Matematik Bir Oyundur ...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan SDC Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 191
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 25,749
Ynt: Matematik Bir Oyundur ...

Ali Bey aramıza hoşgeldiniz...
İlgili yeni arkadaşlar olduğunu görmekten çok hoş, sorularınız için teşekkürler ama bir konuda dikkatinizi çekmek isterim ; lütfen sorduğumuz sorunun doğru yanıtını almadan yeni bir soruya geçmeyelim ( bu ricamı anlayışla karşılayacağınızı umuyorum ;) )

SDC' Alıntı:
3, 3, 7, 7 sayılarından her birini bir kere kullanarak ve toplama çıkarma, çarpma ve bölme işlemlerini kullanarak 24 sayısını elde ediniz.

Bu soru da sorulmuş ve Şenol Bey tarafından yanıtlanmıştı :smiley:

Şenol Bey haklısınız, "Ğ" atlanmış...Sizi boşuna yorduğum için çok özür dilerim :(

Etiketler

Senol bey tebrikler dogru cevap.
Sevtap hanim size de tebrikler.
3 soru birden gondermemem gerekirdi biliyorum ama Senol bey ve sizin ilginizi ve yetenegini gordukten sonra bu sorulardan ikisi zaten aninda cevaplanir dedim ki nitekim oyle de oldu.
3. soru altin sorusuydu. Heralde eski bir soru oldugundan ve bilmeyenler varsa biraz ugrassinlar diye cevaplamiyorsunuz. :smiley:

Ali bey, kuyumcu sorusunda tartıyı 1 kez kullanarak bulmak gerekiyor, doğru mu?

Bu tür sorulara meraklı olanlara, başkanlığını Sn.Emrehan Halıcı'nın yaptığı Türkiye Zeka Vakfı'nın her sene yaptığı soru maratonuna gözatmalarını öneririm. www.tzv.org.tr

Aklım 2 kefeli teraziye gittiği için bir kez mi kullanıcaz diye sordum çünkü o şekilde bulmak imkansız.
Ancak kantarla ölçüm yaptığımıza şimdi uyandım :smiley:
ilk kuyumcudan 1 adet,
ikinci kuyumcudan 2 adet,
üçüncü kuyumcudan 3 adet,
....
....
...
son kuyumcudan 10 adet sikke alırız ve kantara koyarız.

Normalde 550gr gelmesi gerekirdi fakat daha az çıkacaktır. Ölçülen ağırlığı 550'den çıkarır ve 10'a böleriz karşımıza çıkan sayı kuyumcunun sırasını belirler.

Bir kırtasiye dükkanından toplam 17,00 YTL. ödeyerek dört ürün alıyorsunuz.
Ödemeyi yaparken fiyatlar ilginizi çekiyor.Kalem ve defterin fiyatlarının toplamı ve çarpımı birbirlerine eşit.
Aynı özellik kitap ve silgi için de geçerli.
Kalemin fiyatı 1,40 YTL. olduğuna göre diğer üç ürünün fiyatlarını bulalım...

O O x O O O = O O O O

İki adet çift sayı ve bu sayıların çarpım sonucu yukarıdaki gibidir.
1’den 9’a kadar olan 9 rakamı kullanarak çarpma işlemini gerçekleştirelim.

Cüneytcim soruda yanlış yok...
Biri 2, diğeri 3 basamaklı iki farklı çift sayı ve çarpımları da çift sayı ;)

Sevtap hanim anladigim kadariyla soruyu eksik sormussunuz. 1'den 9'a kadar olan rakamlari sadece 1 defa kullanarak denklemi saglamak gerekiyor heralde. Aksi takdirde yuzlerce sekilde denklem saglanabilir.

Sorunuz bu sekilde ise eger cevap:

42 X 138 = 5796

Ali Bey bu sorunun neresi eksik ?
Bir önceki soruyu eksik sormuş olmam sürekli eksik soru soracağım manasına gelmez. Zaten halkaları sayıp 9 adet olduğunu görmüş olmalıydınız...
Soru metni bence gayet açık ;)

SDC' Alıntı:
O O x O O O = O O O O

İki adet çift sayı ve bu sayıların çarpım sonucu yukarıdaki gibidir.
1’den 9’a kadar olan 9 rakamı kullanarak çarpma işlemini gerçekleştirelim.

Herneyse, cevabınız doğru..
Tebrikler...

Arkadaşlar ben birsüre ara vermek istiyorum sorulara...
Söylemesi ayıp biraz sıkıldım, ayrıca forumda geçirecek fazla vaktim yok şu aralar...Bir soru soruyorum, cevap var mı diye bakmam için bazen birkaç gün geçmesi gerekiyor. Eh o zaman da olay heyecanını kaybediyor....

Umarım ilgilenen diğer arkadaşlarım bunu devam ettirir... Ya da ben yeni sorularla başlığı tekrar canlandırırım...
Kimbilir :smiley:

Walla Sevtap Hanim bir onceki soruyu eksik sordunuz sormadiniz haberim yok ama bunu eksik sormussunuz.

Nerede eksiklik oldugunu acikladim yukarida ama onu da atlamissiniz. Kotu elestiri anlaminda soylemiyorum bunu, gayet dogal seyler, ben de siklikla yaparim. Sebebi de sizin soruyu biliyor ve kafanizda halihazirda sekillendirmis olmaniz baska birsey degil. Siz zaten soruyu bildiginizden dolayi sizin ve bizim algimiz farklidir. Size cok acik gelen bir nokta bizim icin karanlik olabilir.h

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,778
Kayıtlı Üye Sayımız
166,595
Kaydolan Son Üyemiz
anilcanats

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR