Land Rover Discovery I

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan discovery-V8 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 296
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 123,222
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Land Rover Discovery I

edaghan' Alıntı:
Sıralı LPG sistemi ile düz vites olanı 9-10lt/100km benzin eşleniği yakar, otomatik olanı tahminen 13-14lt/100km benzin eşleniği yakar.

Honda Civic 1.6 düz vites 10-12 lt/100 km LPG yakıyor sıralı sistemle. Üzerinde İtalyan malı Lovato sistem var. Otomatik V8 Disco benim tahminim 20lt/100 km civarı LPG yakar şehir içinde, hatta XJ den daha ağır olduğuna göre daha fazla yakması lazım. Ben şu anda İstanbul trafiğinde 1998 XJ ile 20lt/100km yakıyorum, TUV onaylı KME sistem var üzerinde.

Etiketler

BolbuzJack' Alıntı:
Honda Civic 1.6 düz vites 10-12 lt/100 km LPG yakıyor sıralı sistemle. Üzerinde İtalyan malı Lovato sistem var. Otomatik V8 Disco benim tahminim 20lt/100 km civarı LPG yakar şehir içinde, hatta XJ den daha ağır olduğuna göre daha fazla yakması lazım. Ben şu anda İstanbul trafiğinde 1998 XJ ile 20lt/100km yakıyorum, TUV onaylı KME sistem var üzerinde.

belirttiğim rakamlar "benzin eşleniği"... direkt LPG harcaması değil. 9-10 lt benzin eşleniği (benzini 3.20 YTL, LPG'yi de 1.75 YTL kabul edersek) 16.5-18.3 lt/100km LPG ediyor. otomatik olanı 20 lt LPG'yi bulur.

Aslında şöyle hesaplamak daha iyi oluyor, LPG ayarın ve şehiriçi/şehirdışı kullanıma göre araç benzin olarak ne tüketiyorsa LPG.de %10 - %20 daha fazla tüketiyor. Şehir içinde bu fark genelde %20 gibi.

Disco1 3.9 V8 otomatik için verilen tüketim miktarları şehir içinde 20 lt civarında, Amerikan kaynaklarında MPG 12 olarak görünüyorki bu da 100 km.de 19,68 lt civarında bir tüketim demek. Bu durumda İstanbul trafiğinde tüketim 100 km.de 24-26 lt civarında LPG olacaktır.

ototmatik v 8 disco şehir içi ve bu soğuk havalarda istanbul trafiği 23 litre / 100 km tüketiyor . ya da başka bir bakış açısıyla 50 ytl benzin ile 70 km yol yapıyor.

Düz v8 disco 50 ytl ile arazide sürekli düşük vites yüksek devirle bile 114 km,nin altına hiç düşmedim bilginize.

Bunu şuradan biliyorum benim depom tam 45-50 ytl ye doluyor. her aldığımda kilometreyi sıfırlıyorum, Bugüne kadar tam depo ile yaptığım en düşük km buymuş. En yüksek ise 90 km sabit hızla 182 km yapmışım bir depo ile, ünye-trabzon arasında düz yolda.

ortalamda ise yola göre 130 -150 km civarı yapıyor.

Selamlar

4 L' Alıntı:
ototmatik v 8 disco şehir içi ve bu soğuk havalarda istanbul trafiği 23 litre / 100 km tüketiyor . ya da başka bir bakış açısıyla 50 ytl benzin ile 70 km yol yapıyor.

Çağlar sende bir hesap hatası var sanıyorum , 23L/100 km ise 100 km yi lpg 1.7 ytl desek 29 ytl ye yapması gerekir. yada benim kafam karıştı.

Selamlar

Size birer ölçek tdi motor yazıyorum o zaman, köşedeki eczaneden alın. Bu ne abi evlat acısı gibi, 50 ytl ye 70 km yol. :eek: :eek:

manuel lpgli v8 gazı ezmeden kullanıldığından şehiriçi - şehirdışı gibi yoğuntrafik dur kalk hariç lpg charger tasarruf cihazı takılı halde 16lt/100 km yakıyor. gazı kaptırsan otobanda aşağı yukarı aynı gibi ama durkalk en az 20lt/100km. tabi bu araç her 10000kmde buji yağ-yağ filtresi değişen sürekli hava filtresi kontrol edilen tasarruf cihazlı bor katkılı standart lastikli bir araç.lpgde ateşleme düzeni hassasiyeti benzinden çok daha fazla.bakımlar aksatılan araçlarda%15-20 sarfiyat artabiliyor.Birde açma-kapama ile kullandığınızda cut-offdan kullanım tarzı aynı araçta aşağı yukarı aynı ortalama hızlarla %10 sarfiyatı farkettirebilir.Tabii bu benzinli kullanımdada geçerli.

Çağlar sende bir hesap hatası var sanıyorum , 23L/100 km ise 100 km yi lpg 1.7 ytl desek 29 ytl ye yapması gerekir. yada benim kafam karıştı.

Selamlar
abi iyi de bende lpg yoktu ki ben benzinden bahsettim...

phobios' Alıntı:
Size birer ölçek tdi motor yazıyorum o zaman, köşedeki eczaneden alın. Bu ne abi evlat acısı gibi, 50 ytl ye 70 km yol. :eek: :eek:
zaten iriliği ve hantallğı bir, tüketimi iki ; bunlardan dolayı 10 gün önce sattım arabayı şimdi bir avensis aldım, 4 silindir 2000 motor çok ekonomik benzini kokluyor adeta 2000 motor ( v8 den sonra bana öyle geldi)

Çağlar kusura bakmada sen eğer şehir içinde bineyim hem otomatik olsun hem benzinli olsun diye disco aldıysan zaten baştan hata yapmışsın.

Bu araba %100 şehir içi arabası diye bir iddamız yok zaten ama gerektiğinde şehir içinde kullanılabilir, bir cj kullandıysan ne demek istediğimi daha iyi anlarsın.

ayrıca uzun yolda en keyifli araçlardan biridir (gerçek arazi araçlarından) gazoz kapağı suvlardan bahsetmiyorum.

Avensisle discoyu kıyaslıyorsan zaten söylenecek bişey yok. çünkü 300 tdi disco da alsaydın veya sürekli 4 çeker herhangi bir arazi aracı şehir içinde kullanışsız üstelikte avensisten daha fazla mazot sarfiyatı olurdu.

Arazi aracı dedinmi ekonomik olsunu unutacaksın, suzuki jimny bile 1300 cc motoruyla 10-11 litre harcıyor, üstelik sürekli 4 çeker bile değil.

Selamlar

bence araçlar üzerinde beklentilerimiziden araçların hangi beklentileri karşılamak üzere üretildiklerini yorumlayıp asgari müşterekte bizim beklentilerimizi ençok karşılayan veya önceliklilere en çok hizmet edeni seçersek kendi mutluluğumuzu e paramızı daha iyi korumuş oluruz diye düşünüyorum. ben 220 turbo coupe'umla 4 kişi bir bursa gidiş-geliş yapmak zorunda kaldım. arka koltuklar çok rahat ama 1.55 japonlar için.araç çok alçak millet arabasına biniyor discodakiler çıkıyor ben aracıma iniyorum. bunlar dezevantajları . ama bu segmengteki araçlarla coupelarla kıyaslandığında hepsi böyle ve değerlendirmeler yapılırken coupelar arasında ana kıyas kriterleri olarak sayılmıyor.her aracı sınıfı ile mukayese etmek azımdiye düşünüyorum. yoksa yanılırız yanıltırız.avensisle-disco portakalla elma gibi.. :smiley:

ayrıca işim gereği istanbulun sanayi bölgelerini bol bol arşınlayan biri olarak gün içinde birçok kere arkadaşların keşif gezilerinde karşılaştıklarına benzer bir sürü engelle karşılaşıyorum.bir landım olsa missss

discovery-V8' Alıntı:
Çağlar kusura bakmada sen eğer şehir içinde bineyim hem otomatik olsun hem benzinli olsun diye disco aldıysan zaten baştan hata yapmışsın.

Bu araba %100 şehir içi arabası diye bir iddamız yok zaten ama gerektiğinde şehir içinde kullanılabilir, bir cj kullandıysan ne demek istediğimi daha iyi anlarsın.

ayrıca uzun yolda en keyifli araçlardan biridir (gerçek arazi araçlarından) gazoz kapağı suvlardan bahsetmiyorum.

Avensisle discoyu kıyaslıyorsan zaten söylenecek bişey yok. çünkü 300 tdi disco da alsaydın veya sürekli 4 çeker herhangi bir arazi aracı şehir içinde kullanışsız üstelikte avensisten daha fazla mazot sarfiyatı olurdu.

Arazi aracı dedinmi ekonomik olsunu unutacaksın, suzuki jimny bile 1300 cc motoruyla 10-11 litre harcıyor, üstelik sürekli 4 çeker bile değil.

Selamlar
abi zaten elmayla armutu yan yana getirmek gibi bir düşüncem yok avensis başka birşey discovery bambaşka birşey...yanlızca 4 silindirli 2000 motorlu bir arabanın bile v8 yanında ne kadar komik az yaktığını espirili bir dille ifade etmek istedim.Zaten şimdi kararım ikinci arabayı yapmak ve yanlızca arazi için ikinci arabayı yapmak bunun içinde ladadan samuraiye 110 dan hılux'a kadar geniş bir yelpazede araştırıyorum.
sevgi ve selamlar...

Hayırlısı olsun , ama ne alırsan al yakıtı seni tatmin etmeyecek bu aklında olsun.

Selamlar

discovery-V8' Alıntı:
Düz v8 disco 50 ytl ile arazide sürekli düşük vites yüksek devirle bile 114 km,nin altına hiç düşmedim bilginize.

Bunu şuradan biliyorum benim depom tam 45-50 ytl ye doluyor. her aldığımda kilometreyi sıfırlıyorum, Bugüne kadar tam depo ile yaptığım en düşük km buymuş. En yüksek ise 90 km sabit hızla 182 km yapmışım bir depo ile, ünye-trabzon arasında düz yolda.

ortalamda ise yola göre 130 -150 km civarı yapıyor.

Selamlar

Merhaba,
Birkaç hafta önce bir Discovery I ilanıyla ilgili gerek burada gerekse de özelden discovery kullanıcılarına görüşlerini sormuştum. Ondan sonra benden hiç ses çıkmayınca Discovery-I sevdamı saman alevine benzetmiş olabilirsiniz ancak öyle değil. O vakit ancak takasla alabileceğim araçlarla ilgileniyordum ve seçeneklerim de epey azdı.
Önümüzdeki hafta, bir terslik olmazsa takas yapmayı düşündüğüm aracım satılmış olacak ve şöyle eli yüzü düzgün, gerek km gerekse de kullanım şekli olarak çok çiğnenmemiş, illa ki manual vitesli bir Discovery I arayışım hızlanacak. Çok zor koşullarda kullanmayacağım için MPI işimi görür diye düşünüyorum ancak yine de siz LR kullanıcılarından V8 ve MPI hususunda görüşlerinizi almak istiyorum.
Donanım ve aksesuar olarak tamamen aynımıdırlar, örneğin bagajdaki katlanabilir koltuklar ve arka tampon altındaki basamak ve çift sunroof standart değildir herhalde, yanılıyor muyum? LPG dönüşümü yapılmamış bir araç alırsam, hangi markayı tavsiye edersiniz ve maliyeti kabaca ne kadardır?

Yavuz bey, yukarıda alıntı yaptığım yazınızda deponuzun 45-50 YTL'ye dolduğunu belirtmişsiniz, sizinki özel bir depo mu (yani belki bagajda yer kaplamasın diye arka tampon altına uygulanan küçük bir depo filan mıdır?) yoksa hepsi o fiyata mı dolar? Uzun yolda her şehirde depoyu fulletmek gerekiyordur herhalde. LPG konusunda cehaletimi mazur görün.
Aslında fiyat yerine lt olarak konuşsak belki daha doğru olur, örneğin sizin lpg deposu kaç lt alıyor?

Bir de daha önce lroturkiye.org'ta sorduğum şu konu var, '96 ve '97 modeller için imalatlarının kötü olduğu yönünde tespiti olan birinin yazısı linkte. Sizce gerçekçi bir dayanağı var mıdır? Ne bileyim o yıllardaki imalatlar farklı bir üretim hattında ya da fabrikada yapıldığından filan olabilir mi?
http://www.robisonservice.com/servicedep/rover_advice1.asp

İlgilenenlere şimdiden teşekkürler derim :smiley:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,855
Kayıtlı Üye Sayımız
166,649
Kaydolan Son Üyemiz
kendinibilmez

Çevrimiçi üyeler

Geri