Ynt: Land Rover Discovery I
discovery-V8' Alıntı:
Düz v8 disco 50 ytl ile arazide sürekli düşük vites yüksek devirle bile 114 km,nin altına hiç düşmedim bilginize.
Bunu şuradan biliyorum benim depom tam 45-50 ytl ye doluyor. her aldığımda kilometreyi sıfırlıyorum, Bugüne kadar tam depo ile yaptığım en düşük km buymuş. En yüksek ise 90 km sabit hızla 182 km yapmışım bir depo ile, ünye-trabzon arasında düz yolda.
ortalamda ise yola göre 130 -150 km civarı yapıyor.
Selamlar
Merhaba,
Birkaç hafta önce bir Discovery I ilanıyla ilgili gerek burada gerekse de özelden discovery kullanıcılarına görüşlerini sormuştum. Ondan sonra benden hiç ses çıkmayınca Discovery-I sevdamı saman alevine benzetmiş olabilirsiniz ancak öyle değil. O vakit ancak takasla alabileceğim araçlarla ilgileniyordum ve seçeneklerim de epey azdı.
Önümüzdeki hafta, bir terslik olmazsa takas yapmayı düşündüğüm aracım satılmış olacak ve şöyle eli yüzü düzgün, gerek km gerekse de kullanım şekli olarak çok çiğnenmemiş, illa ki manual vitesli bir Discovery I arayışım hızlanacak. Çok zor koşullarda kullanmayacağım için MPI işimi görür diye düşünüyorum ancak yine de siz LR kullanıcılarından V8 ve MPI hususunda görüşlerinizi almak istiyorum.
Donanım ve aksesuar olarak tamamen aynımıdırlar, örneğin bagajdaki katlanabilir koltuklar ve arka tampon altındaki basamak ve çift sunroof standart değildir herhalde, yanılıyor muyum? LPG dönüşümü yapılmamış bir araç alırsam, hangi markayı tavsiye edersiniz ve maliyeti kabaca ne kadardır?
Yavuz bey, yukarıda alıntı yaptığım yazınızda deponuzun 45-50 YTL'ye dolduğunu belirtmişsiniz, sizinki özel bir depo mu (yani belki bagajda yer kaplamasın diye arka tampon altına uygulanan küçük bir depo filan mıdır?) yoksa hepsi o fiyata mı dolar? Uzun yolda her şehirde depoyu fulletmek gerekiyordur herhalde. LPG konusunda cehaletimi mazur görün.
Aslında fiyat yerine lt olarak konuşsak belki daha doğru olur, örneğin sizin lpg deposu kaç lt alıyor?
Bir de daha önce lroturkiye.org'ta sorduğum şu konu var, '96 ve '97 modeller için imalatlarının kötü olduğu yönünde tespiti olan birinin yazısı linkte. Sizce gerçekçi bir dayanağı var mıdır? Ne bileyim o yıllardaki imalatlar farklı bir üretim hattında ya da fabrikada yapıldığından filan olabilir mi?
http://www.robisonservice.com/servicedep/rover_advice1.asp
İlgilenenlere şimdiden teşekkürler derim