Markalar

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan VitaEsMorte Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 73
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 23,304
Ynt: Markalar

peki şöyle bir olasılık olabiirmi, normal bir lada nivayı alıp,motorunu toyota hılux ile değiştirilğip(belki şanzıman da dahil olarak) ilave olarak motor içi bölmenin ses gürültüsünü azaltmak için kritik noktalra çift katmanlı saj yapılabilinirmi ?ilave olarak ne kadar bir meblağ karşılığında olabilir?

Etiketler

sn. yucel arabam com da lınk attıgınız arac tuzla jıp dır. 2500 motor olusu ve on kaputun ufaklıgı ısarettır. tuzla jıp olursa ne olur parcası zor bulunur hatta bulunmaz ve tornacıda bırkac parca uydurulur ve arac bu hale gelır. fakat cj ler bır tarzdır dıyebılırım. yazın uzerını acarsınız farklı bır karaktere burunur sırıneyı oynar adeta. arazıye camura gırersınız. donus kabılıyetıde az oldugundan domuz gıbıdır dumduz gıder. fakat arıza sorunu ıcın ıyı seyler soyleyemem. bız bır makına ımalat fırması oldugumuz halde zora soktugu noktalar oldu. su an ıcın cok memnun oldugumu soyleyebılırım. bu arabalar artık hobı aracları halıne gelmıstır. arazıde cok sey beklemek dogru deıldır. heran kalabılırsınız. benım arabamın tum parcaları orjınaldır. masraftan kacmadım. yınede arazıye gırdıgımde aman oglum canım oglum turkusuyle gıdıyorum. cj ler sorun cıkarır. fakat verdıgı keyıf buna deger. arazıde burnunun ınıs kalkısı sahılde kumda oynaklıgı ve cekıcılıgı buyuk keyıftır. cj lerın en buyuk sorunu bu arabaları tanıyan cok fazla tamırcı olmamasıdır. hangı tamırcıye sorsanız cok yapmıstır bu arabalardan ama arabalara baksanız hepsı can cekısıyodur.
arazı araclarındakı tercıhım suzukı olur.
model fıyat uyumu ekonomık.
dıff de kılıt var.
aracı yukselttıgınızde dıff ler yukarı kalkıyor
yakıt tuketımı az.
bır cj sahıbı olarak "eskıye ragbet olsaydı bıt pazarına nur yagardı der" cj den de vaz gecmem.

Niva'nın arazide orjinal haliyle kullanılması gerektiği fısıldanıyor Maslak Sanayi cihette bir takım off-road'cu uzmanlar tarafından. Lastiklerde ok144, süspansiyon için de "Koni" marka amortisörle çiçek gibi olacağı beyan ediliyor. Niva'nın güçlendirilen herhangi bölümünün baskısı altında kalan başka bir hareketli aksamın çatlayıp patlayacağı ısrarla söyleniyor yine aynı kaynaklarca. Toyota motoru konmadan önce iyice bir ölçülmeli, biçilmeli, bilenlere danışılmalı derim..

Abi tavsiyesi istersen bence SUV alma yani arazileri elk. olarak çalışanlar
Rav 4 Sorento,Sportage,Tucson ,Santa Fe CR-Vvb. gibi
Bunların yerine Ranault Cangoo veya VW Caddy al ,aynı işi görürler
abicim bu açıklaman beni çok güldürdü sen çok yaşa emi......

arkadaslar oshkosh hakkında bilgisi olanlar lütfen paylaşabilirmisiniz int de fazla türkçe bulamadım yardım ederseniz sewinirim tecrübeleriniz yaşadıklarınız bildikleriniz duyduklarınız farketmez herşeyi yazın:D:D:D

Arkadaşlar.. Sizlee bir sorum olacak.. Karda hangi araçlar başalırıdır.. 4x4 pickuplar arazililer kadar başarılı mıdır. ve Pathfinder(95/2000 arası) nasıl bilirsiniz. Özellikle karda..
teşekkürler

Ben katılmıyorum.Lastik belki , ama pilotaj bana göre araçtan sonra gelir.Öyle yerlerden geçiyoruz ki , araç bir kere ıh dedikten sonra değil iyi bir pilot , Hakkinen veya Schumacher gelse aracı kaldığı yerden kıpırdatamaz.

mogzilla' Alıntı:
Ben katılmıyorum.Lastik belki , ama pilotaj bana göre araçtan sonra gelir.Öyle yerlerden geçiyoruz ki , araç bir kere ıh dedikten sonra değil iyi bir pilot , Hakkinen veya Schumacher gelse aracı kaldığı yerden kıpırdatamaz.

nadir abi haklısınız ama usta pilot aracı o konuma sokmaz...
yani aracının, lastiklerinin ve en önemlisi kendisinin sınırları çok iyi bilir...

tabi bazen beklenmedik durum oluşabilir...
gizli buzlanma vs o zaman yerden göğe haklısınız... arabanın keyfine kalmış olur yapacakları...:smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,853
Kayıtlı Üye Sayımız
166,647
Kaydolan Son Üyemiz
Pw250

Çevrimiçi üyeler

Geri