LR Freelander

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan asker Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 266
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 126,277
Ynt: LR Freelander

Anti LR'ci demeyelim de anti fanatik diyelim, sonuçta mükemmel bir araç yok benim için, LR'da yaklaşık son on yıldır doğru dürüst arazi aracı üretmiyor, bu gerçeği kabul edin artık. Arazi aracı üreticisi diye anılan bir markanın bir Toyota kadar gerçekten arazi aracı denilebilecek çok model ortaya koyamaması acı. Gün geçtikçede efsaneler yerini kozmetik şeylere bırakıyor, ama nedense hanım evladı ve dandik gibi yakıştırmalar ki bu konunun içinde yer alıyorlar ve Japon araçları için yapılıyor. Bu fanatiklik değildir de nedir :D Ortada böyle bir fanatiklik varsa bende yazarım sonra da yazılanlara bakıp gülerim ;D

Japonların tabi ki tamiri, bakımı çok pahalıdır. Ama o kadar sağlam ve uzun ömürlü malzemeleri LR ya da Jeep.te kullansanız onlarda pahalı olur. İngilizler neden sıcak bira sever? Lucas buzdolapları yüzünden ;D Piyasada ki en ucuz en dandik malzemelerle araç üretirseniz yedek parçasıda ucuz olur ;D Sonra araçlar dökülmeye başlar, arıza yapmadan 5-10 yaşını görmüş tek bir aracınız bile olmaz. Freelander ile off-road.mu yapılacak? Hayır, ee o zaman neden parçasının ucuz olması önemli olsun ki, ucuza bir sürü parça almak mı daha mantıklıdır yoksa hiç almamak, ihtiyaç duymamak mı?

Üzerinde TC varmış, muhteşemmiş bilmem neymiş, ya bırakın bunları ;D madem öyle neden araçlarınıza orta kilit takıyorsunuz sonradan, neden gerçekten off-road yapanlarınız arka kilit v.s. hayalleri kuruyor. Bırakın bunları, fabrikadan hazır öyle çıkmış hanım evlatları dandik japonlar var ;D Kaputlarına LR yazarsınız olur biter :D

Hatta yazılmışı var, bu amerikan arazide sorunlar yaşıyormuş hemen çözüm bulunmuş ;D

landlover.jpg

Çok eğlendim ben bu konuda katılımcı arkadaşlara teşekkür ederim :p ;D

( Bu arada 110 mu - 90 mı konusuna tabiki 90 ;) D2 tecrübesinden ;D sonra Aytuğun yeni projesi, 110'dan 90 yapmak :p )

Etiketler

üstadlar daha iyi bilirler,ama swb araçlar karın açıları için tercih edilirler,çok kritik bir açı değerine gelindiğinde mutlaka fark olacaktır geçiş rahatlığında
lr 3 de body komple yükseldiğinden bu sorun hayli iyi çözülmüş araç boyutu göz önüne alındığında,hatta standart yükselti dışında extrem durumlar için ek yükselti imkanıda var
bu özellik yeni çıkacak grandche. de konuldu,ama etkinliğini deneyip görmeli

MC' Alıntı:
Anti LR'ci demeyelim de anti fanatik diyelim, sonuçta mükemmel bir araç yok benim için, LR'da yaklaşık son on yıldır doğru dürüst arazi aracı üretmiyor, bu gerçeği kabul edin artık. Arazi aracı üreticisi diye anılan bir markanın bir Toyota kadar gerçekten arazi aracı denilebilecek çok model ortaya koyamaması acı. Gün geçtikçede efsaneler yerini kozmetik şeylere bırakıyor, ama nedense hanım evladı ve dandik gibi yakıştırmalar ki bu konunun içinde yer alıyorlar ve Japon araçları için yapılıyor. Bu fanatiklik değildir de nedir :D Ortada böyle bir fanatiklik varsa bende yazarım sonra da yazılanlara bakıp gülerim ;D

Hangi japon muş bu arazi aracı üretmeye devam eden onu merak ettim gerçekten .

FJ cruiser ise kasıt yakından incelemenizi tavsiye ederim, gerçek fotolarını koyayım bir inceleyin . Biraz fantazi olmuş ama arazi araçlığından çıkmış bence, ne varsa eskilerde var ya vx80 ya fj40 gerisi.......

yavuz beye katılmamak elde değil
yeni land cruiser de aynı şekilde tam elektronik donanımlı bir alet,japonlar çok övünüyorlar
ben arazi geçişlerini izledim,gayet başarılı
dikkatinizi çektimi bilmem ama land in epey evvel çıkattığı terrain responce uygulaması çok tuttu,şu anda japon ve amerikan arazi konusunda iddialı markalar arasındada popüler oldu
lafın özü land i hafife almamalı,fanatizme kaçmadan teknik esaslar ve getirdiği yenilikler incelenmeli derim
elektroniktende o kadar korkmayın,neticede herkes her an elektroniğin içinde ve zaten araçların sistemleride şükürki windows altında çalışmıyor

nkurtkaya' Alıntı:
Camel Trophy araçların değil, eşit imkanlara sahip değişik ülkelerden ekiplerin mücadele ettiği bir organizasyondu. Bu organizasyon için LR'nin seçilmesi sebebiyle LR Camel Trophy ile övünür.
Sanırım o Defender'in sahibini tanıyorum. Aracı kullanan da eşidir.

Ben Trabzondayım.. ya siz?

nkurtkaya' Alıntı:
O zaman farklı Defender'dan bahsetmişiz ;D ;D ;D Ben İstanbul'dayım.

İş yerim Kavacık'ta, bizim kapının önünde var bir tane 90 belki sizin tanıdığınız odur? çünkü bende başka görmedim etrafta galiba fazla 90 yok.

Tol' Alıntı:
İş yerim Kavacık'ta, bizim kapının önünde var bir tane 90 belki sizin tanıdığınız odur? çünkü bende başka görmedim etrafta galiba fazla 90 yok.

İşte bunun sahibini tanıyorum.

camel trophy yellow sandglow LRC-361
bu landrover kodu,buradan ral code una geçilebilir
selamlar

Geçmiş yıllarda gittiğimiz bir kamp aklıma geldi. 4 araç vardı, Nissan Terrano II, Toyota Prado, Jeep GC (ZJ) ve Subaru Forester.

Otobanda, kuru olan tüm dağ yollarında küçük bir dere geçişinde hiçbir araç sorun çıkarmamıştı. Çamur geçişinde ise sadece Terrano geçmiş diğer hepsi çamurda kalmıştı. Çamur dediğim de öyle aman aman birşey değildi. Tüm araçlarda standart yol lastikleri vardı. Terrano'nun geçebilmesinin sebebi ise pilotajdı. Hızlı girdi, gaz kesmeden devam etti ve çıktı. ZJ ve Prado çamura yeterince hızlı girmedikleri için geçemediler. Forester ise çamurda kontrolden çıkıp bir kayaya çarpmadan son anda durabilmişti.

Bence standart halleri ile Prado ile FL arasında arazi kabiliyeti açısından büyük bir fark yok.

Bu bölümde Freelander konusundan sapmayalım arkadaşlar, konu çok dağılıyor. Fanatizmden uzak değerlendirmeler yaparsak daha da güzel olur ;)

Prado-Freelander bence de kıyaslanmaz, Prado yaklaşma ve karın açıları ve yüksekliği ile zaten bir kaç ebat büyük. L range de var. Prado'nun zorlu koşullarda ilerlediğini biliyorum, Freelander ise hafif arazi aracıdır.

popomu koltuğuna koyduğum ilk 4x4'tür Freelander. :smiley: İlk çıktığı sene Ankara Altınpark'taki bir fuarda görmüştüm. Ben o sıra cabrio BMW'lere bakarken, babam "şu jip de güzelmiş" diyerek göstermişti. İçine bindim, babamdan fotoğrafımı çekmesini istemiştim ki o zaman dijital makinalar da yoktu. Film dolsun da tab ettirelim diye, o fuarda harcamıştım tüm pozları :smiley: Sonra foto elime geçti, resmen aşık olmuştum Freelander'a. Nerede görsem bakardım, "benim de olacak mı acaba" diye.

yavuz ve nejat beylere katılıyorum,hele bilgisayarcı esprisi çok hoş
araçları fanatik olarak değil teknik bazda incelemek gerekir ve sınıflarına göre mukayese etmek daha uygun olur
ben de simdi nemesis veya wildcat i diğer araçlarla kıyaslasam ,neticede hepsi offroad amaçlı değilmi
selamlar

MC' Alıntı:
Rav4 ve X-Trail diğerlerinden ayrılır bu konuda, FL1 onların arazi kabiliyetlerinin yanından bile geçemez. Onlar biraz arazi aracı - SUV arasındalar, tamponları olmasa çekiş sistemleriyle falan oldukça ilginç işler başarırlar. Özellikle Rav4 acayiptir. Rav4 off-road videoları mevcut bir çok sitede, izlerseniz ne dediğimi anlarsınız.

2005 Rav4 2.0 At extra aracım vardı sattım Freelander 1 2.0 Td4 Hse aldım söyediklerinize katılmıyorum, Freelander KEsinlikle Rav4 den daha başarılı bir araç tek eksiği içerde kullanılan plastik aksamın kalitesizliğidir..

Saygılar...

Aslında Freelander için arazi yorumlarınızı merak ediyorum. Kaç dereceye kaç metre tırmanabilir. İyi lastikle ne kadar balçıkta gider. Gerçek arazi Aracı olsaydı Land Rover FL ile Camel Tropyh de neden yarışmadı ?.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,638
Kaydolan Son Üyemiz
kerimov

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR