim ve iki kişiyim yılın en fazla 7-15 günü uzun gezi yapabilirim,yani hafta sonu kampçısıyım.Gezilerim 100-200 km den daha uzak olmuyor hafta sonları.Daha önce ki bölümlerde de anlatmıştım idealimde ki aracın nasıl olduğunu(4x4 american minibüs).
Şimdi bu kadar az kamp yapma olanağım varken niye yüksek tavan bir araç almak gerekir ki,zaten kampa gittiğimiz yerlerde hep araç dışındayız,kışın bile araç dışındayız ,hemen hemen yalnızca yatmaya giriyoruz.Bu yüksek tavan tek araçsa benim için gereksiz bir durum aldı.Kısa tavan alsan ne olacak dersen,birincisi daha stabil,yüksek tavan dağ bayırda ağaçlara takılarak gidiyor ve kısa tavanlı yerlere park edemiyorum ayrıca kısa tavanlısı çok daha şık.
Bunu dışında bu kadar sınırlı geziyorsam ve daha önceki konularda da bahsettiğim gibi kışın burnumun dibinde ki Poyrazlara bile kardan dolayı gidemiyorsam karavanın verdiği özgürlük nerede.
Bu düşüncelerimin ardından aklımda olan şey küçük çekme karavanın benim için çok daha mantıklı olduğu,birde bunu yol dışı olarak (almak-yapmak) sahip olabilirsem çok daha güzel olur.
Bu şekilde kafa yorarken bu araçları kaça mal edebilirim benim aracım kaç liradır diye bir düşünce belirdi ve araştırdım aslında detaylı araştırmak istemedim ama transporter ın kısa tavan olanına baktım sıfır fiyatı