LR Macerası Karadeniz Turu ile Devam Ediyor Duyurusu (Karadeniz 2010)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan fosilbulent Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,135
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 119,709
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: LR Macerası Karadeniz Turu ile Devam Ediyor Duyurusu (Karadeniz 2010)

suatti' Alıntı:
Artvin için acil durumlarda irtibat numaram 532-2319401
iyi yolculuklar
Suat Çelik

ilginiz için teşekkür ederiz. Sevgili tarık ın dediklerini de düşünün bundan dolayı mutlu oluruz.

Etiketler

ata036' Alıntı:
tamam be kardeşim sen dedinde ben yokmu dedim :D
istanbul bülent. abi beni de sponsorluklarda 2. sıraya yaz katılımcılara benden 4 gb flash disk veya notebook mouse hangisini isterllerse :D

ok. Allah kazancınızı kat be kat arttırsın. ne diyeyim tornavida veren Lokma seti mause veren dizüstü bilgisayar bulsun. :smiley: yazdım sizi kardeşler

ata036' Alıntı:
ben bu geziye ilk defe geçen sene katıldım ve tek kelime ile anlatılmaz yaşanır diyorum.
ve bir kaç açıklama eklemek istiyorum bülent arkadaşımızında söylediği gibi gezimizde hiç bir şekilde ticari amaç veya başka bir şey güdülmemektedir. bülent kardeşim ortaya bir rota koymuştur ve biz bu rotada gezi yapacağız katılmak isteyen istediği yerden konvoya katılabilir (mesela ben ığdırdan sivasa gidip orada sivaslı bülent kardeşimle istanbuldan gelen ekibe katılp yolumuza devam edeceğiz) isteyen istediği araçla istediği yerden katılabilr. katılımcı arkadaşlardan tek istediğimiz araçlarının her türlü bakımlarını yaptırmaları ve yolda iken konvoy kurallarına kesinlikle riayet etmeleridir. herkes kendisinden ve aracından sorumludur. yolda doğabilecek problemler sağlık bakımından veya araçların arızalanması gibi durumlardır bunlarıda el birliği ile aşacağımızı umuyorum biz bunu geçen sene en güzel şekilde yaşadık ve gördük eksiklerim varsa bülent kardeşim tamamlayacaktır. şimdiden yolumuz açık olsun diyorum.
selamlar tarık

tamamen doğru Tarıkcım, 15 gün için yol kardeşliği yapacağız, sonrasıda yine bize kalmış, tıpkı senle bizim aramızda olan gibi gecen sene tanıştık halen devam ediyor tanıştığıma görüştüğüme ve 2. seferde yolculuk yapacağıma çok ta memnunum. bir hafta sonu yada günü birlik gezi olmadığı için arac bakımında ve kişisel bakım ihtiyaçlarda daha temkinli olmak ta yarar var. sorun olcak zorluk çıkarcak başka konu yok .
hazırlıklar tam gaz devam.
selamlar

selamlarrr bakıyorum herşey gümbür gümbür ilerliyorrrrr :smiley:
tarık abi tekrardan hoşgeldin aramıza geçen seneden beri söylediğin seneye yokum lafının oluşturduğu kırgınlık uçtu gitti :smiley:)
elimdn glen yapabileceğim bişi olursa burdayım nete geceleri girebiliyorum sadece şu sıra işlerden dolayı :(
mayıs 20 den sonra daha aktif olarak çalışacağım kesinlikle bir mani olmazsa turdayım
görüşmek üzere... saygılar :smiley:

bu arada bülent sponsor listesine benide yazabilirsin elimden geldiğince...;)

ata036' Alıntı:
abi öyle bir telefonla kurtulamazsın sende katılacaksın ;D
:smiley:
Karadeniz gezileri bolumune " Batum Motosiklet Festivali 2010 " baslikli bir konu actim, tarihleri tutarsa super olur.

suatti' Alıntı:
:smiley:
Karadeniz gezileri bolumune " Batum Motosiklet Festivali 2010 " baslikli bir konu actim, tarihleri tutarsa super olur.

bu çok güzel olurdu. yolllar ve zaman kesişirse bu değerlendirilebilir bir öneri kısmet diyorum

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=54961.0 (Batum Motosiklet Festivali 2010 )

eczahmet' Alıntı:
selamlarrr bakıyorum herşey gümbür gümbür ilerliyorrrrr :smiley:
tarık abi tekrardan hoşgeldin aramıza geçen seneden beri söylediğin seneye yokum lafının oluşturduğu kırgınlık uçtu gitti :smiley:)
elimdn glen yapabileceğim bişi olursa burdayım nete geceleri girebiliyorum sadece şu sıra işlerden dolayı :(
mayıs 20 den sonra daha aktif olarak çalışacağım kesinlikle bir mani olmazsa turdayım
görüşmek üzere... saygılar :smiley:

bu arada bülent sponsor listesine benide yazabilirsin elimden geldiğince...;)

sağol Ahmet alındı anlaşıldı. senin 2009 akdeniz de sponsor olduğun malzemeler halen depoda dokunmadım fakat günleri geçmiştir bu haber iyi oldu :smiley:
Arkadaş herkes işi ile ilgili bir katkıda bulunuyor ben kum çimento demir desem mesela katılan herkese 1 torba çimento desem 50 kg valla arkadaşlar baya rahmet okurlar adıma düşünsenize her aracın arkasında 4 torba çimento 50 kg dan 200 kg yuh :smiley:

çimento olmas bülent ama sanada uygun bişeler bulur sivaslı bülent kardeşim :D
ahmet kardeşim bir an önce işlerini düzene bindirde bir an önce listelere başlayalım geri sayıma az kaldı :D

Ben arkadaşlara ''Helal olsun'' sponsoru olacağım. Benden ihtiyaç duyukları kadar ''Helal olsun'' ve ''Aslansın Kaplansın''alabilecekler. :D :D :D (maalesef elimizden gelen budur)
Takipteyim. Kimbilir belkide bir ara aranıza katılabilirim.

tur boyunca yenilecek kuruyemişler arkadaşa yükleyebiliriz misal 10 araç 1 kğ lık karışık kuruyemiş 10 kğ kilo fiyatı 7-9 tl den ;D ;D ;D
AZINI VEREN AZMAZ bu sözü tarıka da yazmıştım ;D ;D

kokteknik' Alıntı:
tur boyunca yenilecek kuruyemişler arkadaşa yükleyebiliriz misal 10 araç 1 kğ lık karışık kuruyemiş 10 kğ kilo fiyatı 7-9 tl den ;D ;D ;D

bak bu güzel bir öneri :smiley:

kokteknik' Alıntı:

Tamamdır karışık kuruyemişler benden yazın benide kuruyemiş sponsoru diye her araca 1 kg :smiley:

Madem yiyecekten açıldı konu yolumuz üzerindeki güzelliklere bir bakalım il il nedersiniz :smiley: açım aç kahvaltıyıda 2 bisküvi ile geçirince

DÜZCE
Çerkez tavuğu, Arnavut böreği, Boşnak böreği, şıl böreği, göbete mantısı, lepsi, mamursa, haluj.

BOLU
Bolu yöresinin tarihi ve turistik özelliklerinin yanı sıra yemekleri de oldukça zengindir. Özellikle Mengenli aşçılar dünyaca tanınmışlardır. Mengen'den yetişen aşçıların tarihi padişah mutfaklarına kadar dayanmaktadır. Atatürk'ün aşçısı da Mengenliydi. Günümüzde turistik tesislerin bir çoğunda Mengenli aşçılara rastlamak mümkündür. Aşçılık sanatı Mengen İlçesinin ata mesleğidir. Bu nedenle Mengen'de 1985 yılında Anadolu Aşcılık Meslek Lisesi açılmış ve bu sanatın bilimsel olarak geliştirilmesi amaçlanmıştır. Her yıl Eylül ayının ilk haftasında da Mengen'de Türkiye'nin tek "Aşçılık Festivali" düzenlenmekte ve yarışma, sergi, konser, panel, şov, spor karşılaşmaları gibi etkinlikler gerçekleştirilmektedir. Özellikle her yıl değişik türde bir şov yemeği hazırlanmakta ve çok ilgi çekmektedir. Yöremizde genellikle mutfak, yemek yapmak ve oturmak amacıyla kullanılmaktadır. Bu nedenle evler yapılırken, mutfağın geniş olmasına özen gösterilmektedir. Köylerde hemen hemen her evin bahçesinde tuğla ve topraktan yapılmış fırın bulunmaktadır.

BARTIN
Pumpum çorbası, yumurtalı isbut, kabak burması, Amasra salatası, Çaycuma yoğurdu, Osmanlı çileği, Devrek simidi, beyaz baklava, kızılcık, cevizli dolma.

KASTAMONU
Kastamonu elması, sadece yöremizde bulunan üryani eriği, Tosya üzümü, İnebolu kestanesi, kirazı, Azdavay armudu, Araç ceviz ve kızılcığı, Taşköprü eriğinin yanında yine Taşköprü sarımsağı ve keten-keneviri, Tosya pirinçleri ile oldukça zengin bir yelpaze oluşturmaktadır.

SİNOP
Sinop kestanesi, nokul, içli tavas, mamalika.

SAMSUN
Samsun pidesi, turşu kavurması, yer pancarı, mısır çorbası, kocakarı gerdanı.

ORDU
Melocan (diken ucu) kavurması, Sakarca mıhlaması,galdirik kavurması, ısırgan yağlaşı, mısır yağlaşı, hoşgıran kavurması, kabak muhallebisi, pallabye ( Espiyede pide ye )

Trabzon
Trabzon yemekleri denince akla hemen, mısırdan, lahanadan, hamsiden, fasulyeden, patatesten, pidelerden, turşudan meydana gelen yüzlerce yemek tarifi gelir. Trabzon mutfağı zengin bir mutfaktır. Kim sevmez karalahana çorbasını, kim istemez kıymalının, peynirlinin damakta kalan tadını.
Hani derler ya hamsinin kırk çeşit yemeği yapılır Trabzon'da... Doğrudur, hamsi kışın sofraların baş tacı yazın da yaylalarda, köylerde soğuk suların başında tuzlamasıyla aranan yiyeceğidir... Hamsi denince akla Trabzon, Trabzon deyince de akla hamsi gelir...
Trabzon'un yemeklerinin başlıcalarını şöylece sıralayabiliriz : Mısır sarması, etli lahana sarması, içli tava, hamsili pide, hohollu pide, pazı burmalısı, hamsili pilav, kuymak, su böreği, yufka tatlısı, laz böreği, gulya, turşu kavurması, pazı plakisi, lahana kavurması, kaygana, hamsi kuşu, mısır çorbası, ısırgan çorbası, hamsili pilav, hamsili ekmek, etli mısır sarması, Trabzon kebabı, Hamsiköy sütlacı, zumur, kaz kaldıran, hoşmeli, tomara kaygana, hamsi pilaki, sütlü kabak, lapa, borani, hamsi çıtlaması, hamsi ızgara ve diğer balık yemekleri.

GÜMÜŞHANE
Gümüşhane Mantısı, Kuşburnu çorbası, Zuluflu Çorbası,Un Herlesi Çorbası, Gavut Çorbası, Pağla Denlisi, Borani,Fıtfıt Haşılı,Patates Kavurması,Muhla, Yergök Dolması,Sütlü Haşıl,Lor Dolması,, Ekmek Aşı, Çıtma Fasulye, Kaygana, Siron, Erişte, Lemis,Erişti Tatlısı,Hasude Kuymağı, Kara Helva, Burma,(sini), Tel Helvası, Lalanga bilinen yemeklerindedendir.Siron, Fırın Erişte, Mantı Çorbası, Lemis, Fasulye Bulgurlusu, Un Herlesi Çorbası, Gavut Çorbası, Yavan Çorbası, Doduk Çorbası, Fırfır Çorbası, Dırma Çorbası, Gendime Çorbası, Erişte Çorbası, Arpa Yarması Çorbası, Zuluflu Çorbası, Pağla Denlisi, Borani, Lemis, Fıtfıt Haşılı, Patates Kavurması, Muhla, Yergök Dolması, Sütlü Haşıl, Evelik Dolması, Kalem Dolması, Lor Dolması, Ekşili Dolma, Ekmek Aşı, Çırtma Fasulye, Kaygana, Kete, Pancar Kavurması, Pişi, Tava Lemisi, Zırıhta, Lahana Dolması, Yalancı Dolma, Güveç, Su Böreği, Paparna, Toğala Kuymağı, Hıngel, Galıya, Karın Kaymağı.

BAYBURT
Tel helvası, tatlı çorba, galaçoş, ekşi lahana, lor dolması, yalancı dolma.

RİZE
Anzer balı, Rize köftesi, Rize simidi, Hamsi çiğirtası, çumur, enişte lokumu, pepçura.

ARTVİN
Hamur işlerinde; hinkel , cergebas , bişi , katmer, erişte, lokum (lokma) ve börekler yer almaktadır.Dibek veya dinklerde döğülerek hazırlanan ve adı halk arasında “ gendirme ” ve “keşkek” olarak bilinen yemekler çok bilinen yöresel yemeklerdir. Çorbalardan “ püşürük ” adlı çorba, en çok bilinenlerdendir. Bunlardan başka, “çılbır”; “Kaygana (Omlet)”; yağlı, lorlu veya sadece etle yapılan soğanlı yahni de yerli yemekler arasındadır. Ayrıca sahil kesiminde yer alan halkın mahalli yemekleri arasında, hamsi balığından hazırlanan; hamsili pilav, hamsili buğulama, hamsili mısır ekmeği (cadı), hamsi salamura yer almaktadır.

ERZURUM
Anadolu'nun her yöresinin kendine ait yöresel bir mutfağı vardır. Erzurum'da zengin bir mutfak kültürüne sahiptir.Bunlardan lor dolması, kadayıf dolması, özel yapılmış su böreği, ayran aşı ve cağ kebabı bu mutfağın baş yemekleridir. Erzurum'a yolu düşenlere bu yemekleri, özellikle meşhur Tortum Cağ kebabını tatmalarını özellikle tavsiye ederiz. -Ayran Aşı -Kesme Aşı -Su Böreği -Hıngel -Cevizli kete -Çortutu Pancarı -Borani -Peynir Kuymağı -Poğaç

ERZİNCAN
Ekşili çorba ve Kete

SİVAS
Sivas kebabı, peskutan çorbası, pezik turşusu.

YOZGAT
Testi kebabı, arabaşı

AMASYA
Cılbır Çorbası, Çatal Çorbası, Sakala Çarpan Çorba, Bakla Dolması, Etli Bamya, Göbek Dolması.

ÇANKIRI
Tava çöreği, yazma çöreği, bükme, gözleme, cızlama, tatar böreği, iri hamur, mantı, pıhtı, çullama bunların başlıcalarıdır. Tarhana, toyga, şaştımaşı, tutmaç, yarma, dene, cümcük gibi çorbalarda ana madde buğday ürünleridir.

AFİYET OLSUN

Bülent ;

Mazisinde 17 Lahmacun , 12 porsiyon döner , 16 Dilim ( Pizza Hut ) Pizzası olan biri olarak bu geziye katılırsam muhtemelen Kastamonu'yu göremem..Umarım sağlık ekibiniz sağlamdır..

Cenk

nordic1903' Alıntı:
Bülent ;

Mazisinde 17 Lahmacun , 12 porsiyon döner , 16 Dilim ( Pizza Hut ) Pizzası olan biri olarak bu geziye katılırsam muhtemelen Kastamonu'yu göremem..Umarım sağlık ekibiniz sağlamdır..

Cenk

''Helal olsun'' ''Aslansın kaplansın''

(Yazının üzerine hemen sponsor olarak araya girmek istedim ;))

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,682
Kayıtlı Üye Sayımız
166,528
Kaydolan Son Üyemiz
yusufkaptan41

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri