Lada Niva Almalı mıyım?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan volkan_ Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 110
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 77,854
Ynt: Lada Niva Almalı mıyım?

dronder' Alıntı:
buarada yeri burası değil ama şu cümleler LRO forumunda yazılmış....

" 2.5 benzinli defender 3.9 v8 kadar yakar ama gitmez, 2.5 düz dizel 2.5 benzinli kadar yakar ehhh işte gider, 3.9 v8 benzinli 2.5 benzinli kadar yakar ama çok iyi gider"

tam olarak bu olmayabilir ama yaklaşık olarak anlatılmak istenen buydu :D :D
oran aynı olabilir benzinle dizeli ayıralım fiyat farkı litrede aynı olabilir
neyse ben işe gidiyorum yarın devam ederiz :smiley:

Etiketler

neyse niva bence cok yakan bir arac degil bakımlıysa eger bakımsızsa kabahat nivanın degil ona bakmayanların ben nivayla asfaltta yeri geldimi 140 ,150 km hızla seyir yapabiliyorum ve gayette seri bir şekilde hızlanıyor arazi kabiliyetide oldukca iyi denenmiş her koşulda yedek parcaları oldukca uygun ve her yerde bula biliniyor arazide gazlarken hiç tereddüt etmiyorum bir yerine bir şey olurmu diye olsa bilse emsalleri gibi üzmüyor size bir misal vereyim arka defransiyel 350 tl bu iyisi yansanayı olanı 200 tl ya ala biliyorsunuz gecen bir japon markası arazi aracı arazi şanzımanının aktarma zincirini bozdu sadece zinciri 1000tl ye ala bildiler ve bulana kadarda bir ay aradılar ustalık vs yre haric ben nivaya bu kadar masraf ettimmi tüm diflerini arazi şanzımanını hemde şaftlarıyla beraber sıfır alır takarım şimdi hanki arazi aracı ekonomik vede malzemenin iyisini kulandıgınız zaman niva kolay arıza yapan bir arac degildir

volkan_' Alıntı:
Merhabalar.Off road'a yeni gönül sarmış birisi olarak Lada niva nasıl? Araştırmalarımda anladığım kadarıyla yeni başlayanlar suzuki,defender ve nivayla başlayıp discoyla devam ediyorlar.Ancak bütçemin kısıtlı olması sebebiyle yeni kullanıcı olarak nivayı önerirmisiniz.Lada niva arıza yönünden nasıl?Ladayı günlük işlerimdede kullanabilirmiyim.Cevaplarınızı bekliyorum.Teşekküler

1991 ve 1995 model arasında 2 lada niva aracım oldu yaklaşık 3.5 yıl kullandım nivayı aldığım zaman çok sevinmiştim fakat sattığım zaman daha çok sevindim ;D ;D
Bence fikrini tekrar gözeden geçir bütçeni zorla derim.... ;) ;)

Polimik yaratmak amaçlı değil sadece kişisel fikrimdir...
Forumu forum yapan yorumudur...

bende hıc tavsıye yapmıyorum ladayı almaderım cunku masrafları agır cok arza yapıyor
baskan ıstersen ata bılırsınız benı bukadar kızmaya basladım lada kulubune ben gıbı lada hastasını kulupden atmıslar benı nedendır bılemedım ıstersen arastıra bılırsınız ben kadar lada hastası varsa bakın bakaşlım kızdım onlara servıs yazımı sıldım bundan sonra opel suzıkı yapacagım bundan sonra ladanın bundan sonra yapmayacagım ben kıme uzuluyorum doktarlarıma uzuluyorum dogayı seven kısılere 3tane dokturum vardı lada hasları bundan sonra onlarda sata bılırler onlarada ben aldırmıstım cunku cok sevıyordum ladayı

25 inde izmirde düzenlenen geziden sonra az para çok iş ve işte lada niva :smiley:

kenanusta' Alıntı:
bende hıc tavsıye yapmıyorum ladayı almaderım cunku masrafları agır cok arza yapıyor
baskan ıstersen ata bılırsınız benı bukadar kızmaya basladım lada kulubune ben gıbı lada hastasını kulupden atmıslar benı nedendır bılemedım ıstersen arastıra bılırsınız ben kadar lada hastası varsa bakın bakaşlım kızdım onlara servıs yazımı sıldım bundan sonra opel suzıkı yapacagım bundan sonra ladanın bundan sonra yapmayacagım ben kıme uzuluyorum doktarlarıma uzuluyorum dogayı seven kısılere 3tane dokturum vardı lada hasları bundan sonra onlarda sata bılırler onlarada ben aldırmıstım cunku cok sevıyordum ladayı

arkadaşım seni hanki lada kulubunden attılar niye attılar biz markanın diger araclarından bahsetmiyoruz burda sadece niva kişisel usumetlerin seni ilgilendirir saygılar

arkadaşlar nivaya hidrolik direksiyon yapılabilirmi ? yapılıyorsa maliyeti ne kadardır bilen varmı acaba ??

morhan06' Alıntı:
arkadaşlar nivaya hidrolik direksiyon yapılabilirmi ? yapılıyorsa maliyeti ne kadardır bilen varmı acaba ??

nivalarrın 203 ten sonraki modellerinde hidrolik direksiyon mevct eski modelere mersedes 115 kasaların hidrolik direksiyonları takıla biliyor fakat ben soft direksiyon kutusunu tercih edilmesini öneririm oldukca yumşak oluyor saygılar

her defasında acaba ile çıktığım yoldan sıvazlıyarak dönüyorum Lada'yı

varın bundan sonraki boşlukları siz doldurun...

teşekkürler reis28. peki (soft direksiyon kutusu) ladanın orijinal parçasımı ? yoksa başka bi markanınmı? ve maliyeti ne kadardır acaba?

morhan06' Alıntı:
teşekkürler reis28. peki (soft direksiyon kutusu) ladanın orijinal parçasımı ? yoksa başka bi markanınmı? ve maliyeti ne kadardır acaba?

soft direksiyon kutusu nivalariçin üretilmiş yumşak kutu fiyat konusunda şu anda bilgim yok ama araştırır size bildiririm

reis28' Alıntı:
soft direksiyon kutusu nivalariçin üretilmiş yumşak kutu fiyat konusunda şu anda bilgim yok ama araştırır size bildiririm

abi bende aynı dertten muzdaribim direksiyondan yani. ben araştırdım biraz orjinali 300-350 ytl diyorlar. ama bi arkadaş tlf numarası verdi 150 ytl orjinali dedi. bu ay başında alacam bakalım.

direksiyon konusunda Ercan'a danışmanızı tavsiye ederim,

benim araca yaptığı yenileme sonrası hem maliyet hemde kullanım açısından iyi sonuç aldım

bencede erco ustaya bir sor o daha iyi bilir maliyetleri niva konusunda

hatta hafta sonundaki gezide eşim kullanmak istedi lada'yı

kendisi micra tekna kullanıyor

ifadesi pedalların sert oluşu (bundan dolayı sürekli aracı stop ettirdiğinden kullanmadı)
fakat direksiyonun yumuşaklığı idi

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,669
Kayıtlı Üye Sayımız
166,521
Kaydolan Son Üyemiz
corolla70

SON KONULAR

Geri