Land Rover Discovery I

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan discovery-V8 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 296
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 123,215
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Land Rover Discovery I

Merhaba alıntı kısmını düzettim,

Vergi kasko bedeli üzerinden ödenince 98 ile 95 arasında fark kalmıyor , aralarında kasko bedeli farkı 2000 ytl gibi bisey , vergileride 667,50 ytl X 2 .

Bunun için sigortacınızdan kasko bildirim formu alıp vergi dairesine beyan ediyorsunuz yeni bedeli size anında söylüyorlar . bu işlem her yıl tekrarlanıyor, yoksa her yıl başında vergi tekrar yükseliyor.

yeni aracınız hayırlı olsun, iyi günlerde kullanın.

Selamlar

Etiketler

orta diff lock'a geçirememe sorunu ile ilgil olarak dün bostancı da 4x4 sistemi yapısını iyi bildiğini bildiğim selahattin ustaya arabayı teslim ettim.arazi koluna hareket veren levyede kasmadan kaynaklanan problem varmış giderilmesi için arabayı bıraktım.Yani sorun bende değilmiş.

Arkadaşlar geçen cumadan bu cumaya bir hafata oldu , aracın servis mervis işleri bitirdim kullanıyorum. ANCAAAAK : 4x4 adına yeni nesil araçların dışında , kullandığım xj cherokee ve eski arabam V6 vitara ile karşılaştırdığımda bu aracı ağır hantal manevra ve frenajınında da handikaplı olduğu yönünde bir fikir gelişiyor gibi hissediyorum kendimi.Sanki onlar daha otomobil karakterli de bu "başka bişe" karakterli gibi... Ve bu haliyle 100 km/h nin üzeri sakat gibi geliyor.Aldığımda arabanın üzerinde çok yeni Goodyear wrangler AT/R 245/75/16 lastikler var bu lastik bu kadar etkiler mi sizce.Evet etkiler diyecekseniz standart lastikleri kaçtır bu aracın ve "satılık çıkma lastik vaaaaar" diye kampanya başlatayım mı? Sözettiğim şeyler tamamen asfalt için geçerli.Arazi vitesi ile ilgili konuyu çözünce test ettim yol dışına diyecek söz yok...Yani vel hasıl kelam bu araba böylemidir.

xj cherokee ye göre hantaldır , o içine binince daha bir binek araba hissi veriyor disco biraz agır ve yüksek kalıyor, vitarayla zaten hiç kıyaslama.

lastik boyutları normale yakın orjinali 235 70 16 olmalı. manevrası çok zayıftır buda doğru şehir içinde insanı çıldırtır, herkesin 1 defada döndüğü yeri siz 3 defada dönersiniz. zamanla alışır kaldırımları kullanmayı öğrenirsiniz.

2 tonun üzerindeki bir araç için frenajıda çok ideal sayılmaz ama çok kötüde değildir, ben sahsen 175 km ye kadar test ettim fena sayılmaz ama normal hız aralığının 120 den fazla olmaması taraftarıyım, yüsek ağırlık merkezi ve yüksek agırlık tehlike yaratabilir.

uzun yolda çok keyiflidir, arazide bambaşkadır, sabit dingil, yüksek artikülasyon , çeki demiri ve ön spolier olmadan yaklaşma, uzaklaşma,tırmanma engel aşma yüksek çekiş gücü değerleri ideale en yakın araçtır. kolay kırılmaz, sınırlarını bilirseniz kolay pes etmez, bakımlarını ihmal etmezseniz asla yolda bırakmaz.

Ben Discoyu sadece hafta sonları kullanmak için amıştım kullandıkça eksierini artılarını gördüm sürüş karakterimi ona göre değiştirdim, sonra gündelik aracım oldu, sıfır km aracım garajda 1 yılda sadece 1000 km yapınca ona gerek kalmadığını gördüm ve sattım.

Arazi araçlarında yol-arazi denklemi çok ince bir çizgidedir, birine nekadar yaklaşırsanız diğerinden okadar uzaklaşırsınız, discovery nin üretim amacı bu çizgiye en yakın noktayı bulmak. Bu sebepten yolda ondan binek araç performansı beklemeyin. Ama arazide en baba arazi canavarlarıyla boy ölçüşebilecek karaktere sahiptir, hemde araziden çıktığınızda kaputu açmadan 1000 km yapabilirsiniz.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Selamlar

discovery-V8' Alıntı:
Ben Discoyu sadece hafta sonları kullanmak için almıştım kullandıkça eksilerini artılarını gördüm sürüş karakterimi ona göre değiştirdim.
Arazi araçlarında yol-arazi denklemi çok ince bir çizgidedir, birine nekadar yaklaşırsanız diğerinden okadar uzaklaşırsınız, discovery nin üretim amacı bu çizgiye en yakın noktayı bulmak. Bu sebepten yolda ondan binek araç performansı beklemeyin. .

Tüm 4x4 kullanıcılarının bilmesi gereken ince ve önemli bir noktadır,kendinizde var olan sürüş karakterinizi aracınıza göre değiştirmek..
Teşekkürler :smiley:

Arkadaşlar,aşağıdaki aracı düşünüyorum menuel ve fiyatı uygun.Sahibi bir problemi olmadığını Şu an kullandığını söyledi.Ama bir çok soru işareti kafa mı kurcalıyor.

1- İstanbul a gelince aracı nereye gösterebilirim?
2- İş yoğunluğundan dolayı, bir problem çıkarsa uzun süre İstanbulda kalma imkanım yok.
3- Sahibi aracın normalden yüksek olduğunu söylüyor,ama yükseltme kiti yok gibi.
4- Bu fiyattaki bir araç bana ilk başlangıçta normal kullanım için + ne kadar daha masraf çıkarabilir.Yürüyen,motor vs...Malum duygusal boyutları var.
5- Lpg uygulamasını İstanbul da yaptırmak daha mantıklı olabilir mi?

Manuel V8 ve fiyatı uygun,her zaman böylesi gelmiyor, en azından kısıtlı imkanlarla başlangıç için hiç bir işlem yapmasam bile aracı ele katmak istiyorum. Yavuz, Mert Bey ve diğer arkadaşların yorumları benim için önemli .Şimdiden Teşekkürler...

Pardon link aşağıda;

http://www.sahibinden.com/on_koruma_demiri_romork_kancasi_cift_anfi_extra_subwoofer_WQQaXQQ1905666WQQpXQQdisplayitem

bu araç takozla yükseltilmiş olabilir, önü de biraz normalden fazla yüksek duruyor, dengesizlik var gibi
eski ve ilk aldığınızda ciddi bi bakım gerektirecek bir araç arıyorsunuz bi süre İstanbulda kalmak gerekebilir veya bölgenizde iyi bir LR servisi olsun, servis çok önemli ama elden geçirdikten sonra doğru kullanımla sorunsuz araçtır
Ben, Atatürk sanayide Oktay ustayı tavsiye ederim 0532 420 84 63, bu forumdan da arkadaşımızdır kendisi, o size LPG konusunda da yardımcı olur

philosoph' Alıntı:
Manuel V8 ve fiyatı uygun,her zaman böylesi gelmiyor, en azından kısıtlı imkanlarla başlangıç için hiç bir işlem yapmasam bile aracı ele katmak istiyorum. Yavuz, Mert Bey ve diğer arkadaşların yorumları benim için önemli .Şimdiden Teşekkürler...

Fiyat gerçekten de şaşırtıcı.
Daha önce de yanılmıyorsam bir arkadaş uygun bir Disco I almak üzere olduğunu sorup fikir almıştı. Sahibinin yurtdışından gelip fotoğraflarını göndereceğini yazmıştı. O vakit sitede bu aracın da fotosu yoktu ve ben o kişinin bu araçla ilgilendiğini tahmin etmiştim.
Doğrusu aracı inceleme şansınız olursa görüşlerinizi sabırsızlıkla bekliyor olacağım.

aracın servis geçmişini de kesinlikle kontrol etmek gerek, bu kadar ucuz fiyat biraz da şüphe uyandırmalı
piyasada 80.000 tane kaçak araç var, geçmişini araştırmak arızalarını araştırmaktan çok daha önemli

Şenol Bey bayramdan önce sahibiyle konuşan bendim.Mailimi verdim,bayramdan sonrada görüştük ama hala net resimleri yok aracın.Sahibi sorunsuz olduğunu söylüyor.Alanya dan Antalya Havaalanı,oradan İstanbul ,oradan Kadıköy Moda...Çok istiyorum ama, bu kadar iş güç arasında kafayı yemek üzereyim.Her zaman böyle denk gelmiyor.Mutlaka ki problemleri olabilir.Ama öğrenmek için önce 2-3 gün ayırıp İstanbul a gelebilmek asıl sorun o. Daha 1 2 ay önce bir tane kırmızı vardı Maltepe de ilan bir gün durmadı,14 000 ytl ye satıldı.Sahibi sadece elektrik aksamında problem var diyordu.

Aracı 31 Aralık'da kullandım sürüşte bir sorun gözükmüyor. Alarmı çalışmıyor. Elektrikli cam motorundan ses geliyor bir kaçında.
Yarın Oktay Bey'e götürecektim ama şu an başka bir araç peşindeyim.
Araç tekne çektiği için arkası basık.
Sahibi düzgün birisi. Kaporta küçük iki yer dışında uzun süre gider, boya iyi.
Dış görünüş ve iç görünüşte (2 radyo hafıza düğmesi dışında) sorun yok.
Sahibi model yenilemek için satıyor, baktırıp alınır.

Onurun yazdıklarına göre bence güzel bir seçenek fiyatta makul , kagıt ve vergi sorunu yoksa bence alınır.

Selamlar

Önemli değil. Umarım gönlünüzdeki araca sahip olursunuz.
Ama araç bence manevra konusunda bir Defender'dan çok farklı değil ve özellikle Moda'nın dar sokaklarını iki manevra ile dönebildim.
Fiyat konusunda uygun fiyatlı seçenekler satıldı. Dolayısıyla uygun fiyatlı tek araç olunca göze batıyor.
Bence sahibi normalde tercih sebebi olan otomatik yerine manuel olması, çabuk satmak istemesi ve kilometre sebebiyle bu fiyata satıyor.
Yalnız tavsiyem çok vakit kaybetmemeniz yönünde. Satılırsa da üzülmeyin yine bir tane denk gelir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,854
Kayıtlı Üye Sayımız
166,648
Kaydolan Son Üyemiz
Kasim_Sabbag

Çevrimiçi üyeler

Geri