Lpg'niz Hangi Marka, Tekrar Suzuki'nize Takar mısınız?

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan 4 L Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 163
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 74,378
Ynt: Lpg'niz Hangi Marka, Tekrar Suzuki'nize Takar mısınız?

oğuz bey araç 1999 model 2,0 4 cl otomatik 168000 km lastikleri aldığımda 225/70 /16 takılmış mdeğiştiremedim
 

Etiketler
Ynt: Lpg'niz Hangi Marka, Tekrar Suzuki'nize Takar mısınız?

BRC de bir ara uyumsuzluk vardı..iyi diye bildiklemizden mesela.. ;)

teleflex prıns vs iyi +aşırı pahalılar degmez..+bakım paralarıda fahiş filitresi vs.. ;)

tartarını iyi ama o da ucuz değil.. ;)

at + jokey meselesi..

lpg cınin uzun zamandır bu işi yapan tecrübeli olması + lafının ve malının arkasında durması gerekiyor..+ az adam + esnaf olanını bulursanız olur.. :smiley: markası farketmiyor..

ben bir sistemi çöpe attım 2. ye tartarini taktım.. ;)
2el 150tl ye zor sattım sahibindende adama beyni lazımmış.vs.. ;D alırken bidünya para satanken..para etmeyen bişey lpg sistemi..?

takacagız sistemin markasını şu şekil araştırın edirne de,kars ta ,adana da,antaya da,vs..gittiğiniz,gezeceginiz yerlerde servisi varmı..? :smiley:
 

Ynt: Lpg'niz Hangi Marka, Tekrar Suzuki'nize Takar mısınız?

fanatik59' Alıntı:
Daha önce de yazdım, 2004 2.0 otomatik Gr.Vitara da 3 yıldır atiker kullanıyorum, filtre değişimi dışında bir ihtiyacı olmadı.Motor arıza ışığı problemi yaşamadım, toplam 25.000 km. yaptım.
Yakıtından çok memnunum, ş.içi 12-13 lt, ş.dışı 9-10 lt lpg yakıyor.
Bence markadan daha önemlisi iyi bir usta ya da serviste montaj yaptırman..

Nasıl yani ş.içi 12-13 lt, ş.dışı 9-10 lt lpg yakıyor ?? Şaka gibi... Benim acilen bir vitara bulmam lazım. Opel Corsa bile daha fazla yakıyor 2 çeker. Ben benzinde bu seviyeye düşsem daha ne isterim. Boğazköprüsü'nden atıcam fordu. 550 TL den aşağı benzin yakamadım bu güne kadar.
 

Ynt: Lpg'niz Hangi Marka, Tekrar Suzuki'nize Takar mısınız?

Oğuz bey gerçek den çok faydalı oldunuz görüşlerinize katılmamamk mümkün değil bende BRC ile ATİKER arasında o yüzden gidip geliyorum zaten atikeri forumda kullana çok araç olduğu için memnunuz dedikleri i,çin düşündüm brc de benim motor 2,0 2,5 olsa zaten nmecburi çok teşekkür edrim.
 

Ynt: Lpg'niz Hangi Marka, Tekrar Suzuki'nize Takar mısınız?

Sayın aktolgalı,
BRC konusunda Faruk Sevgili 'ye danışabilirsiniz. ( fsotogaz.com.tr ). Bildiğim kadarıyla bir bölgenin BRC distribitörü (veya öyle idi).
Bilgili, ilgili, kibar ve yardımsever bir adamdır (forumlardaki yorumlardan vardığım sonuç)
BRC hakkında en doğru bilgiyi verecek, sizi güvenilir bir bayisine yönlendirecektir.
 



Ynt: Lpg'niz Hangi Marka, Tekrar Suzuki'nize Takar mısınız?

ilginize ve verdiğiniz bilgiler için çok tşk. ederim araşatıracağım . selemlar TOLGAY..
 

Ynt: Lpg'niz Hangi Marka, Tekrar Suzuki'nize Takar mısınız?

Kıymetli dostum faruk beye msj attım birde ben dün tartarini baş bayisi ilede görüşdüm kid ve regületörler bosch imiş ve otomatik kalibrasyon yapıyormuş onuda düşünüyorum brc nin ikitelli servisine gittim ağızlarda sigarlar cocuk işçiler hadi bana eyvallah dedim çıkdım hiç sormadım bile . Ne yapalım esnafda inceliyoruz oğuz beyin dediğini bana tartarini ustasıda dedi malzeme isterse gold olsun tesisatı döşeyecek usta çok önemli buna zaten dikkat etmeliyiz.
 

Ynt: Lpg'niz Hangi Marka, Tekrar Suzuki'nize Takar mısınız?

konu çok eski olmasına rağmen altın değerinde bilgi tecrübe ve tavsiyelerle dolu,,,

bende bir lpg kullanıcısı olarak birkaç düşüncemi paylaşmak isterim,
aracım 98mazda 626 (2,0) lpg markam vikars diye birşey, çok kötü değil ama tavsiye de etmem, servisi yok, takan ustadan da memnun değilim,,,

lpg gerçekten biraz şans işi diye düşünüyorum, kitin araç ile uyumu ve montajı şans işi. bazen çok dandik bir marka bile harika uyum ve ekonomi sağlarken büyük markalar büyük masraflar açabiliyor.

LPG montajının sizin için ekonomik mi yoksa gereksiz külfet mi olduğunun bir program yardımı ile cevabı,
(sayfanın en altında lpg amorti hesabı tablosunda değerleri doldurarak cevap bulabilirsiniz, aynı sayfada yine lpg seçimi, montaj fiyatlarını bulabilirsiniz )

http://lpgsitesi.com/otogaz/lpg-sistemleri-montaj/47-lpg-markalari.html
 


Ynt: Lpg'niz Hangi Marka, Tekrar Suzuki'nize Takar mısınız?

yeni öğrendiğim ve birçok kullanıcısının sorunsuz dediği ATİKER markanın safefast italyan olan kit ve obd2 diye adlandırılan bildiğim kadarı ile yazıyorum 1100_1200 arası 2,0 g. vitaralarda 4cl sorunsuz çalışıyormuş randevu aldım iyide ustasını buldum kısmetse takıp yola devam edeceğiz suzuki yi yakıtından dolayı satmak istemiyorum bundan sonraki i,zlenimlerimi burada yine paylaşırım . İyi tatiller ayrıca marmara ofroad başkanımız Eyyüp beye çok teşekkür ediyorum.
 



Ynt: Lpg'niz Hangi Marka, Tekrar Suzuki'nize Takar mısınız?

2011 yılı ağustos sonu ya da eylül başında antakya sanayide suzuki 1996 1.6 x-90 aracıma zeytineli servisinde zavoli lpg taktırdım. iki ay sonra kaza yaptım (sanırım 80 küsurla yağ dökülmüş yolda yüksek kaldırıma girdim sağlam kazaydı) araç pert oldu ama ben kiti söküp yeni aldığım suzuki grand vitara 2005 1.6 aracıma taktım sorunsuz kullanmaya devam ettim. o araçla da ekim 2012 de lpg 35 000 km de iken kaza yaptım (110 la su havuzu oluşmuş yolda otoban bariyerlerine kayarak sol arkadan çarptım yine sağlam kazaydı) ama bu defa lpg kaskoya işlenmiş olduğundan sökemedim :smiley: (söksem şu anki grand vitara aracımda olacaktı) ancak lpg kaza yaptığımda halen çalışıyordu. aracı kazalı olarak alan arkadaş da faturasını kestirdi aracın üzerine işletip kullanmaya devam ediyor. arazide sert şartlarda kullanıp iki kazada da pert olan araçlarda çalışmaya devam ettiğine göre zavoliyi bir kere daha tavsiye etme hakkına sahibim sanırım (lpg yi takan servise hem ilk seferde ısrarımla hem de ikinci montajda kendi tecrübeleri ile montajda normalin iki katına yakın tespit malzemesi ve izolasyon malzemesi kullandırdım, işçilik de süper olunca kazaya rağmen hasar görmedi, normal monte edilse sanırım kullanamazdım, her iki araçta da montaj 13-14 saat gibi sürdü).
 

Ynt: Lpg'niz Hangi Marka, Tekrar Suzuki'nize Takar mısınız?

yaşar bey geçmiş olsun yani sistemi test edin deseler ancak bu kadar olur buradanda anlaşıldığına göre markadan çok ustanın ustalığı çok öne çıkıyor tekrar büyük geçmiş olsun
 

Ynt: Lpg'niz Hangi Marka, Tekrar Suzuki'nize Takar mısınız?

yasarergun' Alıntı:
o araçla da ekim 2012 de lpg 35 000 km de iken kaza yaptım (110 la su havuzu oluşmuş yolda otoban bariyerlerine kayarak sol arkadan çarptım yine sağlam kazaydı)

Yaşar Bey çok geçmiş olsun..
 

Ynt: Lpg'niz Hangi Marka, Tekrar Suzuki'nize Takar mısınız?

yasarergun' Alıntı:
2011 yılı ağustos sonu ya da eylül başında antakya sanayide suzuki 1996 1.6 x-90 aracıma zeytineli servisinde zavoli lpg taktırdım. iki ay sonra kaza yaptım (sanırım 80 küsurla yağ dökülmüş yolda yüksek kaldırıma girdim sağlam kazaydı) araç pert oldu ama ben kiti söküp yeni aldığım suzuki grand vitara 2005 1.6 aracıma taktım sorunsuz kullanmaya devam ettim. o araçla da ekim 2012 de lpg 35 000 km de iken kaza yaptım


Yaşar bey, çok çok geçmiş olsun, cana bir zarar gelmediğini duymak sevindirici.
 




Ynt: Lpg'niz Hangi Marka, Tekrar Suzuki'nize Takar mısınız?

bu kadar yorumları okudum da hiç jimnye lpg takan yokmu?
iyi veya kötü bi yorum okusam..
benim aracımda çok yakıyor. 1.3 olmasına rağmen yakıt konusunda maşallahı var ufaklığın:smiley:
marka model verip yorumlarsanız sevinirim..
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,507
Mesajlar
1,519,003
Kayıtlı Üye Sayımız
172,164
Kaydolan Son Üyemiz
erensipahi

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst