Land Rover Discovery I

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan discovery-V8 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 296
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 123,207
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Land Rover Discovery I

Haklısınız Mert abi.
Nikelajlı sisler hakkındaki görüşünü Ufuk Bey duymasın. :D Geçen h.sonu Ufuk Bey' le tanıştım da.Disco sunuda gördümde o yüzden... Ortamı kızgınlaştırmak mı istiyorum ne? :smiley:

Deep' Alıntı:
Teşekkür ederim Serdar ancak bu portbagaj konusunu pek düşünmüyorum çünkü portbagaja şu an için ihtiyacım yok ilerde ihtiyaç olursa düşünülür, sonuçta sırf görüntü olsun diye de portbagaj yaptırılmaz, ayrıca görüntü olarak bence portbagajsız sisler de şık duruyor, herkesin zevki farklı tabi ama bir gerçek var ki nikelaj sisler rezaletti :smiley: en azından Discoda nikelaj hiç olmadığı için uyum sağlamıyordu, pek bi piyasa olmadığı için ülkemizde yakışan sis farını bulmak ta dert malesef

Etiketler

arkadaşlar merhaba hepinizi burda bulmuşken geçen hafta Teknoserden ayrıldım cep telefonum ve mail adresim değişti

yeni mail adresim ufuk.senol1@hotmail.com
cep tel : 0 555 844 39 39

Ufuk abi senin sisleri değiştirelim mi? ne dersin? ::smiley: ;D

Macera' Alıntı:
arkadaşlar merhaba hepinizi burda bulmuşken geçen hafta Teknoserden ayrıldım cep telefonum ve mail adresim değişti

yeni mail adresim ufuk.senol1@hotmail.com
cep tel : 0 555 844 39 39
::smiley:

Merhabalar..yani diskoyu öyle anlatıyorsunuz ki...imrenmemek elde değil...insanı 4.0L cherokee yükseltmekten bile vazgeçirebilirsiniz...kazasız sürüşler...

Bir şey daha danışmak istiyorum size...3.5' yükseltilmiş bir 4.0L cherokee sizce nasıl..yüksekliği idare eder boyuttamı arazide... yoksa laf olsun mu?.Ya 20-25.000 ytl arası çıplak alıcam ve 10.000 $ harcıycam..yada arasıra hazır satanlar oluyo ..terçih edicem..aşağıdaki linkte olduğu gibi..
http://www.sahibinden.com/displayitem.php?a=2463213

Uğur Bey Cherokee çok güzel araç, çok yakışıklı, modifi de çok iyi kaldıran bir araç
3.5" baya iyi bir yükseltme 9cm. yapıyor, lastiği de ona göre seçin, çok büyük lastik takmayacaksanız 2" yükseltme de yeterli olur, çok büyük lastik takarsanız da ekstra masraflara giriyorsunuz güçlendirilmiş aks gibi
bence standart bir Cherokee Sport alıp kafanıza göre modif yapın daha ucuza gelir hem zevkinize göre yaparsınız kolay gelsin

Jeep34' Alıntı:
Bir şey daha danışmak istiyorum size...3.5' yükseltilmiş bir 4.0L cherokee sizce nasıl..yüksekliği idare eder boyuttamı arazide... yoksa laf olsun mu?.Ya 20-25.000 ytl arası çıplak alıcam ve 10.000 $ harcıycam..yada arasıra hazır satanlar oluyo ..terçih edicem..aşağıdaki linkte olduğu gibi..
http://www.sahibinden.com/displayitem.php?a=2463213
CİDDİ OLDUĞUMU BELİRTEYİM..YOKSA SİZLERİN DEĞERLİ ZAMANINI ALMAK İSTEMEM..TEŞEKKÜRLER..__UĞUR

Mert arkadaşım verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim..Yavaş yavaş kafamdakileri yapmaya başlayacağım bu yolda faydalı oluyorsunuz..(Direk yanımda bilgi alabileceğim kimsem yok_esnaf arkadaşlarım seçimden başka bi şey konuşmadıklarıı gibi..bide anlamadıkları için gülerler)

Bir düşünceme bakalım katılacakmısınız?..ben bile pek katılamıyorum..sonra benden kıymetlimi diyorum.......
Bütün bunları bi kenara bırakıp sahip olduğum 7 aylık aracıma nereye kadar ne yapabilirim(bir kere hata yapıp 36 ay taksitle aldık işte..heves)..G.Cherokee 3.0 CRD
Warn tampon vinç v.s..taktırabiliyorum..bunları araştırdım(Buttim..Bursadan alıp)
Yükseklik konusunda ne yapabilirim...lastik 245/65/17 ebatında...lastik büyütsem başka nerelerine ne yapmam gerekir...standart orta.diff.kilidi yeterli olur mu? araç güçlü sayılır (218bg..510 nm.tork)
Zaten çoktan araziye soktumda ..hanım evladı gibi gezmek hoşuma gitmiyor...(Swiss otelin lobisine gidenlerdende değilim.))...her hafta sonu...kır dağ bayır kamp vs...ama sert off-road için NELER YAPILABİLİR VEYA YAPILAMAZ....
YOKSA BUNLARIN HEPSİNİ UNUTAYIM MI ? :((
Bu araca sadece hafta sonlarıda binebilirim..otomobilim var..
Heralde benden başka yeni kasa G.Cherokee yi yükseltmeyi düşünen bi zavallı yoktur:smiley:)

İlgili arkadaşların fikri beni çok memnun edecektir...hepinize saygılar...kazasız sürüşler...Uğur

Uğur Bey öncelikle o G. Cherokee yi bir kenara koyun yoksa ağır offroadta o aracın yarı parasını direkt havaya savurmuş olacaksınız. Aracınız bayağı nazik, bol elektronikli bir araç, ağır offroad tan bahsediyorsak, offroad sizin için bir sorun yumağına dönecektir, ayrıca o aracı çizikler içinde görmek istemeyebilirsiniz, ayrıca kimse o araçla offroad yapmadığı için parça tedarik etmekte de çok zorlanırsınız
mesela orta kilit yetmeyecektir ağır offroadta detroit %100 kilit isteyeceksiniz ama Türkiye'de zor gibi
en iyisi siz o araca o kadar para harcamak yerine o parayla kemikli, elektroniği olmayan sağlam safkan bir offroad aracı alın kafanıza göre donatın, mesela Disco I veya Pajero veya Hilux gibi

Uğur Bey bizlerin yaptığı offroad tarzını sitedeki resim ve videolardan takip etmişsinizdir.Benim de naçizane tavsiyem aracınıza yazık olacağı yönünde.Ama son Kısırkaya gezimiz tipindeki her türlü olaya aracınızla rahatlıkla katılabilirsiniz.
Balaban ve Lopez civarındaki gezilere biraz zor.
Tercih ve karar Sizin.Biz ancak bilgi ve tecrübelerimizi aktarabiliriz.
Son sözüm offroad yapmayı düşündüğüz aracınızın başına gelebilecek her türlü şey sizi asla üzmemeli ve yıldırmamalı.Bu cümleden hareketle de Mert'in de belirttiği gibi aracımız çok mekanik az elektronik olmalı , stabil ( kemikli ;D ) olmalı.
Basit bakım ve onarımları araç sahibi tarafından yapılabilmeli.Hobby amaçlı olduğundan çıkabilecek masraflar bu iş için düşündüğünüz bütçe ile paralel olmalı ( Yazarın notu : 500 YTL ile başladığı unimog sevdası şu anda 35.000 YTL sınırını zorluyor :D )
Ben aklıma şimdilik gelenleri söyledim.Bilgilendirmek için her zaman buradayız.Saygılarımla.

Jeep efsanesinin en son mamülü...

Gezi, kamp, hobi - Ağır parkur, parkura giriş sıklığı ve araçtan beklenti önemli... Mevcut aracının stok hali ile pek çok bilinen parkuru iyi bir lastik takviyesi ile tamamlayabilecek niteliktedir.

Ancak oluşacak hasarlar kuvvetle ihtimal garanti kapsamına girmez, bu da size yüklü faturalar olarak geri dönebilir.

Boya konusu.. konuşmaya gerek bile yok. Harita olur diyeyim...

Elektronik... Bu konu muallakta. modern çekiş kontrol sistemleri ekstrem şartlara dayanıklı üretiliyor. Ancak tabi ki kendi aracınızın sistemlerini tanımak zorundasınız. Mekanik bir parça bozulduğunda kolaylıkla anlaşılıyor neyin ters gittiği ama elektronik bir arızada genelde herkes sadece ekranda bir küçük sinyal yandığından ötesini bilmiyor. Çoğu servis elemanı da dahil.

Tanır bilir çalışırsanız sistemlere ufak müdahaleler yapabilirsiniz.

Bir geziye gelin aracın sınırlarını tespit edin, sonra alışverişe gidip gerekenleri alın derim.
Lastik tercihi aracınızın etkinliğinde çarpan etkisiyle bir sonuç doğuracaktır.
Doğru lastik, doğru gaz fren ve vites kullanımı sonuç tatmin edici olacaktır.

MERT,NADİR,SERDAR Beyefendilere ,vermiş oldukları ve önerdikleri bilgiler için teşekkür ederim..
Anlatmak istediklerinizi çok iyi anladım...galiba bu bilgileri toparlayıp ne yapmam gerektiğine karar vericem..bir 2.hatayı yapmak istenmiyorum...Zaten doğa gezisini hep yapıyodum ama OFF_ROAD merakı aracımı aldıktan sonra arttı..ve iş işten geçti....İkisinin çok farklı şeyler olduğunu yaşayarak öğrendim...
Şimdiki aklım olsaydı dünyanın taksitiyle almış olduğum aracımı almazdım..Çünkü ben hafta sonu gezilerime iyi bir off-road gezisi eklemek istiyorum ve aracın bu haliyle imkansız..hoş kuru havada altı takılmadıktan sonra banamısın demiyo ama bana bu yetmiyo...
Buna verdiğim paranın 4/1 ile 1.sırada tuttuğum 4.0L cherokee yi yükseltebilirdim..Ama içinizdeki bazı şeyleri yaşıyarak keşfedebiliyorsunuz...Örneğin kum paleti,hi-jack dahi aldım sıra çelik tampon ve winçe gelmişti...jeep in her tarafını PVC ile zibartta kaplattırmıştım bile ama durdum düşündüm ve siz tecrübeli arkadaşlardan fikir almaya karar verdim(sıkılmadım desem yalan olur)

Bir 2.aracımı hazırlamak bana yük getirecek ..muhtemelen sonbahara doğru yapabilirim(eşimi nasıl ikna edeceksem)...bu aracımıda satamam..taksitleri var ve büyük maddi zarar olur...

İşte bu ikilemler benim canımı sıkmıştır..artık bir çıkar yol bulucam elbette...bana vakit ayırdığınız için tekrar teşekkür ederim..Umarım bir gezide bende aranızda olurum:smiley:)

Benim size nacizane tavsiyem o aracı tutun ve ona ayırdığınız çelik tampon ve vinç parasıyla bir Lada Niva alın ;)
Niva çok performanslı bir arazi aracıdır, bir çok parkurda hafifliği sayesinde hantal abilerini cebinden çıkarır :smiley:
6 bin YTL ye alırsınız zevkini çıkarıp 4-5 bin YTL ye satarsınız ;) bu rakamlar uzun vadede belki de Cherokee nin elektronik arızalarına ödeyeceğiniz rakamlardır :smiley:
sözün özü offroadta arabanın içinde rahat olmak değil de kafa olarak rahat olmak çok daha önemlidir bence :smiley:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,854
Kayıtlı Üye Sayımız
166,648
Kaydolan Son Üyemiz
Kasim_Sabbag

Geri