Land Rover Discovery V8i'nin Evrimi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan discovery-V8 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 243
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 59,847
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Land Rover Discovery V8i'nin Evrimi

discovery-V8' Alıntı:
Mertcim Teşekkür ederim , Senin kocaoğlanıda adım adım izlemek isteriz, bizi mahrum bırakma ;)

Ellerinize sağlık arazi canavarı denecek bir araç hazırlamışsınız.Güle güle kullanmanız dileğiyle.
Mert senin aracında bittiğini biliyorum bir ara garajda konu açsanda G4 spec inceleyebilsek ;)

Etiketler

schweps' Alıntı:
%100 kilit için çok önemli bir ayrıntı bu. Keşke daha önce görmüş olsaydım.
Kalkışlarda ve vites değişimlerindeki vuruntu canımdan bezdirmişti beni. Sizde hiç olmuyordur tahminimce.

Merhaba Şenol;

Sürekli 4 çeker araçlarda vuruntu az veya çok mutlaka olur, orta diff teki şaftlar ters yönde dönüyor , her hamle onların birbirine çekiçlemesine sebep oluyor, ani hareketlerden kaçınmak gerek. Otomatik viteste veya düşük güçlü motorlarda çok fazla hissedilmiyor.

Benim Lada nivadada, Toyota LC vx 80 de de aynı şey vardı.

Paylaştıkça bilgi değer kazanır derler çok doğru.
Konuyu bitirdiğinizde teknik bir kaç konuda deneyimlerinizi soracağım.
Aracınızı güle güle kullanın.

Tam donanımlı bir VX80 miydi? Bu iki aracın mukayesesini bir ara yapabilirseniz çok makbule geçer.
Nasıl olsa daha sonra derleyip toplayacaksınız diye konuyu dağıtma endişesi taşımıyorum, yoksa taşımalı mıyım?
Selamlar.

discovery-V8' Alıntı:

oktay' Alıntı:
Ellerinize sağlık arazi canavarı denecek bir araç hazırlamışsınız.Güle güle kullanmanız dileğiyle.
Mert senin aracında bittiğini biliyorum bir ara garajda konu açsanda G4 spec inceleyebilsek ;)

Teşkkürler Oktay.

orsa' Alıntı:
Paylaştıkça bilgi değer kazanır derler çok doğru.
Konuyu bitirdiğinizde teknik bir kaç konuda deneyimlerinizi soracağım.
Aracınızı güle güle kullanın.

Teşekkürler Onur senin canavar nasıl gidiyor?

schweps' Alıntı:
Tam donanımlı bir VX80 miydi? Bu iki aracın mukayesesini bir ara yapabilirseniz çok makbule geçer.
Nasıl olsa daha sonra derleyip toplayacaksınız diye konuyu dağıtma endişesi taşımıyorum, yoksa taşımalı mıyım?
Selamlar.

Daha donanımlısı orjinal olarak heralde Türkiyede yoktur, vx80 4,2 Trubo dizel , 3 diff de kilitli, orjinal toyota vinç tamponu, orjinal toyota stepne taşıyıcı, bir vx 80 de olabilecek herşey, kolsol buzdolabına kadar.

Mukayese yapımak pek doğru değil aslında , birisi uçtan uca vinç tamponu ve stepnesiyle 5metre 60 cm lik dev, discovery 100 inchlik aks açıklığıyla çoğu binek araçtan bile kısa aks açıklığında bir araç.

Araçları marka bazında değilde Türkiye şartlarında modifiye etmek nekadar mümkün ve nekadar maliyetli diye kıyaslamamız gerek.Tabi bunun için nekadar modifiye etmek istediğinizde ayrı bir kriter.

Toyotadanda çok keyif aldım, bundanda çok keyif alıyorum ama toyotayla bukadar oynamaya cesaret edebilirmiydim bilemiyorum.

discovery-V8' Alıntı:
Teşekkürler Onur senin canavar nasıl gidiyor?

Benim canavarı kupadan yükseltmeyi düşünüyorum yakınlarda 31'' ya da 32'' takmak için. :smiley:

Teşekkürler Yavuz Abi Yeni Video ve Fotoğraflar İçin, Sen Paylaştıkça Bizler Öğreniyoruz... Biliyorsun Ben Daha 17 Yaşındayım :smiley: Şimdiden Bu Bilgiler Beni Temelden Hazırlıyor, Eğer İleride Kendi Arabam Olursa Senin Ellerine Getireceğim :D Videolar İçinde Ayrıca Teşekkürler, Çok Eğleniyorum, Bir Yandan da Üzülüyorum, Keşke Yanınızda Olabilseydim :smiley:

orsa' Alıntı:
Benim canavarı kupadan yükseltmeyi düşünüyorum yakınlarda 31'' ya da 32'' takmak için. :smiley:

Bende kupadan yükseltmeyi düşünüyordum 44 takmak için ;D ;D ;D yok yok şaka artık bu son 38 de kalsın biraz ;D ("artık bu son" yahu son bir kaç yıldır ben bu kelimeyi nekadar çok söyledim ;D ;D ;D )

ByEscobar' Alıntı:
Teşekkürler Yavuz Abi Yeni Video ve Fotoğraflar İçin, Sen Paylaştıkça Bizler Öğreniyoruz... Biliyorsun Ben Daha 17 Yaşındayım :smiley: Şimdiden Bu Bilgiler Beni Temelden Hazırlıyor, Eğer İleride Kendi Arabam Olursa Senin Ellerine Getireceğim :D Videolar İçinde Ayrıca Teşekkürler, Çok Eğleniyorum, Bir Yandan da Üzülüyorum, Keşke Yanınızda Olabilseydim :smiley:

Senin sorulara cevap veremedik daha ;D neyse hallederiz onlarıda bir ara ;D Sen arabayı al gerisi yavaş yavaş yoluna girer.

Selamlar

;D ;D ;D

yavuzum fesbukunu bize neden vermedin hiç ??? ???

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,740
Kayıtlı Üye Sayımız
166,557
Kaydolan Son Üyemiz
Takezo

SON KONULAR

Geri