Matematik Bir Oyundur ...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan SDC Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 191
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 25,756

Etiketler

Ynt: Matematik Bir Oyundur ...

en sevdiğim bulmaca türü dergilerde :D

direk şema çizerim.

17702c5f95820aad8cae2c39c7d630a7.jpg

Esracım 9 dakikada soruyu okudun,hemen anladın,tablo yaptın ve çözdün öyle mi, enteresan...

başka sor sevtap :smiley: hatta kendin uydur mesela. :smiley:
sudoku yapamıyorum hala. (ki bir kere denedim sevmedim) ama bunun türevlerini severim. 9 dk uzun süre bu soruya.
ha birde excel tabloyu sen açıkla deyince yaptım.
önce kağıtta idi tablo :D

868540c3f85d0e1cb88ac2c4b3c0111a.jpg

Bu soruda 3 tane net veri vardı, gerisi olasılıktı ki formülize edilemeyen olasılıklar zaman alır. Burada IQ testi veya yarışma yapmıyoruz, başta belirttiğim gibi birlikte zihin jimnastiği yapıyoruz. Söylemeye çalıştığım : eğer soruların cevaplarını biliyorsak diğer arkadaşların çözmesine fırsat verelim...
Bunlara rağmen 9 dk. çok bile diyorsun, ne diyim, tebrikler...

Sevtap hnm,
İyi bir sorum var ama önce benim çözmem lazım dediğinizde doğrusu aklımdan bu soru geçmişti :smiley:
Gerçekten güzel soru. Ben farklı yıllarda 2 kere bu soruyla karşılaşmış ve çözüme ulaşmıştım. Bu sefer de kağıdı kalemi alıp sil baştan yapmam gerekirdi. Yine en az diğer seferlerde olduğu gibi 45dk civarı cebelleşmem gerekirdi.
Ama Esra hnm'ı tebrik ediyorum.

Henüz cevaplanmayan aşağıdaki soruyu gündeme almak için ve o sorunun anlaşılmama veya beğenilmeme ihtimaline karşı eğlenceli bir soru daha.

Kolsaatinizde saat başlarının yanısıra, her dakika için de fosforlu bir nokta (toplam 60 tane) bulunuyor.
Saatinize bakıyorsunuz; Akrep bir noktanın üstünde, yelkovan ise bir önceki noktanın üstünde.
Saat kaç?

schweps' Alıntı:
Bu yazıda;
1 Rakamı ...... adet kullanılmıştır,
2 Rakamı ...... adet kullanılmıştır,
3 Rakamı ...... adet kullanılmıştır,
4 Rakamı ...... adet kullanılmıştır,
5 Rakamı ...... adet kullanılmıştır,
6 Rakamı ...... adet kullanılmıştır,
7 Rakamı ...... adet kullanılmıştır,
8 Rakamı ...... adet kullanılmıştır,
9 Rakamı ...... adet kullanılmıştır,

Boşlukları uygun rakamlarla doldurunuz.

Yanılmıyorsam 2 farklı çözümü vardı bu sorunun.

Ya Şenol Bey sorunun beğenilmemesi gibi bir durum yok ama çok haklısınız, sizin bu sorunuzda karambole geldi di mi? Böylece cevap bekleyen mevcut 2 soru bulunuyor...Kusura bakmayın :-\

N'oldu?
Yok mu son iki soruya cevap verebilen?
Einstein'ın sorusunun yanında çocuk oyuncağı olsa gerek.

pardon ben yelkovanın akrebin bir önündeki noktada olduğu kısmını atlamışım
o zaman cevap 09:48

02:12 de yelkovan akrepten sonra.

Şenol bey öteki sorunuz zorlu bir soru, çözüm mantığı hakkında ipucu verebilirmisiniz?

9:48 doğru.

diğer soruya gelince,
7,8 ve 9 için 1 rakamını koyarak başlayabilirsiniz mesela.

Bu yazıda;
1 Rakamı ...6... adet kullanılmıştır,
2 Rakamı ...3... adet kullanılmıştır,
3 Rakamı ...2... adet kullanılmıştır,
4 Rakamı ...1... adet kullanılmıştır,
5 Rakamı ...1... adet kullanılmıştır,
6 Rakamı ...2... adet kullanılmıştır,
7 Rakamı ...1... adet kullanılmıştır,
8 Rakamı ...1... adet kullanılmıştır,
9 Rakamı ...1... adet kullanılmıştır,

Sanırım doğru oldu.

Selamlar
Sedat

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,784
Kayıtlı Üye Sayımız
166,598
Kaydolan Son Üyemiz
emerer

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR