Aklina soktuysam ne mutlu banaregalom' Alıntı:Malezya, Malezya, Malezya ! Aklıma soktun, teşekkür ederim. Çok güzel fotoğraflar ve kısa bilgiler, eline sağlık.
Simdi bakin oncelikle Tayland da hicbir yer fotograflarda goruldugu gibi degil,sizin ne ilginizi ceker bilmiyorum,ben turla gitmedigim icin Tayland in cogu yerini gordum mesela Bangkok icin 3 gun yeterli ve orda gununuz tapinaklari gormekle gecer,her tuk tuk soforu sizi bir yere goturmek ister,ve orda mutlaka bir Nigt Pazar a gidin,dogru hatirliyorsam her pazar gunu idi,korkunc ucuz,Pattaya konusunda hani sirf merak icin gidecekseniz gidin,hicbirsek yok dogal olarak,denizi o kadar mukemmel degil,sahilde ve gece cok dikkatli olmalisiniz ayrica ben Red Light Street i gormedim henuz ancak Pattaya da butun erkeklerin kadinlara bakis acisi belli,cunku orda amac belli,Walking Street de insanlarin gozleri genelde barlarda oldugundan rahat rahat yuruyebilirsinizregalom' Alıntı:Şubat ayında Bangkok-Pattaya turu yapmayı düşünüyorum. Sen her ne kadar Pattaya'yı kötülemiş olsan da tur programı bana fena gelmedi. Timsah şov, fil safari, beyaz kumsalıyla mercan adası, botanik bahçe gibi ekstralar var. Herhalde sen bu tarz şeyleri başka yerlerde gördüğün için burası ilginç gelmedi. Bir de gece hayatı hoşuna gitmedi sanırım.
Phuket mi Pattaya' mı diye çok düşündüm ama Phuket'i en başta tsunami korkusu nedeniyle tercih etmedim. 2. olarak da, Phuket sanırım romantik bir yer, oraya gidersem özel birisiyle gitmek isterim. Bu tura 2 kız gideceğiz. Walking Street'te yürümek Red Light Street'de yürümek gibi normal birşey mi yoksa tavsiye etmez misin?
Anlayacağın, bunları yazmamın nedeni, çok da yanlış bir seçim yapmadığımdan emin olmak için küçük bir teşvik cümlesine ihtiyacım olması
Bir de bu tura 3. bir destinasyon eklenebiliyor, o da Singapur. Tur programı 1 gece Singapur, 3 gece Bangkok, 3 gece Pattaya. Singapur konusuna da karar veremedim, yorucu olur mu, değer mi?
Ama seneye yani 2012'ye inşallah Malezya!
SELAMregalom' Alıntı:Şubat ayında Bangkok-Pattaya turu yapmayı düşünüyorum. Sen her ne kadar Pattaya'yı kötülemiş olsan da tur programı bana fena gelmedi. Timsah şov, fil safari, beyaz kumsalıyla mercan adası, botanik bahçe gibi ekstralar var. Herhalde sen bu tarz şeyleri başka yerlerde gördüğün için burası ilginç gelmedi. Bir de gece hayatı hoşuna gitmedi sanırım.
Phuket mi Pattaya' mı diye çok düşündüm ama Phuket'i en başta tsunami korkusu nedeniyle tercih etmedim. 2. olarak da, Phuket sanırım romantik bir yer, oraya gidersem özel birisiyle gitmek isterim. Bu tura 2 kız gideceğiz. Walking Street'te yürümek Red Light Street'de yürümek gibi normal birşey mi yoksa tavsiye etmez misin?
Anlayacağın, bunları yazmamın nedeni, çok da yanlış bir seçim yapmadığımdan emin olmak için küçük bir teşvik cümlesine ihtiyacım olması
Bir de bu tura 3. bir destinasyon eklenebiliyor, o da Singapur. Tur programı 1 gece Singapur, 3 gece Bangkok, 3 gece Pattaya. Singapur konusuna da karar veremedim, yorucu olur mu, değer mi?
Ama seneye yani 2012'ye inşallah Malezya!
bangkok ta pazar günleri olan pazar asya nın en büyük pazarı olarak geçiyor.adı gece pazarı değil catucat .gece pazarının adı patpong.badleon' Alıntı:Simdi bakin oncelikle Tayland da hicbir yer fotograflarda goruldugu gibi degil,sizin ne ilginizi ceker bilmiyorum,ben turla gitmedigim icin Tayland in cogu yerini gordum mesela Bangkok icin 3 gun yeterli ve orda gununuz tapinaklari gormekle gecer,her tuk tuk soforu sizi bir yere goturmek ister,ve orda mutlaka bir Nigt Pazar a gidin,dogru hatirliyorsam her pazar gunu idi,korkunc ucuz,Pattaya konusunda hani sirf merak icin gidecekseniz gidin,hicbirsek yok dogal olarak,denizi o kadar mukemmel degil,sahilde ve gece cok dikkatli olmalisiniz ayrica ben Red Light Street i gormedim henuz ancak Pattaya da butun erkeklerin kadinlara bakis acisi belli,cunku orda amac belli,Walking Street de insanlarin gozleri genelde barlarda oldugundan rahat rahat yuruyebilirsinizBangkok dan ben otobusle Pattaya ya gectim 12 saat.ancak pisman oldum cunku bangkok da da var go go barlar,sadece isim yapmis bir yer,phuketde bana hic cekici gelmedi pattaya ya cok benxiyor,eger phi phi adasini gormek istiyorsaniz phuket e gidin..Singapur konusundada soyleyecegim eger sizin icin alisveris merkezleri buyuk metropoller onemli ise ilginizi cekiyorsa gidin yada ben Singapur hayvanat bahcesini gormek istiyorum diyorsaniz gidin yoksa bosuna zaman kaybetmeyin onun yerine Chiang Mai ye gidin gercek Thai insanlarini ve hayatini orda gorur ve daha sakin bir tatil gecirirsiniz..Subat yada Mart ayinda imkan olursa benimde gitme planim var ins.
Pattayami Phuketmi konusunda dogru karar vermissiniz,hic olmazsa Phuketten Phi Phi adasina gidebilirsiniz,Phuket turistlik yerlerde Phi Phi Adasina tur fiyati ortalama 100 usd ancak Phuket merkezde yani Carsida diyim turistlik olmayan yerlerde fiyat 40 usd kadar duser bilginize,Singapurdan vazgecerek cok sey kaybetmediniz,ben iki gun once Tayland turunu bakmistim bir hafta 1400 lira civarinda bulmustum...bu arada Tayland da yemeklere dikkatregalom' Alıntı:Corrado'nun da yazdıklarını okuduktan sonra Pattaya mı Phuket mi bir kez daha düşündüm, birkaç gezi yazısı daha okudum ve sonuçta Phuket'e karar verdim. 6 Şubat'ta gidiyoruz inşallah,marta kadar burada gezi sonrası yazımı göremezseniz arkamdan bir fatiha okursunuzTur fiyatı bana uygun geldi, biraz uçak fiyatlarına baktım, hemen hemen tur ücreti kadar. Belki 1 sene öncesinden uçak bileti ayarlamak gerek.İlk turumuz böyle olsun, bir dahakine Corrado'nun tavsiye ettiği adalara gitmek isterim, o zaman turu kendimiz yapmamız gerekecek.
Singapur dahil tur 25 Şubat'ta olduğu için Singapur'dan vazgeçtik. Havanın bozmasından korktuğum için; sezon Mart'a kadarmış sanırım. O da bir dahaki sefere inşallah.
Gülden
Ben tesekkur edrim,aslinda bayagi eglendirici ve insanlarin ilgisini cekecek fotolar ekledim ancak bu topige pek fazla giren olmadigindan fazla kisiye ulasamadi,sinan54' Alıntı:harika fotoğraflar ve harika anlatım ben bu topiği nasıl gözden kaçırmışım paylaşım için teşekkürler
Maddi olarak dokum yapmam biraz zor cunku ben Singapurda calisiyordm bir muddet,ama kabaca 500 euro gidis donus ucak bileti eger Malezyada kalinacak ise fazla maliyet olmaz konaklama ve gida cok ucuz,tam olarak su kadar diyemiyorm cunku kalinacak yer sure faaliyetler...turkuaz6109' Alıntı:Elinize sağlık çok güzel resimler eklemişsiniz darısı bizim başımıza artık. Belki daha önce sorulmuştur ama maddi olarak bu gezinin bir dökümünü çıkarabilirmsiniz. Bu rotayı gezmek isteyenlere ön bilgi açısından iyi olur.