Land Rover Defender Satış İhaleleri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ali fatih Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2,252
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 665,429
Ynt: Land Rover Defender Satış İhaleleri

benim şahsi düşüncem alınacak aracın en az 85 modelden yukarı olması , birazda kalıplı olması lazım defender bundan benden artı aldı.cj araçlar kasa olarak ufak araziye çıksan çadır koyacak bagajı yok doğru dürüst, modelleri çok eski orjinalinin motoru çok büyük ve benzinli falan filan...

Etiketler

sanırım 21 inde ki ihalede araçlar dan çoğu satılmadı ve 17 şubatta 2 nci ihale yapılacak nasipse ben bu pazartesi aliağada k,i işletme müdürlüğünde araçları görmeye gideceğim fotoğraflayabilirsem resimleri ni buradan yayınlarım saygılar

discovery-V8' Alıntı:
Benim duyduğum oran hep %18 kazara % 1 ödeyenlerden cezasıyla beraber ileride farkedince tahsil ediyorlarmış.

Selamlar
araçlar kamu aracı olduğu için sıfır oto muamelesi görmüyor ama trafik tescilde sıfır olarak belgeleniyor dolayısı ile % 18 kdv ye tabi olamıyor yani daha sonradan vergi cezası almıyorsunuz kamu ihale kanununa göre satış yapılıyor ve % 1 kdv ile vergilendiriliyorsunuz. bunu direkt olarak işletme müdürlüğünden öğrendim.

TA2SL' Alıntı:
araçlar genelde çalışmaya müsait ama bu araçları çekme belgesiyle
devraldığınız için plaka-ruhsat-sigorta vs.sorunu var.trafiğe tescili olmadığı
için çekiciyle(daha çok kamyon tercih ediliyor) götürmek gerekir.
ruhsat olayına gelecek olursak trafik tescil (yani ruhsat almak için) önce vizeye girmeniz gerekiyor vizeye satın aldığınız aracın üzerinde borcu yoktur yazısı ile gidiyorsunuz (bu evrakı satın aldığınız ihaleyi düzenleyen kurum veriyor) dolayısı ile aracı alıp kamyonete yükleyip 500 - ila 1000 tl vermek yerine aracı bir ustaya bulunduğu ilde vizeye girecek şekilde ayarlatırmanız daha mantıklı ve ruhsatı o ilden alırsanız toplam maliyeti vize ve ruhsat dahil takribi 350 tl ile 600 tl arasında değişiyor. neticedecbu aracı bulunduğunuz ile götürüncede aynı masrafı yapacaksınız ve süreniz maalesef ki araç kurumdan alındiktan sonra 1 ay içerisinde plaka takılması gerekli bu kadar kadar kısıtlı bir zaman içerisinde bence alınan yerde hemen işlemi başlatıp bitirmelisiniz. bu radac mke den alınacak araçlar arazi taşıtı olark ruhsatlandırıldıkları ,için kdv %1 olarak ödeniyor % 18 değil bilginize...

sayın artsanatyıldız , aliağadaki araöları ben gördüm , fotoğraf çekme şansım olmadı ama yukarıda yorumladığım gibi araçlar benim kanımca hani iki üç günde topla muayene al cinsinden değil ama sanayide her tarafta dostum ahbabım var yaptırırım diyene kılavuzluk ederim ama şunu bil ilk şart araç askeri renkten değiştirilmeli diyor bunlar mavi jandarma ama illa değiştirecen dersen sen bu aracı ya ruloyla boyayacan geçici olarak yada 10 günde çıkamazsın sanayiden adam akıllı boyatayım dersen
dediğim gibi aracı alayım toplayayım diyene her türlü kılavuzluk benden...

ekstra bilgi aliağa mke deki bu işlere bakan şahıs bu araçların ilk defa ihaleye çıktığını belirtti..
ekstra ekstra bilgi , bu aracı 1 ay içinde ruhsatlandırmak gerekiyor tamam ama yetiştiremezseniz yanlış hatırlamıyorsam 80 gibi bir ceza ödedim çekme belgeli aracımı 1 aydan geç ruhsatlandırdığım için o yüzden alan arkadaş olursa acele etmesin sindire sindire yapsın versin 80 lira ceza işletsin.ama sigortada ceza alıyor ufak bir rakam onuda bilsin

ruhsat için TSE nin araç uygunluk belgesi vermesi gerekiyor fatura hangi ile kesildiyse o ilin kuruluşu veriyor o belge olmadan trafikte bir işlem yapamıyorsunuz.Bana bu işlemleri yaptırdılar şimdi değiştiyse bilmiyorum

discovery-V8' Alıntı:
Niye uğraşıyorsunuz ya bu defenderlerla alın bir jeep ZJ hem ucuz hemde korkunç off-road aracı ;)

eveeeet. özellikle 4.0 motorlular dehşetmiş. forumda okumuştum.:smiley:)))))))))

aytaç' Alıntı:
eveeeet. özellikle 4.0 motorlular dehşetmiş. forumda okumuştum.:smiley:)))))))))
4.0 az gelir 5,2 var oda ha iyi illa herkez land rover kullanacak diye bişey yok land rover e ruhuhunu veremeyen land kullanmasın

yunus bager' Alıntı:
4.0 az gelir 5,2 var oda ha iyi illa herkez land rover kullanacak diye bişey yok land rover e ruhuhunu veremeyen land kullanmasın

derken başkanım..

Tamamda arkadaşlar araçların renginden ziyade teknik raporlarıda önemli, öncelikle araçtaki çeki demirine bile fatura kestirip
evrak çıkartmanız gerekiyor her ne kadar aldığınız il de yaptırın densede bu işlemler uzun bi süreç gerektiriyor bilginize.

Kimse ihaleye girmezse (çok küçük bir ihtimal) sanırım 3. ihalede alınır

teminattan sonra ihale kaç tl ile açlıyor bilen varmı. bizim alacağımız yok.. ama oradaki görevlilerden tandık var. aracın durumlarını öğrenebilirdim..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,805
Kayıtlı Üye Sayımız
166,615
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR