Matematik Bir Oyundur ...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan SDC Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 191
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 25,753
Ynt: Matematik Bir Oyundur ...

Evet Sedat bey,
Benim bulduğum çözüm de böyleydi.
Bir çözümü daha olduğunu duymuştum ama neyse.

Etiketler

Ooo kimleri görüyorum, kadro geri dönmüş sorular çözülmüş ;)
Şaka yaptım şaka, yeniden ilgilendiğinize çok sevindim arkadaşlar :smiley:
Şimdi bir tek Sedat Bey'in "ordu" sorusu mu kaldı çözülmeyen ?

Aslında o soruyu Şenol beyde bende çözdüm. Farklı metodlarla yakın sonuçlar bulduk.
Bir arkadaş daha soruyu inceleyip çözüm önerirse iyi olur. Ama yeni soru için bence beklemeye gerek yok. Siz ne dersiniz?

Biraz kolay ama işler çok yoğun fazla vakit ayıramıyorum, idare edin artık :smiley:

3, 3, 7, 7 sayılarından her birini bir kere kullanarak ve toplama çıkarma, çarpma ve bölme işlemlerini kullanarak 24 sayısını elde ediniz.

Sayıların hepsini kullanmamız gerekiyormu? Eğer gerekmiyorsa kolay.

3 x 7 =21
21 + 3=24 :D :D

Elimizde fitiller var. Bu fitillerden herhangi birisi bir ucundan yakıldığı zaman öbür ucuna kadar 1 saatte yanıyor. Fitiller boydan boya homojen olmadığı için, kaç santimetresi ne kadar zamanda yanıyor bilmiyoruz. Herhangi iki fitilin de 1 saatte yanmaktan başka birbirine benzerliği yok.
Bütün fitiller herhangi bir ucundan yakılabiliyor ve 1 saatlik süre için hangi yönden yakıldığı önemli değil. Bu fitilleri kullanarak 45 dakikalık süreyi nasıl ölçeriz?

merhabalr ben yeni katıldım çok güzel sorular 1 aç gündür okumak la yetiniyodum bende katılayım dedim
bir soruyla başlayayım ==> Elimizde 8 tane madeni para var ve bunların yarısı yazıyı yarısı turayı gösteriyor üzerlerine el temasıyla yazı veya tura olduğunu farkedemiyoruz ve bunlar bize karıştırılmış bir şekilde veriliyor ve bizden öyle bir ayırmamız isteniyorki 4 e 4 ayırdıktan sonra gözlerimiz kapalı temas ile hiç birşey belli olmuyor ayrılan eşit miktardaki madeni paralar gözlerimizi açtığımızda mesala 3 yazı 1 i tura ise karşı taraftaki 4 lüde aynı şekilde olması isteniyor nasıl yaparız düşünelim biraz bakalım

sevtap hanım fitili sorunuza cevap
birinci fitili çit taraflı yakarız ikinciyi ise tek tarafından yakarız birinci fintil bittiğinde 30 dakika olmuştur ve o anda ikinci fitilin diğer tarafında yaktığımızta 45 dakikayı tamamlarız ( birinci fitil bittiğinde ikinci fitil yanıyor olcak ve diğer tarafından yaktığımızda 15 dakikada bitecektir... )

bilg_öğr_03' Alıntı:
mesala 3 yazı 1 i tura ise karşı taraftaki 4 lüde aynı şekilde olması isteniyor

Aynı şekilde derken 3 tura 1 yazı olması kastediliyorsa eğer;
4 - 4 dağılmış her durumda bu istenen şart gerçekleşir zaten.
Ben yanlış mı anlıyorum soruyu acaba?

şenol bey şimdi yarısı tura yarısı yazı paralar var bunlar karışık ve sizden öyle bir ayırma isteniyorki 4 e 4 ayırdığınızda gruplardaki yazı ve tura sayıları eşit olacak mesala bi guruba 3 yazı 1 tura geldiyse karşı grubada 3 yazı 1 tura gelecek
anlatamadım galiba ama cevabını verirsen anlamak daha net olcak

deneyin görün
8 tane madeni parayı yarısı yazı ve yarısı tura sekilde kaygan bi zeminde karıştırdığında ve 4 e 4 ayırıp tek bir gruba denk gelen madeni paraları ters cevirin ve gözlerinizi acın iki grubtata yazılar eşit ve turalarda eşit olacaktır...

Siz soruda ayırmak suretiyle eşitlenecek deyince ben bulundukları yatay pozisyonu bozmayacağız diye anlıyorum.
O yüzden ters çevirmek yerine bir taraftaki dörtlünün ters görüntüsünün diğer tarafta her halikarda oluşacağını belirttim.
Şayet ters çevirirseniz ise, dediğiniz gibi birbiriyle aynı olurlar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,784
Kayıtlı Üye Sayımız
166,598
Kaydolan Son Üyemiz
emerer

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR