Markalar

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan VitaEsMorte Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 73
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 23,304

Etiketler

Ynt: Markalar

Hocam kullanan biri olarak senden iyi bir görüş almıştım terrano hakkında ancak en az 3 kullanıcı da arazide pek zorlayabileceğin bir araç değil sana gelmez dedi. Kullanmıştım ve dar olması ve yoldaki zıplatma problemi yüzenden de pek beğenmemiştim. Üstündeki 2.7 TDI motor da oldukça başarısız bir motor gücü 98HP ve torku 220NM diğer yanda Discovery 2.5 TDI ile 113HP ve 265Nm. tork sunuyor.

erischman' Alıntı:

zaten sizin görüşlerinizden etkilenerek terrano arayışıma son verdim fiyat olarak makul ama 2.7 olunca vergiside artıyor ve araziye yanımda mog veya disco yokken girersem sanırım çıkma şansım yok
bir tane cj5 buldum 69 model baya toplu duruyor fiyatıda baya uygun ama resmini buraya koymayı bilmiyorum araca 7500 ytl istiyorlar deri döşeme ve koltuk ısıtma yapmışlar :smiley:

yücel' Alıntı:
zaten sizin görüşlerinizden etkilenerek terrano arayışıma son verdim fiyat olarak makul ama 2.7 olunca vergiside artıyor ve araziye yanımda mog veya disco yokken girersem sanırım çıkma şansım yok
bir tane cj5 buldum 69 model baya toplu duruyor fiyatıda baya uygun ama resmini buraya koymayı bilmiyorum araca 7500 ytl istiyorlar deri döşeme ve koltuk ısıtma yapmışlar :smiley:
Yücel Bey CJ 5 almadan önce tekrar düşünün derim. Fiyatı ucuz olmasına karşın eski teknoloji olduğu için yakıt tüketimi fazladır. Tüp taktırırsanız da epey bir yer kaplayabilir. Karadeniz'de kullanan birkaç kişi her kontak çevirişimde bu sefer neresinden arıza çıkacak diye korkuyorum demişti.

murat doğru söylüyorsun ama bu fiyatlara da başka alınabilecek fazla seçenek yok. yücel bey bence suzuki vitaralara bakın. temiz 5 kapı jlx wagoon 98-99 modelleri 15-16000ytl'ye bulabilirsiniz...

yücel' Alıntı:
evet nadir bey aynı yücel

Hoş geldin o zaman;orada cevap veremedim,burada vereyim.
Hemen samimiyete girip sana Yücel diye hitap edeceğim.
Yücel bence amacını belirle,4x4 bir aracı neden tercih ediyorsun?
Tercih belirlenince araç cinsi de ortaya çıkacaktır.
Bir defa öbür forumda da cevaplamıştım,yineleyim.
Terrano mu,Galloper mi demiştin ben de galloper demiştim
Tabii bunlar benim fikirlerim,her görüşe saygım var.
Ama ben hafta sonları yol dışı zevkimi alayım dersen o zaman CJ veya benzeri sınıf araçlar olabilir.
Kim ne derse desin özellikle kısa kullanımlar için gürültüsü ve sertliği dışında Lada Niva tartışılmaz derim.
Yok abi,ben hafta arası binek aracı olarak kullanayım, gerektiği zaman zaman araziye gireyim diyorsan

Bana göre tamamen şahsi fikrim Discovery,Landcruiser,Galloper,Patrol,Pajero olabilir.
Diikkat edersen motor tipi ve yıl vermiyorum,çünkü ön planda bütçe meselesidir.
Abi tavsiyesi istersen bence SUV alma yani arazileri elk. olarak çalışanlar
Rav 4 Sorento,Sportage,Tucson ,Santa Fe CR-Vvb. gibi
Bunların yerine Ranault Cangoo veya VW Caddy al ,aynı işi görürler
Saygılar

valla nadir abi ilk başta hem şehiriçi hemde arazi zevkimi tatmin etmek için alacağım bir araç düşündüm bunu yaparsam altımdaki binek otomobili satmam gerekiyor tamam satayım dedim 2005 yılında 40000 ytl ye alınan bir araca bugün galeri 25000 ytl fiyat verince adam bana sövüyormuş gibi geldi o yüzden aracı satmaktan vazgeçtim tabi aracı satmadan jeep e büyük bir bütçe ayırmak zor
zaten şehir içinde kullanacak aracım olduğuna göre sadece haftasonları ve karlı havalarda beni taşıyacak bir araç işimi görür bu yüzden eğilimim cj lerden yana ama ustası nerdedir bakım masrafları çokmudur yakıtından inlermiyim bilemiyorum
modifiye edilmiş cj lere bakınca dizel motorlar olduğunu gördüm araçla aynı fiyatlara çıkmıyorsa aldıktan bir süre sonra motorunu dizelle değiştirebilirim hem yakıt hem su geçişleri bakımından rahatlarım diyorum
ama işin içinde olan sizlersiniz bu aşamada beni yönlendirecekte sizlersiniz
bu konuda iş yapan ustalarıda atölyeleride tanımıyorum
dışardan bakınca farklı görünüyor işin içine girince herşey değişiyor o yüzden tek başıma bildiğimi okumak gibi bir niyetimde yok
görüşleriniz benim için çok değerlidir eğer aranızda görmek isterseniz imkanlar el verdikçe gittiğiniz yerlere bende gelmek ortamınızı paylaşmak isterim

evet lada niva da bir seçenek fiyat olarakta aynılar fakat lada da ekonomik bir araç değil
cj5 e j9 pejo motoru takmışlar biz lada ya ne motoru takacağız :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,853
Kayıtlı Üye Sayımız
166,647
Kaydolan Son Üyemiz
Pw250

Çevrimiçi üyeler

Geri