Ynt: Lada Niva Almalı mıyım?
Aynı araştırmaları, soruları, merakları zamanında yaşamıştım... zira "ilk ve tek" aracım olacaktı...
6 ay sürekli
Nivatr.com'u takip ettim ve
sahibinden.com'u...
Nihayet küçük bir deneme sürüşü (bir deneme sürüşü bin araştırmadan iyidir derim) ve Niva'ya karar veriş... pişman da olmadım çok şükür...
Halen 2007 LPG'li Nivayla yoluma devam ediyorum... 1,5 sene önce 2. el olarak aldığımda 25 bin'deydi şimdi 70.000 Km.'ye dayandı...
Doğuda ve iş icabı sürekli taşrada yollardayım, büyük ihtimalle satsam bile daha üst model ama gene Niva olacak tercihim... (acaba bazen Vitara-G. Vitara olabilir mi? dediğim olsa da... yakınımda Vitara olsa binip denemek isterim...) ... abartısız çoğu yerden nasıl geçtiğimi ben bile anlamadım... traktör izleri, su dolu çukurlar, tarlalar, kışın zincirsiz 4 mevsim lastiklerle -30 derecede buzun, karın üstünde otobanda gider gibi gitmeler ve dahası...
Kısacası; eş-dost, akarabada almayı düşündüğümüz araç(lar) varsa binip denemek en güzeli derim... tavsiyeler, yorumlar bir yere kadar... araçın içine binmeden hissetmeden ve dahi özellikle arazi aracını arazide görmeden herşey bir yere kadar... sonrası için ne desen boş...
Balın tadı tarifle değil yemeyle anlaşılır
Bir de bu deneyimlerimizi, bildiklerimizi "objektif-makul-anlamlı" olarak ve karşı tarafı, diğer marka sahiplerini kırmadan (daha açığı sidik yarışına dönüştürmeden) paylaşmak... arkadan gelenlere iz açmak...