Ynt: LR Macerası Karadeniz Turu ile Devam Ediyor Duyurusu (Karadeniz 2010)
Öncelikle Atatürk ün ben bu gün doğdum dediği bu kutlu günün sabahında çok yaşa Atatürk, çok yaşayın Silah arkadaşları ve ebediyen varlığını sürdür ey Kurduğunuz şanlı allı devlet diyerek, Vatanı ugruna kurtuluş savaşı mucadelesine giren kazanan ve hayatını uvuzunu yitiren vatan sağolsun diyen Tüm askerimize selam olsun diyerek, Allah mekanlarını cennet eylesin yaralıları gazilerine şifa versin diyerek başlıyorum. 19 mayıs Atatürkü anma gençlik ve spor bayramı kutlu olsun.
SAFRANBOLU :
Konumu : Safranbolu; Batı Karadeniz Bölgesinde; bağlı bulunduğu Karabük iline 10km., Ankara'ya 240 km. ve Istanbul'a 406 km. uzaklıktadır. Ankara ve İstanbul ile bağlı bulunduğu karayolunun büyük bir bölümü otobandır. Normal süratle Safranbolu Ankara arası 2,5 saatte, Safranbolu İstanbul arası ise 5 saatte katedilmektedir.
Gezilecek Yerleri : Cinci Hoca Hanı, Cinci Hoca Hamamı, Kaymakamlar Evi (Müzesi), Pazar Yeri, Arastacılar Çarşısı (Yemeniciler), Köprülü Camii, Güneş Saati, Semerciler Çarşısı, Manifaturacılar Çarşısı, Demirciler Çarşısı, Bakırcılar Çarşısı, Lokum Atölyesi, Ulu Camii (Ayestefenos Kilisesi), Eski Hükümet Konağı, Rum ve Türk mahallelerinin panoramik seyri, Saat Kulesi'ni geziyoruz. Türklerin Safranbolu'ya geldikleri vakit konuşlandığı yer olan, açık "namazgâh" şeklindeki, Yağmur duası ile "Hıdrellez" kutlamalarının yapıldığı Hıdırlık Tepesinden Safranbolu'yu kuşbakışı seyrediyoruz. Köstendil Kaymakamı Hasan Paşa'nın Türbesi, iki namazgâhı, Hızır (Hıdır) Paşa'nın mezarı ile Kurtuluş Savaşı kahramanlarından Dr. Ali Yaver Ataman'ın (1955) anıt mezarı bulunan Hıdırlık Tepesinde fotoğraf ve çay keyfinden sonra.......
Ne Yenir : Safranlı Pilav, Gözleme, kuyu kebabı, yayım makarnası, su böreği ve ev baklavası tadılması gereken yöresel yemeklerden.. Her zaman taze satılan, fındıklı, şamfıstıklı, güllü ve safranlı çeşitleri bulunan Safranbolu Lokumu,cevizli yaprak helva, Safranbolu Evleri kadar ünlü.
Yakınında : devrek eflani yörük köyü ovacık köyü ziyaret edilebilir.
KARDOFF - Karabük Safranbolu Doğa ve Otomobil Sporları Kulübü başkanı ahmet bey ile görüştüm sağolsunlar çok yardımcı oldular ve konuya çok yakın alaka gösterdiler, konaklama ve diğer sorularımıza cevap verecek imkanları doğrultusunda ilgi gösterecekler. kamp yeri ayarlancak isteyene pansiyon. Güzel bir haber aldım ahmet beyden karadeniz off road birliği kurulmuş tüm karadeniz klupleri birbirinden haberdar bu bizim içinde güzel haber ben ahmet beye programı ve bilgileri ilettim )