Lada Niva Almalı mıyım?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan volkan_ Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 110
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 77,943
Ynt: Lada Niva Almalı mıyım?

morhan06' Alıntı:
1600 ile 1700 motor nivaların m.t.vergileri kaç TL dir ve hangi modelden sonra 1700 motordur. bilgilendiriseniz sevinirim, şimdiden teşekkürler. iyi forumlar

nivalar 1995 yılından itibaren 1.7 motorludur 1.7 lerde 1997 ye kadar karbiratörlü 97den 2003 kadar tek nokta enjeksiyonlu 2003den yukarsı cok nokta enjeksiyonlu olarak üretilmiştir M.T vergileri için netten baka bilirsin cok yüksek degil model ve yılına göre degişken

Etiketler

thkuzuoglu69' Alıntı:
Lada binen kişi genelde yakıtı ikinci planda düşünmelidir. Hız düşünmüyorsan, avcılığı, doğayı ve zoru seviyorsan, bütcene en uygunu niva olacaktır. Nivadan vazgeçme.

Bende aynı düşünüyorum.Sonuçta aslan besleyen yemini düşünmez...

1996, 1700 karbüratörlü Niva'da tam depo benzin ile 500 km'ye yakın yol yapardım. Şu an kullandığım 2008 de aynı, iki araçta da LPG kullanmadım.

Ezcümle, kuruş hesabından ziyade litre hesabı yapmak gerekir yakıt tüketiminde. Arazi başka bir şey, arazide 1 silindirli bir iki teker ile de dünyanın yakıtını harcayabilirsiniz, arazinin bir ortalamasını çıkarmak doğru değil, koşullar değişken, dolayısıyla şu marka daha az yakar, bu marka daha çok yakar saptaması anlamsız. Ama örnekse tam depo ile Edremit'ten girdiğimiz Kaz Dağları Şahin Deresi Kanyonu'ndan Bayramiç tarafından çıktıktan sonra takviye olsun diye sadece Gelibolu civarında yakıt aldım, sonuçta bir örnek. Lastik önemli, yük önemli, aracın ağırlığı, kullanım karakteri önemli. Tutup da marka bağımlı yorum yapmak bana anlamsız geliyor.

Ama genel olarak Niva denilen bu Rus cihazını da bu kadar görmezden gelmek, Nivayı geçtim, herkesin kendi sahip olduğu makineyi övmesi ve diğerlerini sürekli eleştirmesi nasıl bir egonun dışavurumudur anlayabilmiş değilim..

yakıttan bahsetmişken bence niva arazide yakıt bakımından okadarda kötü degil ben nivada lpg kulanıyorum arazı şehiriçi 25 kuruş yakıyoruzunyol rahat sehir dahada düşüyor arac yeterki düzgün ve bakımlı olsun araziye cıkan ben nice araclar gördüm nivayı yakıt niyetine deposunda eritir ama niva kadar bile iş görmez denenmiş

soru niva almalı mıyım ?

bence almalısın. 1999 senesinde üstünde 4 tane kabak asfalt lastiği olan nivam vardı. köyde gitmediğim yer kalmamıştı. o zamanlar lpg yi bilmiyorduk. benzinle kullanıyorduk. off-road yapmıyorduk ama bütün tarla yollarının tozunu attırıyorduk.

yavuz beye katılıyorum bu araçları görmezden gelmeyin. ben lada kullanıpda memnun olmayan görmedim. tam bir dağ keçisidir...

yakıtıda bence kullananlar bilir...

onların vereceği bilgiler daha sağlıklı olur...

yunus bager' Alıntı:
Ama aslana et yediripte kendine bulgur plavı yedirmekte olmaz :smiley:

Sonuçta bizim yaptığımız bir iş, bir meslek yada ekmek parası kazanmak değil,bir hobiden,

bir zevkten bahsediyoruz.O yüzden bulgur yiyen adam zaten aslan beslemez.

ecirman' Alıntı:
Sonuçta bizim yaptığımız bir iş, bir meslek yada ekmek parası kazanmak değil,bir hobiden,

bir zevkten bahsediyoruz.O yüzden bulgur yiyen adam zaten aslan beslemez.
bundan hiç şüpek yok
ama eger aslan besleyeceksem bu aslan
v8 defender , discovery , range rover olur ben kuzu besliyorum defender 2,5 düz dizel
saygılar selamlar.

yunus bager' Alıntı:
bundan hiç şüpek yok
ama eger aslan besleyeceksem bu aslan
v8 defender , discovery , range rover olur ben kuzu besliyorum defender 2,5 düz dizel
saygılar selamlar.

senin besledigin kuzuda bizim aslan nivaların yaktıgını cok rahat yakar gecer bile

yunus bager' Alıntı:
Ben aslanlardan bahsediyordum ama neyse :smiley: ;D
Rakamlarla konuşalım 100 km 9lt

gaz pedalına düz yolda üfleyerek basarsan belki oda önleri hupla ayırırsan aynısını bizdede var 89 model 2.5 düz dizel

buarada yeri burası değil ama şu cümleler LRO forumunda yazılmış....

" 2.5 benzinli defender 3.9 v8 kadar yakar ama gitmez, 2.5 düz dizel 2.5 benzinli kadar yakar ehhh işte gider, 3.9 v8 benzinli 2.5 benzinli kadar yakar ama çok iyi gider"

tam olarak bu olmayabilir ama yaklaşık olarak anlatılmak istenen buydu :D :D

reis28' Alıntı:
gaz pedalına düz yolda üfleyerek basarsan belki oda önleri hupla ayırırsan aynısını bizdede var 89 model 2.5 düz dizel
benim defender nasıl gaz bastıgımı önder hoçam iyi bilir
dronder' Alıntı:
benim arkadaşım şirketine 2006 model ford fiesta aldı...

1.4 tdı motor bile o yakıtı yakıyor...

bari ona söyleyeyim fiesta yerine daha tasurruflu defender alsın ;D ;D ;D
bende ford connect var o bile okadar yakmiyor 7 lt şehir içi ama oda cok yakıyor bana göre

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.