Ynt: Markalar
CJ5 Samurai ve Niva kullanmıştım.
CJ den hemen kurtulmuştum.
Çok sorunlu ve sürekli tamircide olan bir makina.
Seneler önce bana "6000 dolara alıp 10 bin dolarda masraf yapıp, tamirciden çıkmayan 16 bin dolarlık bir traktörün olur" demişlerdi. Hala doğruluğunu kaybetmeyen bir saptama...
Samurai ise arazide çok iyiydi ama eski model olduğu için çok yordu.
Şu an küçük bir ilçede oturduğum için hem binek hem offroad için sıfır niva aldım ve tek aracım.
10 lt yakıyor 100 km de ortalama. Şehirlerarası 8 e düşüyor.
Çok memnunum. Zaten önceden kullandığım için kapasitesini ve özelliklerini biliyordum.
Offroad ve gündelik hayat için eğer metropolde değilseniz iyi bir seçim olabilir.
Temiz bir 2. eline denk gelirseniz zaten ucuza alırsınız. İnanın bulunuyor.
Max. 2 yetişkin ve bir çocuk içindir Nivalar. 2 kapı olması çok ciddi bir handikaptır geniş ailelere bilesiniz.
Arazide ise yeterlidir. Çamurda ve özellikle karda çok başarılıdır. Tamiri basittir ve parçası ucuzdur.
Birde tam bir iş makinesi olan FJ40 ları tavsiye edebilirim arazide. Güçlü araçlardır ve CJ gibi insanı çok yormaz.
Evet CJ ler aksesuara en çok giden 4x4 lerdir...
Evet bir "karizması" vardır...
Ama inanın insanı çok yıldıran bıktıran bir araçtır.
Son olarak şunuda belirteyim, eğer temiz ve diri bir karbüratörlü 3 kapı vitara bulursanız, üzerinde bir iki oynama ile canavar gibi bir arazi aracı da oluşturabilirsiniz. Vitara lar aslında iyi bir arazi aracıdırlar. Ama genelde cadde cipi diye bilinirler.
Kolay gelsin.