MayısTosBöce YolDa

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mayıstosböce Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 336
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 95,002
Ynt: MayısTosBöce YolDa

Ben da!... :D ;D ;D

Birçoğumuzun derdini depreştirdiğini biliyorsun değil mi? ;D

mayıstosböce' Alıntı:
bir çok defa tekrarlanan aracın altına yatma ve tamir etme durumunu gördüm,bu şimdi ki aracımda olabilecek bir durum değil,arızamı yaptın servisi ara he aradığında dağın tepesinde seni nasıl bulur oda ayrı,zaten telefonda çekmez büyük ihtimal.Yani daha mekanik ve daha sağlam yani etli bir araç senin bu çaresizliğini giderebilir.

2001 ve öncesi bir temiz Ford panelvan, derde derman olur mu? :smiley:

Cavid Sezen

Etiketler

Bülent seninde dediğin gibi ben dahil birçok arkadaş fotoğrafları görünce bir anda hayallere kapılmıştır.Ford normal şartlarda kullanım için çok yüksek viraj ve oto yollarda çok zorluk çekersin gerçi bunları sende biliyorsundur zaten o aracında arızalarını yapabilecek usta buralarda zor biraz.Ama aracın 4x4 veya 4wd olamsı ve mekaniğinin ve elektirik aksamının basit olması konusunda hem fikirim .Bana göre aracın yaklaşma ve uzaklaşma açılarını fazlalaştırarak uygun lastikle ve ideal bir vinçle çok ağır olmayan yol dışı güzargahlarda arazili araçlar kadar olmasada yol almak mümkün gibi.Tabi keşke ülkemiz şartlarında görsellerini verdiğin araçlara ulaşmak kolay olsaaydıda bu tip arayışlara gerek kalmasaydı diyede düşünmüyor değilim.
Umarım sen dahil herkez hayallerindeki araçla hayal ettiği keyifli gezilri yapar.

Böyle bir araçla hiç çekinmeden birçok yere girilebilir.
Ama ne yazık canımızı en çok yakan mazot fiyatları oluyor.
Bu araç çok yakar mı? ::smiley:

Evet Ferhat çok yakar ama bunu orjinal motoru ile kullanmaya bilirsin,bunun için alternatifler var.Bu araçları araştırdıktan sonra artık unimog benim içib 2.sıraya geriledi,çünkü bu aracı şu anda kullandığın gibi çok rahat kullanabilirsin her açıdan daha üstün.Estetik,sağlam,mekanik benim gibi karavan düşüncesine sahip herkesin isteyeceği bir alet,mesela yeni 4x4 İveco yu kastetmiyorum ,bu araç olabildiği kadar mekanik,parça sorununa gelince bu araçlar bir kere çok sağlam kendi sınıfında ki bir aracın parçası birbirine uyumlu(amerikanlar).Mekanik olduğu için de eğer klasik bir arıza ise bir çok usta yapabilir yani benim kafamda bu araç yürütülebilir bir araç.Viraj sorunu tabi ki olacaktır bu yüksekliğe çıkan bir aracın ama benim hız gibi bir derdim yok,getirisi benim için bu değerlerden çok daha fazla.Umarım ilerde şartlar uygun olduğunda bu araçlardan temin edebilriz ben bunu kafamda ki karavan arayışının sonucu olarak gördüğümden paylaştım.
Levent hocamın 3 mt karavanın içine oturduğumda çok şaşırdım,o kadar rahat, okadar sıcak ki bundan sonra Arif hocamın roadhopper ı benim kafamda ki sıralamanın çok üstüne çıktı.Ofroad tarzı bir çekme karavan artık benim için ciddi bir geçiş aracı.

[attachment=1]

Kısaca 17 m3 4x4 yeni psa-mercedes-vw... grubu bir araç bile olsa (bildiğim kadarıyla böyle bir araç yok)umrumda değil,öyle bir şeye niyetlensem bile bu Osak ın aldığı yeni araç gibi bir şey olurdu.

DSC_3214.jpg

Dün akşam tv de denk geldi,yoksa pek takip etmem ama,sk 1 aks (sanırım)3 yazıyordu,seyrederken umarım Sakarya değildir dedim,hadi o Sakarya ise öteki si Akhisar değildir umarım diye düşündüm(çünkü önünde başka isim de vardı sanırım) ama ikisi de tutmadı.

Son durum nedir , özünde pek değişen birşey yok Nevzat hocam,araç olarak ben elimde ki aracı pek düşünmüyorum he şunu yapabilirim eski plana sadık kalarak cityvan ruhsatı alırım,koltuk ve dizaynını sizin aracınızda ki gibi yaparım,zaten dolabım mevcut bu şekilde çok rahat devam ederim ama benim idealimde ki aracım bu araç değil gerçekten.Elimde ki remorku(3,20 cmx1,95 cm) da bu sene işler kılacağım bu arada bu tarzıda incelemiş olurum.

mayıstosböce' Alıntı:
Son durum nedir , özünde pek değişen birşey yok Nevzat hocam,araç olarak ben elimde ki aracı pek düşünmüyorum he şunu yapabilirim eski plana sadık kalarak cityvan ruhsatı alırım,koltuk ve dizaynını sizin aracınızda ki gibi yaparım,zaten dolabım mevcut bu şekilde çok rahat devam ederim ama benim idealimde ki aracım bu araç değil gerçekten.Elimde ki remorku(3,20 cmx1,95 cm) da bu sene işler kılacağım bu arada bu tarzıda incelemiş olurum.
Birkaç yıldan beri Cityvan ruhsatı alın(a)mıyor diye biliyorum...Olsaydı karavana dönüştürmeksizin Atilla'nın deyimiyle ''çadır'' olarak kullanmak üzere sadece yan cam ile yetinip Ducato'ya zıplayacaktım... ;D

yucel59' Alıntı:
Birkaç yıldan beri Cityvan ruhsatı alın(a)mıyor diye biliyorum...Olsaydı karavana dönüştürmeksizin Atilla'nın deyimiyle ''çadır'' olarak kullanmak üzere sadece yan cam ile yetinip Ducato'ya zıplayacaktım... ;D

geçen hafta bir arkadaşımız arkası komple kapalı panelvan -kamyonet şeklindeki hyndai H1 ine iki cam açtırıp arkaya 3 lü koltuk taktırarak cityvan ruhsatı aldı.dediğine göre koltukların tse belgeli ve faturalı olması ve mühendise proje çizdirilmesi dışında herhangi bir zorlukla karşılaşmamış.toplam maliyet 500 tl civarıymış.

Bülent'in özendiği konulara ve yollara ben de çok özenirim zaman zaman. "Ah şöyle kimsenin gitmediği, insandan şehirden uzak yerlere gitsem yollara girsem" isterim.
Kamp arabası iyidir. 4 çeker bir kamp arabası daha iyidir. Ama işte bütçe meselesine gelip dayanıyor sonuçta. Yoksa hayallerimizin sınırı yok. Hayallerimizle varız zaten :smiley:

Arazi aracı şeklinde bir kamp aracının yüksekliği otobanda ne kadar sorun olabilir ki ? Hali hazırda yüksek tavan araç, büyük bir karavan da bu etkilere ne kadar mağruz kalıyorsa 4x4 bir kamper de o kadar kalır.

Yalnız Dodge , Ford, RAM gibi araçların Türkiye'de parça ve servis sıkıntısı olabilir. Bu sıkıntı "parça vardır ama pahalıdır" şeklinde de olabilir. Bunu iyi araştırmak lazım. Öyle veya böyle bir aracın olduğunda özellikle ikinci el ise cırt pırt bir yerinden, ummadığın parçasından sorun çıkıyor. Parçaya ucuz ve kolay ulaşabilir olmak önemli diye düşünüyorum. Bu yüzden acaba VW Syncro gibi bir araç düşünmek daha mı mantıklı olur acaba Bülent ?

Burak dediklerin tabi ki doğru,herkes 4x4 ister işi olmayan bile ister,en azından karda kışta düz yolda rahat gideyim diye ister.Amerikanlar a çok yabancı değilim amcamlarda çok uzun süre,amerikan ford,jeep chevrolet vardı,tabi bunlar eski modellerdi.Bu araçlarda genel bir özellik var ,hepsini kapsamayabilir ama çok ortak parça var.Motor konusu en azından uzun vadede orjinali kullanmak çok zor olur,farklı bir motor düşünülebilir,,, örnek ve çözümler artabilir Burak , syncro ya gelince benim için çözüm olarak gözükmüyor,araç küçük hoş onunda çok büyüğünü seçmiyorum zaten ama kaslı çok sağlam bir araç sınıfında değil benim için syncrolar.
İstediğim araç daha önce vermiş olabilirim bire bir budur(arkasında ki de dahil) buna yaklaşmak mümkünmü zaman gösterir.

dsc00043c.jpg

Burak aslında bir çoğumuzun istediği şey söylediğin gibi doğada olabildiği kadar az insanın olduğu yere gitmek,işin güzel yanı yazın aracını dahi park edecek yer bulamadığın yerler kışın bomboş,örnek bizim burada ki yaylalar,stabilize yola zaten sahipler,bir kısım yerleri toprak olsa da,işte onlara gidebilsem yeter,yazında bu yaylalardan daha az gidilen ve bilinenlere.
Bende ne istediğini bilmenin rahatlığı var artık,ileride zaman ne gösterir bilinmez.Altımda ki araçla,ofroad çekme karavanla yada farklı modellerle uzun zaman geçirebilirim,sorun yok benim için ama en sonunda almak istediğim bu.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,745
Kayıtlı Üye Sayımız
166,560
Kaydolan Son Üyemiz
yalnisdost

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR