Malum Sitede Yayınlanan Araç Fiyatları Gerçekleri Yansıtmıyor.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan takomistik Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 153
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 30,984
Ynt: Malum Sitede Yayınlanan Araç Fiyatları Gerçekleri Yansıtmıyor.

bunlara dur diyebilmenin bir yolu varmı ???

Etiketler

n_y_c_b' Alıntı:
birinci linkteki toyota o parayı eder abicim önündeki demir kilo hesabı 20 bin tl eder 10 da araba iste fiyatı ;D

vergi düzenlemesinden sonra ne yapacaklar acaba ?

requiem' Alıntı:

Konuyu sürekli izliyorum; Okan Bey, can alıcı soruyu sormuş. ;) Bu noktaya dikkat etmek gerek. Bu vergi düzenlemesi, öyle ya da böyle olacak (Siyasal bir değişiklik olmaz ise ki öyle bir olasılık şu an için görünmüyor.). Türkiye, "Batı Sistemi"ne iyice entegre oldu; batıda eski araçların başına ne geliyorsa, bizde de o olacaktır. Türkiye ile "Batı" arasındaki gelir ayrımı..vb ayrılıklar çok önemli değil onlara göre.

Bu durumda, birçok insanın elinde patlaması söz konusu olur bence. :-\

Cavid Sezen

eylül ayında 29000 TL ye sattığımız discovery2 geçen denk geldim sitede 44000 TL
galeriler bilmedikleri araç hakkında fiyat araştırırken sitede diğer galeri ilanlarına bakarlar daha
gerçekçi diye ama görüyorum ki galeriler de sapıtmış ve ortama ayak uydurmuş durumda.

requiem' Alıntı:

aynen katılıyorum düşüncenize,

aklıma gelenler ise,

1. Çoğu araç için injeksiyon sistemleri satışı patlayacak (yeni bir sektör) ama pahalıya mal olacak, aracını gerçekten çok seven yaptırır

2. Egzoz emisyonlarında hile hurda işleri başlar (eskiden muayene istasyonlarında olan iş) başka aracın Co2 emisyonu başka araca aktarılır, ama bunun önlemini devlet baba hemen alır

3. LPG ile kurtarmaya çalışırlar, düşük Co2

4. Hidrojen ile çalışan araçlar var piyasada, büyük ihtimalle hidrojen üreten sistemlerin satışında patlama yaşanır

5. Devlet motor değişikliğine izin verir,herkes sandık motor satın almaya başlar. Sanayiler servisler paraya para demez :smiley:

6. Araçların hepsi yok pahasına hurdaya, jilet fabrikalarına gider ;D

şimdilik aklıma gelenler bunlar

yani kısaca çevrecilik adına yine zengine kanun fakire dayak.tamam emisyona göre vergi olsun olmasına ama yıllardır doğalgazlı sistemi kullanan ülkeler varken bize neden izin verilmiyor bu konuda.sadece istanbulda iki istasyon var ama onlarda çalışmıyor bile çünkü doğalgazlı araç sayısı çok sınırlı.alın size emisyonsuz yakıt ;D

bundan zararlı çıkan yine arabasını toplamak için yıllarca uğraşan biniciler gibi görünüyor.

bu seferde vergiden dolayımı çamura batıp yolda kalacağız yani. yine yandık zaten araçlarımızın motorları büyük herkezden daha çok benzin alırken vergi ödüyoruz bize özel muamela yapmaları lazım devlet adamlarının. çünki en çok benzin tüketen bizleriz ve en çokta benzinden vergi alınıyor.

6 ay önce 96 model samuraimi 9.500 liraya ankaradan birisine satmıştım.Sattıktan 1 ay sonra malum sitede 12.500 lira fiyatla satılığa çıktığını gördüm.İlandaki açıklamalarda bile benim araca yaptırdıklarım yazılıydı.Mesaj attım son fiyatı nedir diye.12.000 lira olur başka da olmaz dedi.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,584
Kaydolan Son Üyemiz
ouzdede08

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR