LR Macerası Karadeniz Turu ile Devam Ediyor Duyurusu (Karadeniz 2010)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan fosilbulent Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,135
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 119,699
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: LR Macerası Karadeniz Turu ile Devam Ediyor Duyurusu (Karadeniz 2010)

Bülent'cim;

Araç başı (sürücü hariç) maliyet ve sürücü / yolcu için kişi başı maliyet şeklinde bir çalışma yaptın mı?

Bir de, araçlarda bulundurulması gereken minimum yedek parça ve yolculukta kullanılması gerekebilecek malzemeleri listeleyebilir misin? Sanırım hazırda bir liste olacaktı. Olmadı Reha abi bilgi verebilir.

Şimdiden kolay gelsin.

Etiketler

2009 LR Adventura fotoğraflarına imrenerek bakan biri olarak katılmayı çok isterim..Engin Bey 'in bahsettiği liste kısmı cidden çok önemli olacaktır..Bunu da bir an önce ifşa etmek gerekir diye düşünüyorum..

Saygılarımla

Cenk

febulent' Alıntı:
benimde en büyük korkum bu son dakika bir iş anlaşması sakal ve bıyık hikayesi inşallah herşey denk gelir.

evet isteyen istediği yerden başlayıp istediği yerde bitirip döne bilir katılım parkur zaman yada mesafe sınırlaması yok bu gezi için hatta şimdiden araç ve araçta gidenler diye bir listeye başlaya biliriz.

Buradan izlediğim kadarıyla Tempus sakal bıyık sevmez :smiley: Adam hafta içi tek başına araziye daldı :D :D ...İşi olmazsa kesinlikle katılır..

rota planlamalarınızdan okuduğum kadarı ile şirin ilçemiz Yeşil Ayancık'tan da geçeceksiniz.Zaman planlamanız nedir bilemeyeceğim ama mutlaka burada görüşelim.İnanın benim iş yoğunluğum ziynet işi ile uğraştığımdan yazın yoğun yoksa böyle bir organizasyonda mutlaka aranızda olurdum .görüşmek tanışmak dileği ile inşallah.Dört gözle sizleri bekliyor olacağım .

arkadaşlar gezi planımız şekillendi fakat detaylar konusunda bende katılan diğer arkadaşlarda tabiki fikir ve düşünce içerisindeyiz. Gerekli olan malzemeler konusunu Araç ve Camp,Kişisel olarak ayırayım eksik kalan bişey varsa eklersiniz. Fakat öncesinde şunu hatırlatmalıyım ki bu kişinin kendi iradesi ile katılacağı bir tatil planı ticari bir amacı yok tamamen şahsi, bir menfaat ve ya sebeplenme yok özellikle bu konularda hassasiyetimi bir kez daha tekrarlamak isterim. Bu hepimizin tatil planı olacak fikir bu katılmak isteyen arkadaşlar maddi manevi tüm risklerini tartarak biçerek karar versinler tabiki yolculuk anında birbirimize sahip çıkacağız koruyup kollayacak her şeylerine koşacağız yine de zan ve sorumluluk altında kalmak istemediğimden bunları dile getiriyorum Kişi yaptıklarından grup içi davranışlarından olumlu olumsuz bu davranışların sonuçlarından sorumludur.. Tabiki gelen arkadaşların ve araçların sağlığı güvenliği için bir takım kurallar demiyelim ricalarımız olacak kendisi ve aracında taşıdığı diğer canlar için bu şart. Hepsinden önemlisi bu tip organisazyonlarda kişinin kendi sağlığını başta (sosyal güvence ssk bağkur özel sağlık seyahat sigortası vb.) olmak üzere aracınıda (trafik kasko vergi vb. ) güvence altına almış olmalıdır. özellikle zorunlu olanların yapılması kazalar ve Trafik denetlemelerinde sorunlar yaşanmaması için bu şart. (özel sağlık ve seyahat için bilgi bekliyorum yazıcam )

ARAÇLAR İÇİN GEREKLİ MALZEME :
En önde gelen şey Araçların evraklarının tam olması kişi ve araç sağlı konusunda
Araçlar için Gerekli ekipmanlar :
Yedek lastik
İyi bir hidrolik kriko
İlk yardım kiti
Konserve yiyecek ( bu çok gerekli değil amma bir kaçtane araçta bulunsun yiyeceği gidilen yerlerden karşılayacağız)
bölgesel rehber kitap ve harita
Kamp malzemelerinin tümü (bunları da yazarım)
İşaret fişeği (havaya ya da yere atılan)
Yangın söndürücü
Yedek benzin bidonu
Yedek su bidonu
Çekme halatı ve iş eldiveni,
değişik boylarda malzeme bağlamak için ip
Halat 20-50 mt arası
Temel alet takımı (avadanlık)
Araç bakımı için :
yedek ampüller
Hidrolik fren ve direksiyon yağı
Motor yağı
Vantilatör kayışı
Sonradan hidrolik olanlar için power gergi kayışı
Vantilatör gergi bilyası 6203 notu bilya skf (Defender için )
Bijon anahtarı
Gaz debriyaj pedalı gergi telleri
Akü aktarma kablosu
Termostat
Devirdaim su ponpası
Akıs başları frezeli kapak (defender)
Alt radyatör hortumu çatal olan + üst hortum
CB veya el telsizi PMR ( Anten Sandiago 1200 ) pmr ler çift olduğu için araç içinde 2 kişi yada en kötüsü 2 araç 1 tane alabilir
Sis lambaları
tercihen vinç olsun
Yedek akü
Buz kabı olursa birtane buz akusu ile doldurursanız ve yol da bir kalıpta buz içine en az 24 lt alın bulunsun kap şart :smiley:

Karadeniz sahil illerinden geçişlerde irtibatta olursak herhangi bir sorununuzda sizlere elimizden gelen yardımı yapmaya çalışırız selamlar Galip TAŞ GİRESUN

KAMP İÇİN GEREKLİ OLAN MALZEMELER :
1.Çanta ve yağmurluğu
2.Çadır (polleri, kazıkları, gerdirme ipleri ve kendisi)
3.Zirve Çantası
4.Bel Çantası
5.Tulum
6.Mat
7.Termos
8.Kafa Lambası ve Yedekleriyle birlikte piller
9.Telsiz ve pilleri
10.Ayakkabı, Bot, Sandalet
11.Tozluk
12.Düdük
13.Ayna
14.Saat
15.Çakı
16.Tırnak Makası
17.Tarak
18.Çengelli iğne, dikiş seti
19.Çakmak, Kibrit (suya dayanıklı bir kap içinde)
20.Yardımcı ip, bağlama, gerdirme ve ayakkabı bağcığı ipleri
21.Kâğıt, Kalem, Kitap, cep telefonu, fotoğraf makinesi, para, kimlikler…
22.Güneş gözlüğü
23.Güneş kremi
24.Dudak Kremi
25.Kişisel İlaçlar
26.İlk Yardım Çantası
27.Harita ve Pusula
28.Baton
29.Tuvalet Kâğıdı
30.Islak Mendil
31.Çöp Torbası
32.Duck Tape
33.Diş Fırçası ve Macunu
34.Çorap ve Yedeği
35.iç çamaşırı ve yedeği
36.Alt-üst içlik
37.Alt-üst dış katman (Pantolon, Eşofman)
38.Alt-üst orta katman (polar, kazak, gömlek)
39.T-Shirt
40.Kısa Pantolon, Şort
41.Yağmurluk
42.Eldiven ve Yedeği
43.Bere, Boyunluk, Balaklava, Şapka
44.Havlu
45.Termos Bardak
46.Tahta kaşık
47.Tencere, çaydanlık ve tutacak
48.Ocak ve yakıtı
49.Su torbası, matara
50.Tuz, şeker, baharat
51.Çay, kahve vb. sıcak içecekler
52.Vitamin Tablet
53.Çorba (HAZIR ÇABUK )
54.Makarna, bulgur, pirinç, patates… Yumurta, biber, domates, yeşil soğan, soğan, sarımsak, maydanoz, mantar, limon, salatalık, ton balığı, mısır,tang (çok tavsiye edilmese de),Salça, yağ, yoğurt, Kahvaltılık – peynir, zeytin, bal, çokokrem, kaşar peyniri, reçel, fındık ezmesi, zeytin ezmesi,Pekmez, tahin,Ekmek, yufka ekmeği,Çikolata, Bisküvi , Kuruyemiş, Kuru meyve – kuru incir, fındık, kuru üzüm, muz (Bunların bir çok kısmını yolda halledeceğiz)

Süper bir plan gezenbilircilerin katılmak istemiyeni yoktur herhalde ama zaman ve imkan meselesi takipteyim arkadaşlar keşke daha önce bu başlık acılsaydı kendi adıma maceranın tavan yaptığı bir gezi olacak

Harika bir gezi olacağa benziyor, umarım aranızda olma imkanımız olur.

ada28' Alıntı:
Karadeniz sahil illerinden geçişlerde irtibatta olursak herhangi bir sorununuzda sizlere elimizden gelen yardımı yapmaya çalışırız selamlar Galip TAŞ GİRESUN

Galip bey ilginize teşekkür ederiz. rota üzerindeki arkadaşlarımızla görüşme fırsatı bulcak olmamız çok güzel varlığınız bize daha çok cesaret ve güven verir.

edaghan' Alıntı:
Bülent'cim;

Araç başı (sürücü hariç) maliyet ve sürücü / yolcu için kişi başı maliyet şeklinde bir çalışma yaptın mı?

Bir de, araçlarda bulundurulması gereken minimum yedek parça ve yolculukta kullanılması gerekebilecek malzemeleri listeleyebilir misin? Sanırım hazırda bir liste olacaktı. Olmadı Reha abi bilgi verebilir.

Şimdiden kolay gelsin.

Bundan önceki yaptığımız Land rover Gezilerinde Araçla katılanlar ve bu katılımcıların araçlarına misafir olanlar diye 2 grup yaptık. Konunun esası şudur ki . benim bir aracım var tek başıma bu geziye gelmek istiyorum fakat 4000 km yol yemek ve konaklamalar için harcamam gereken bedeli düşürmenin yolu paylaşabilmek onun için ben şahsen aracımda sürücü dahil maximum 4 ideali 3 (tecrube ile sabittir) kişi olmasından tarafım, Yakıt bedeli araçtaki şöför dahil kişi sayısına bölünür. konaklamada zaten kamping ise cadır parası pansiyonsa kişi parası veriyorsun kişiler kendi hallediyor yemek ortak bişeyler alınıp hazırlancaksa araç lar kendi içinde hazırlık ve harcama yapıyor bölüşüyorlar yok dışarda yedilerse kişibaşı kendileri ödüyorlar. genelde tüm bu harcamalar araçta bir kişi tarafından yapılır ve yazılır 3 4 günde bir oturulup hesaplanıp bölünüyor. Yakıt konusunda araç başına bu harcama değişiyor benim deneyimlerimden lpgli bir defender km de 400 ila 600 krş yakar dizel içinde bu rakam değişmez sanırım yolda karşılaşılan aksaklıklar konusunda da lastik patlar yağ kaçar su kaynatır parça kırar vb. geçmişi olmayan tamiratlar paylaşılır. yağ ve sıvı filitre değişimleri ortak karşılanır 200 220 gibi bişey tutar + ön takım alt bakım bozulsa bozulsa rot başı bozulur oda ne tutar 100 tl sanırım (bana her gezi öncesi ve sonrası motor yağlama bir ufak bakımlar 300 erliraya mal olmuştur fakat özellikle defender için söylüyorum döndüğünüzde her bir yerinden ses gelmeye başlar özellikle kapılar ayarları kesin kaçar )

Hesap şudur arkadaşlar araç başına / 4 yolcu dersek
Yol : 4000 km
Yakıt : 4000x 0,500 krş (lpg veya dizel ) = 2000 tl / 4 kişi = 500
Konaklama için , 3 gün kamp + kamping 1 gün otel dersek
Otel + pansiyon : 4 x 50 = 200 Tl
Kamping : 4 x 25 = 100 Tl
Yemek için 3 öğüne
Yiyecek : 15 x 25 = 375 Tl

15 gün boyunca katılacak bir kişi 1175 TL öder + ufak tefek şeyler çıkar müze giriş çıkışı hediye eşya vb. tabi bu 4 kişi için gecen sene bir araçta 8 kişi olan genç arkadaşlar vardı 6 kişi olan vardı (ben tam zamanlı max 4 kişi nin ideal bir araç olduğunu tekrar söylüyorum ) harcamalar araç içinde tek tek yazılacağı için herkes kendi halldeceği için masrafları kısmak elinizde bazıları otelde kalırken bazıları kamping te kalacak bazıları cadır kuracak doğada yani ortak noktamız araç bakım ve yakıt masrafı arkadaşlar . bu yola tek ve kendi araçları ile katılacaklar için aracı olmayıpta hem bu araçları tanımak hemde bu yerleri gezmek isteyenler için en ekonomik çözüm paylaşmak sanırım.

şimdi gezinin Görünen yüzü bu amma bir yakıt sponsoru bulursak bu iş tatlıya bağlanır tadından yenmez :smiley:

altuncu57' Alıntı:
rota planlamalarınızdan okuduğum kadarı ile şirin ilçemiz Yeşil Ayancık'tan da geçeceksiniz.Zaman planlamanız nedir bilemeyeceğim ama mutlaka burada görüşelim.İnanın benim iş yoğunluğum ziynet işi ile uğraştığımdan yazın yoğun yoksa böyle bir organizasyonda mutlaka aranızda olurdum .görüşmek tanışmak dileği ile inşallah.Dört gözle sizleri bekliyor olacağım .

tabi ki olur bizlerde bu vasıtayla yüz yüze tanışmış oluruz. kısmet fırsat olursa ne den olmasın

bende katılıyorum allahtan bir mani keder olmassa
rotaya en yakın noktadan iştirak ve intikal edicem ;D

Erteleme şansi olsa olabilirdi tabiki ama remazana denk geliyor. İzinleri sikiştirmamiz gerekiyor.

edaghan' Alıntı:
Bülent'cim;

Şimdiden kolay gelsin.

eveeet işte bende geldim engin abicim saydığın belgelerin hepsi burada hesaplanıp bildirilecektir bu başka bir macera hani sana geçen bişe demiştim ya onu biraz unutum yeminimi bozdum gibi oluyo ama :D geçen sene bu ekibin içindeydim hayatımın en güzel gezisi en güzel tatilini yaptım ve bunun için bu sene bir yere çıkamayacağım gitmeyeceğim gibi sözlerimden bu geziyi ve sivası hariç bırakıyorum :D araçlarda olması gereken malzemelerin listesini felan oluşturup en kısa zamanda eklerim ben :D bende bir kaç resim ekliyeyimde reklam olsun barim :D

6300_111147028380_675938380_2188159_7438654_n.jpg

6300_111147738380_675938380_2188170_8041469_n.jpg

6300_114084678380_675938380_2229332_3331317_n.jpg

6300_114084688380_675938380_2229333_5303481_n.jpg

18861_244768933380_675938380_3175123_2130462_n.jpg

6300_109631748380_675938380_2168925_6681276_n.jpg

6300_109631768380_675938380_2168928_7891649_n.jpg

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,682
Kayıtlı Üye Sayımız
166,528
Kaydolan Son Üyemiz
yusufkaptan41

SON KONULAR

Geri