MayısTosBöce YolDa

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mayıstosböce Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 336
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 95,107
Ynt: Mayıstosböce Yolda

...ama büyük ihtimal bunlardan biri gibi olacak,çift kabinin üstünde büyük bir bagaj bölümü olacak.

Screenshot_4.jpg

truck24.jpg

1383469044808.jpg

Screenshot_4.png

Ekli dosyalar

• Screenshot_1.jpg
    Screenshot_1.jpg
    72.9 KB · Görüntüleme: 163

Etiketler

Emeklilik ve Bülent, yanyana gelerek yazılabilmesi umarım yaşlandım sendrumu değildir.

Proje çok güzel zira 5 ay önce mercedes 4x4 ve çift kabin ve arkasında kasada mevcut haliyle satıştaydı, fiyat 35.000 TL
ile satıştaydı kaça gitti bilmem ancak Bülent benzer mantıktaki bir gözle incelemiştim aracı.

Projeni hayırlısıyla gerçekleştirmeni izlemekten keyif alacağım. Kolay gelsin.

4x4 iveco iyimiş.Bülent hayırlı olsun yeni projen .Türkiye şartlarında bana göre tek sorun bu tip araç bulmak gerisi teferruat.

Araç bulamazsa harika, masrafda yok demekdir, ya o eski teknolojili motora sahip hurdadan bulursa ne olacak, bir ton bakım masrafı ve yeni teknoloji motorlara göre km'de %25-30 fazla yakıt harcayan bir canavar, Allah düşmanımın başına vermesin..Böyle bir araç ile nasıl iyi ve mutlu uzun geziler dileyeceğiz bilmiyorum...

Ama bu gerçekden güzel görünüyor...

130a8734d3ddba6a1f37ea5875183241316eded3.jpg

Arkadaşlar illa iveco yada 4x4 diye bir fikrim yok,özellikle 4x4 araçlarla normal araç farkının gerçeği yansıtmadığını düşünüyorum.Zaten gönül ister ki dememin sebebi o ,klasik bir iki kabinli araç olabildiği kadar yeni olması PSA olmaması :smiley: tercihlerimin arasında.
Bir ara Türkiye de satılık tek çift kabinli crafter ı gördüm satılık ilanlar arasında çok güzeldi ama gerçekçi olmak gerekirse bu araçlar çok pahalı parça fiyatlarına sahip bende ki transportrer son 2-3 ay içinde 6-7 bin masraf çıkardı üstüne üstlük sattıktan sonra da yatak sarmış yani çıkan masraf ciddi bir maliyet iyi düşünmek lazım.Şu an ki connect için geçen çıkma beyin takmak zorunda kaldık aracın değeri 10 bin tl beyin için istenilen 5-6 bin lira,çıkmasıda 3 bin lira garantisi yok tabi (o da geçen otobanda 100 küsürle giderken istop etti ikinci şeritten sağ şerite nasıl geçtiği mi ben bilirim şimdi 3.şerite çıktığımda tırsıyorum)kendimi katmerli salak gibi hissediyorum ve sindiremiyorum bu durumu.Bu yüzden ellerinde seceresini iyi bildikleri T4 ve o dönemin araçlarına sahip olanlar eğer arızaları yoksa kıymetini iyi bilsinler.
Levent emeklilik kavramını kendime nasıl uzak hissetsemde 1985 sigorta girişi olduğu için erken yaşta emekli olabiliyorum,gerçi insan kendi işinden nasıl emekli olur o da ayrı , son 6-7 aydır zaten ilerde yapmayı düşündüğüm yaşam şeklinin daha bilimsel olan modeli ile ilgilenmeye başladım 'kalıcı Tarım' yani perma kültür,kitaplarımı aldım dersleri mi çalışmaya başladım ,16 yaşında çoban olma hayalimi sanırım belli bir zaman sonra uygulamaya geçireceğim.

Bülent:yaz sonu gezimizde İspanya Cordoba'da kaldığımız kampta bu aracı görünce Ebru'ya bu fotoları Bülent için çekiyorum demiştim.Yaylalarda kamp yapmayı çok sevdiğinden ilk sen aklıma gelmiştin.İşte sana canlı canlı görüntüler yakışır diyorum...

DSC01340.JPG

DSC01337.JPG

DSC01338.JPG

DSC01339.JPG

DSC01327.JPG

En resmi düğüne bile takım elbisemi giyip bu karavanla giderim,benim düğünüm olsa düğün aracı bile yapardım,kimseyede kullandırmam,şöförede gerek yok.

mayıstosböce' Alıntı:
Arkadaşlar illa iveco yada 4x4 diye bir fikrim yok,özellikle 4x4 araçlarla normal araç farkının gerçeği yansıtmadığını düşünüyorum.Zaten gönül ister ki dememin sebebi o ,klasik bir iki kabinli araç olabildiği kadar yeni olması PSA olmaması :smiley: tercihlerimin arasında.
Bir ara Türkiye de satılık tek çift kabinli crafter ı gördüm satılık ilanlar arasında çok güzeldi ama gerçekçi olmak gerekirse bu araçlar çok pahalı parça fiyatlarına sahip bende ki transportrer son 2-3 ay içinde 6-7 bin masraf çıkardı üstüne üstlük sattıktan sonra da yatak sarmış yani çıkan masraf ciddi bir maliyet iyi düşünmek lazım.Şu an ki connect için geçen çıkma beyin takmak zorunda kaldık aracın değeri 10 bin tl beyin için istenilen 5-6 bin lira,çıkmasıda 3 bin lira garantisi yok tabi (o da geçen otobanda 100 küsürle giderken istop etti ikinci şeritten sağ şerite nasıl geçtiği mi ben bilirim şimdi 3.şerite çıktığımda tırsıyorum)kendimi katmerli salak gibi hissediyorum ve sindiremiyorum bu durumu.Bu yüzden ellerinde seceresini iyi bildikleri T4 ve o dönemin araçlarına sahip olanlar eğer arızaları yoksa kıymetini iyi bilsinler.

Sağol Bülent, verdiğin bilgi ile içimize su serptin, neyseki PSA'da böyle meraklısına astronomik masrafları yok...

Bülent Bey;

Aşagıda linkini vereceğim yabancı bir forumda da benzer çok hoşuma giden bir dönüşüm projesi vardı. Ama Türkiye'de kapalı kasanın karavana dönüştürülmesi ;firma harici; yasal olarak mümkün gözükmüyor diye biliyorum. Yurtdışında arada geçiş olmadıkça sıkıntı yok gibi.

http://www.horizonsunlimited.com/hubb/other-4wd-overland-tech/iveco-turbodaily-4x4-40-10-a-58502

Şansa hep İveco'lardan mı gidiyoruz ne :smiley:)

Hasan

4519911477_eabeab5f2b_b.jpg

4520548690_50723f8c1d_b.jpg

5995167675_19cfa06961_b.jpg

6043184759_80e48a9e9a_b.jpg

6043201807_c83d36f218_b.jpg

Kafam daki karavan kısmının büyüklüğü,kabin üstü yük taşıma sistemi kısaca kafamda canlandırdığıma çok yakın ölçüler.Yapan arkadaşın malzemeleri hafifletmeyi çok sanatsal şekilde başarmış bir çok arkadaş bu yöntemi incelemeli bence,L.Güngör özellikle dün konuştuğumuz malzeme nasıl hafifletip kontraplak,sunta,mdf kullanmadan lamine ağaçla nasıl yapılabilir e güzel bir örnek olmuş bence,malzemenin içini boşaltmak çok akıllıca ve bilinen bir yöntem.Gerçi yapan arkadaşın ağaç kullandığını zannetmiyorum.Teşekkürler Hasan bey.

Evet Levent bey kutu. İkea'da satılan basit hafif kapaklı kutulardan. Maliyeti düşürmek için yapmış güzelde durmuş. Tuvalet banyo çözümü hoşuma gitti. Hem pis çamurlu eşyaları bırakmak adına hemde alanı max kullanabilmek adına. Yapan arkadas mimar.

Hasan

Kişisel tasarım ve uygulamalar her zaman saygıyı hakediyor. Long play'i rafa koymuş ancak neyle dinleyecek.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,785
Kayıtlı Üye Sayımız
166,600
Kaydolan Son Üyemiz
emirkucukgenc

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR