LR Freelander

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan asker Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 266
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 126,279
Ynt: LR Freelander

jeep' Alıntı:
Bu cümle çok mantıklı. Camel trohy ile övünmek; tek markalı kıyas ortamının oluşmadığı bir ortamda camel tropyh ile avunmaktan öteye gidemez bence...

Göktuğ;

Camel Trophy'de CJ'ler de kullanılmıştı hatırlarsan... Ama hemen ilk seneden sonra LR'yi tercih ettiler.

Etiketler

jeep' Alıntı:
Bu cümle çok mantıklı. Camel trohy ile övünmek; tek markalı kıyas ortamının oluşmadığı bir ortamda camel tropyh ile avunmaktan öteye gidemez bence...

Camel Trophy araçların değil, eşit imkanlara sahip değişik ülkelerden ekiplerin mücadele ettiği bir organizasyondu. Bu organizasyon için LR'nin seçilmesi sebebiyle LR Camel Trophy ile övünür.
aaltindeger' Alıntı:
kesinlikle doğru.. bu gün işe gelirken dikiz aynamda bir def gördüm, hemen yavaşladım tabi gelen bir 90 mış mat kum rengi. bir bayan kullanıyodu dahada ilgimi çekti. epey önünde gittim dikizleyerek sonradan abla bizi sapık bellemesin diye mecburen uzaklaştık... ben def ve disco kullananlara sebebini bilemediğim bir sempati duyuyorum..:smiley::smiley::smiley:
kıyaslamalar yersiz bence.. bir def. disco ruhuna japonu amerikanı asla ulaşamazlar...

Sanırım o Defender'in sahibini tanıyorum. Aracı kullanan da eşidir.

Bu arada FL için sağlam(!) eleştiriler gelmiş. Bir de aşağıdakine bakın. Standart hali ile belki eleştirilere maruz kalabilir ama aşağıdakine bakınca kıyaslanması gereken model hakkında Yavuz'a hakvermemek elde değil :smiley:

29042008518.jpg

edaghan' Alıntı:
Göktuğ;

Camel Trophy'de CJ'ler de kullanılmıştı hatırlarsan... Ama hemen ilk seneden sonra LR'yi tercih ettiler.

Abi bu tercihi yapan bu işin otoritesi mi? Tercih eden merci cj ye binmişmidir acaba ? Tek başına CJ lerinde kullandığı bir ortamda da yorumum farklı olmayacaktır. Bu tip organizasyonlar ( tek markalı) pilot ve ekiplerin becerileri ön planda olur diye düşünüyorum.

öncelikle herkese merhabalar
camel trophy ve benzeri olaylar tabiki pazarlama,reklamasyon ve ar-ge çalışmalarına ışık tutması amaçları için yapılmaktadır,paris -dakar yarışıda aynı amaçlıdır,
camel yarışması bir markanın diğerine üstünlüğünü zaten göstermez, sadece land ler kullanılmıştır,belki modeller arası performanslar incelenebilir,ama ben olayın fanatiği olarak video ve basılı yayınlarını yakından takip etmiş biri olarak olayda land lerin başarılarını hafife almamak gerekir diye düşünüyorum,bayağı maliyetli ve çok ağır ortamlardan geçmekte,adamlar bu arabalar bu işleri başarabiliyorları da göstermiş oluyorlar
araçların performansları gerçekten çok etkileyicidir ve herşey ortada sıkı bir yarıştır,kırıcıdır
sözlerimi,diğer markalarda böyle anılan olaylar yapabilselerdi keşke ile bitirmek istiyorum(en azından ben hatırlayamadım)
selamlar

unc' Alıntı:
öncelikle herkese merhabalar
camel trophy ve benzeri olaylar tabiki pazarlama,reklamasyon ve ar-ge çalışmalarına ışık tutması amaçları için yapılmaktadır,paris -dakar yarışıda aynı amaçlıdır,
camel yarışması bir markanın diğerine üstünlüğünü zaten göstermez, sadece land ler kullanılmıştır,belki modeller arası performanslar incelenebilir,ama ben olayın fanatiği olarak video ve basılı yayınlarını yakından takip etmiş biri olarak olayda land lerin başarılarını hafife almamak gerekir diye düşünüyorum,bayağı maliyetli ve çok ağır ortamlardan geçmekte,adamlar bu arabalar bu işleri başarabiliyorları da göstermiş oluyorlar
araçların performansları gerçekten çok etkileyicidir ve herşey ortada sıkı bir yarıştır,kırıcıdır
sözlerimi,diğer markalarda böyle anılan olaylar yapabilselerdi keşke ile bitirmek istiyorum(en azından ben hatırlayamadım)
selamlar

Tebrikler bence çok güzel açıklamışsınız.

jeep' Alıntı:
Abi bu tercihi yapan bu işin otoritesi mi? Tercih eden merci cj ye binmişmidir acaba ? Tek başına CJ lerinde kullandığı bir ortamda da yorumum farklı olmayacaktır. Bu tip organizasyonlar ( tek markalı) pilot ve ekiplerin becerileri ön planda olur diye düşünüyorum.

Göktuğ gözünü seveyim, senin gözün yermi CJ5 ile yakıt almadan , 5000 km yol almayı, hadi yakıtı buldun diyelim cj motoru kabul edermi tülbentten süzülmüş içinde ne olduğu belli olmayan yakıtı yakmayı, birde dünya kadar ekipmanı kameramanı, fotoğrafçıyı aracında ağırlamayı, şartları düşünürsen veya ankaraya geldiğinde DVD sini vereyim baştan sona seyret sonra karar ver bu iş CJ5 le yapılır mı yapılmazmı. Çok uzman olmaya gerek yok bence.

Zaten CT nin özü araçların gücü değil, takımların gücü , aynı şartlardaki takımların kıyaslanması, centilmenliği kaybetmeden rakiplerinle birlikte yol alıp birlikte savaşarak gerektiğinde centilmence yarışarak etapların tamamlanması, CT nin kaybedenide yok zaten sonuncu gelen takım bile çok şey kazanıyor manevi olarak.

Selamlar

Camel Trophy gibi bir organizasyonun dahi gerçekliğinden şüphe duyan, daha önce hiç insan gitmemiş yerlerde günlerce eziyet ve cefa ile dünya genclerine sporu, cesareti, takım çalısmasını, çok uluslu ortamda birlikte çalışarak medeniyeti ve insanın becerilerini taclandiran, kült olmuş bir olguyu kolayca kulaktan dolma birkaç bilgi ile yoksayabilmeyi isterdim :smiley:

Düşünsenize dogmatik inançlarını ile ne kadar mutlu olur insan, hiç sorgulamadan.
Orada kanıtlanan birçok gercek var. Bir ruh, bir entellektüel caba v amac var.
Doğrudur daha sonra bir marketing eventinin bir daha böyle bir alt kultur yaratması tekrar yaşanamadi.
O sebeple benzer dünya görüşüne sahip insanlar benzer modelleri belki de tercih ediyor ve kulaniyor. Markanın gelecegini etkileyen bir olaydır.
Ancak oradan çıkan bir diğer gercek ise kullanılan Land rover'larin o şartlarda hayatta kalması ve gorevlerini yapması ile dayaniklilik ve fonksiyonellik konusunda yeterliliklerini ispat etmişlerdir.

Hiç engele takılmadan arazide araba kullanmak off-road değildir. Aklını zihnini karşılaştığı bir engeli digerlerinin yardımı ile
asmak off-road'tur. Doğru bilinen alışıla gelmiş yöntemleri sorgulamak ve yaratıcı alternatifleri yaratmak vs... Vs...
O sebeple kaputta yazan yazı aslında bir otomobil markasından farklı olarak bazı seyleri de ifade emektedir.

Freelander'lar üretildiği yılda elektronik cekis sistemini, eğim iniş kontorlunu, low range seçeneği olmadan bir arazi aracı olmayı sektöre öğreten araclardandir. O yılda diğer araçların cekis sistemlerinin ne olduğunu mümkünse araştırınız.
Farklı bir gozlukle ancak ;) kaputta o zaman belki yazan land Rover bazı farklı seyler ifade edecek.

discovery-V8' Alıntı:
Göktuğ gözünü seveyim, senin gözün yermi CJ5 ile yakıt almadan , 5000 km yol almayı, hadi yakıtı buldun diyelim cj motoru kabul edermi tülbentten süzülmüş içinde ne olduğu belli olmayan yakıtı yakmayı, birde dünya kadar ekipmanı kameramanı, fotoğrafçıyı aracında ağırlamayı, şartları düşünürsen veya ankaraya geldiğinde DVD sini vereyim baştan sona seyret sonra karar ver bu iş CJ5 le yapılır mı yapılmazmı. Çok uzman olmaya gerek yok bence.

Zaten CT nin özü araçların gücü değil, takımların gücü , aynı şartlardaki takımların kıyaslanması, centilmenliği kaybetmeden rakiplerinle birlikte yol alıp birlikte savaşarak gerektiğinde centilmence yarışarak etapların tamamlanması, CT nin kaybedenide yok zaten sonuncu gelen takım bile çok şey kazanıyor manevi olarak.

Selamlar

CJ ile 5000 km kabus olurdu sanırım. Uzun parkurlar için yeterli olmaz . Biribirimizi kandırmayalım. Çok istek olursa ara ara geçerim istediğiniz yerden. ;D İyimser olarak 100 km de 20 litre dersek 5000 km için 1000 litre benzine ihtiyacım var.Yaklaşık 850 kg. Benim cj de taşıyamam. Üstelik sigara içiyorum içeride tehlikeli olur. ;D Ama illaki geçilecekse jeep in ürettiği modellerden en az 3-4 tanesi az bir oynamayla (lastik vs) CT yi tamamlar diye düşünüyorum. Videolarını izledim az çok. Hatta katılan ekiplerin araziden çok sağlık sorunları ile mücadele ettiklerini filan anlatıyordu. LR kullanarak da olsa katılmak isterdim.

110 def ambulan kasa kullaniyorum.
Lastik disinda standart.
Arazide beklenenin ustunde basari sagliyor.
Standart bir cj ile kiyaslamak cok zor. :smiley:
Land rover olsun camurdan olsun :smiley:

LRTD5' Alıntı:
Camel Trophy gibi bir organizasyonun dahi gerçekliğinden şüphe duyan, daha önce hiç insan gitmemiş yerlerde günlerce eziyet ve cefa ile dünya genclerine sporu, cesareti, takım çalısmasını, çok uluslu ortamda birlikte çalışarak medeniyeti ve insanın becerilerini taclandiran, kült olmuş bir olguyu kolayca kulaktan dolma birkaç bilgi ile yoksayabilmeyi isterdim :smiley:

Düşünsenize dogmatik inançlarını ile ne kadar mutlu olur insan, hiç sorgulamadan.
Orada kanıtlanan birçok gercek var. Bir ruh, bir entellektüel caba v amac var.
Doğrudur daha sonra bir marketing eventinin bir daha böyle bir alt kultur yaratması tekrar yaşanamadi.
O sebeple benzer dünya görüşüne sahip insanlar benzer modelleri belki de tercih ediyor ve kulaniyor. Markanın gelecegini etkileyen bir olaydır.
Ancak oradan çıkan bir diğer gercek ise kullanılan Land rover'larin o şartlarda hayatta kalması ve gorevlerini yapması ile dayaniklilik ve fonksiyonellik konusunda yeterliliklerini ispat etmişlerdir.

Hiç engele takılmadan arazide araba kullanmak off-road değildir. Aklını zihnini karşılaştığı bir engeli digerlerinin yardımı ile
asmak off-road'tur. Doğru bilinen alışıla gelmiş yöntemleri sorgulamak ve yaratıcı alternatifleri yaratmak vs... Vs...
O sebeple kaputta yazan yazı aslında bir otomobil markasından farklı olarak bazı seyleri de ifade emektedir.

Freelander'lar üretildiği yılda elektronik cekis sistemini, eğim iniş kontorlunu, low range seçeneği olmadan bir arazi aracı olmayı sektöre öğreten araclardandir. O yılda diğer araçların cekis sistemlerinin ne olduğunu mümkünse araştırınız.
Farklı bir gozlukle ancak ;) kaputta o zaman belki yazan land Rover bazı farklı seyler ifade edecek.

teşekkürler
bütün olayı ve ruhunu çok net ve güzel bir biçimde anlatmışsınız,

selamlar

Tol' Alıntı:
Peki Defender 110 mu iyi 90 mı?

İkisi de iyidir. 90'ın kısa olmasından dolayı tepe aşmada 110'a göre avantajı vardır. 110 yolcu ve bagaj hacminde daha bonkördür.

nejatcığım

en son ne zaman 110 ile tepe aşarken zorluk çektin, hangi tepeye çıktın da aşamadın bi desene bana ???

ndoganci' Alıntı:
nejatcığım

en son ne zaman 110 ile tepe aşarken zorluk çektin, hangi tepeye çıktın da aşamadın bi desene bana ???

Ben 110 ile sıkıntıı yaşamadım ama teknik ve teorik olarak 90 bu konuda 110'dan daha avantajlı. Matematik...

ndoganci' Alıntı:
nejatcığım

Valla bana kızmayın ama 3 kere sıkıştırdım ben 110 u karın üstü, discoyla vinçleyip çıkarttık, aynı yeri discoyla lay lay lom geçiyor, ikiside 35 lastikli ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,639
Kaydolan Son Üyemiz
derinb

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR