Lada Niva Almalı mıyım?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan volkan_ Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 110
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 77,846

Etiketler

Ynt: Lada Niva Almalı mıyım?

nasreddin hoca agactan düsmüs demişlerki hemen bir doktor cagırın. hoca seslennmiş bana agactan düsmüş birini bulun benim halimden ancak o anlar.................. ...... cok sevdigim bir kardeşim 90 niva aldı komple soyup kaporta boya yaptırdı geri kalan herşeyi ben yatım toplama motor alt mekanik aktarma elektrik cam döşeme aksesuar ve benzeri... arac 10 numara oldu yaklaşık 9500 10.000 tl ye mal oldu ama arabanın özlük kalitesi olmadıgından memnun degiliz..... komple kaportası önden arkaya parcaları 2000 tl yi bulmuyor.. belkıde ben yıllardır land kullandıgım icindir. ama yınede şimdıden hayırlı olsun bir yerden baslamak lazım

dos doğan oto servisi' Alıntı:
nasreddin hoca agactan düsmüs demişlerki hemen bir doktor cagırın. hoca seslennmiş bana agactan düsmüş birini bulun benim halimden ancak o anlar.................. ...... cok sevdigim bir kardeşim 90 niva aldı komple soyup kaporta boya yaptırdı geri kalan herşeyi ben yatım toplama motor alt mekanik aktarma elektrik cam döşeme aksesuar ve benzeri... arac 10 numara oldu yaklaşık 9500 10.000 tl ye mal oldu ama arabanın özlük kalitesi olmadıgından memnun degiliz..... komple kaportası önden arkaya parcaları 2000 tl yi bulmuyor.. belkıde ben yıllardır land kullandıgım icindir. ama yınede şimdıden hayırlı olsun bir yerden baslamak lazım
selamlar
lada toplanacak araç değil öyle eski model alayım toplayım dersen yüzü astarını geçer..
bizde 89 niva vardı 9 yıl kullandık 9. yılın sonunda baya kötü duruma geldi kaportada çürükler vs yani yaklaşık 5000 lira masrafı vardı. (motor yenilenmesi kaporta döşeme) toplama işine hiç girmeyip aracı 2750 sattım üstünede 11000 tl ekledik 43000 kmde 2005 model niva aldık. sonuçta araba komple toplanmış oldu ne başım ağırdı nede param gitti şuan aldığım aracı 13000e satabilirim ama eski nivaya 5000 lira masraf etseydim 5000liradan fazla para verende olmazdı..

Niva dan ne beklediğin çok önemli,

Dağda, bayırda çamurda, kumda , karda vb.. iyi lastikle seni hiç üzmez, müthiş zevk alırsın.
Asfaltta biraz hızlanırsan (100 ve üzeri) boşlukta gider gibi hissedersin kendini, rüzgardan yan aynaların kapanır..
Şehir içi kullanım için pek ideal değildir. Çoğunlukla arazi de kullanacaksan Niva dır yol arkadaşın..

Parça ucuz. Takla atsan bile Niva yı 3' e 5 e toplarsın.
Bir sıkıntısıda bagaj. İstersen Port Pagaj ile bu sorunu da çözebilirsin.
Aynı ebatta bir araç alacaksan Niva dan şaşma...
Karar senin.

Offroad için lada alacaksan standart haliyle çok iyi diyemem ancak modifiye şart modifiye yaparkende yaktığı yakıt artar lada ucuz olabilir ama tam bir offroad aracı yapmak istersen pekde ucuz sayılmaz.ben ladaya vinç dahil 12.000 tl masraf ettim araç bana 21.000 tl ye mal oldu

Arkadaş yaklaşık 1 sene önce "Niva almalı mıyım?" demiş... sonrası meçhul...!

Aldı mı, almadı mı?

Aldıysa memnun mu?

Alıp memnun olmadı da başka bir araca mı geçti acep?

Ya da çok memnun mu kaldı...

Neyse ortaya bir soru-konu açılınca neticelendirmek gerekir ve de böylesi daha yararlı olur derim...

Evet, aradan uzun zaman geçmiş bunu fark etmiştim. Fakat herkez konudan faydalansın diye sürdürmekte yarar var diye düşündüm.

Kararsız olan çok kişi var. En azından karar vermelerinde faydamız olur..

Aynı sorular ile yeni konu açılmasını önlemiş oluruz.

Aynı araştırmaları, soruları, merakları zamanında yaşamıştım... zira "ilk ve tek" aracım olacaktı...

6 ay sürekli Nivatr.com'u takip ettim ve sahibinden.com'u...

Nihayet küçük bir deneme sürüşü (bir deneme sürüşü bin araştırmadan iyidir derim) ve Niva'ya karar veriş... pişman da olmadım çok şükür...

Halen 2007 LPG'li Nivayla yoluma devam ediyorum... 1,5 sene önce 2. el olarak aldığımda 25 bin'deydi şimdi 70.000 Km.'ye dayandı...

Doğuda ve iş icabı sürekli taşrada yollardayım, büyük ihtimalle satsam bile daha üst model ama gene Niva olacak tercihim... (acaba bazen Vitara-G. Vitara olabilir mi? dediğim olsa da... yakınımda Vitara olsa binip denemek isterim...) ... abartısız çoğu yerden nasıl geçtiğimi ben bile anlamadım... traktör izleri, su dolu çukurlar, tarlalar, kışın zincirsiz 4 mevsim lastiklerle -30 derecede buzun, karın üstünde otobanda gider gibi gitmeler ve dahası...

Kısacası; eş-dost, akarabada almayı düşündüğümüz araç(lar) varsa binip denemek en güzeli derim... tavsiyeler, yorumlar bir yere kadar... araçın içine binmeden hissetmeden ve dahi özellikle arazi aracını arazide görmeden herşey bir yere kadar... sonrası için ne desen boş...

Balın tadı tarifle değil yemeyle anlaşılır :smiley:

Bir de bu deneyimlerimizi, bildiklerimizi "objektif-makul-anlamlı" olarak ve karşı tarafı, diğer marka sahiplerini kırmadan (daha açığı sidik yarışına dönüştürmeden) paylaşmak... arkadan gelenlere iz açmak...

Öncalikle hepinize merhabalar doğa dostları.
Siteyi takip ediyordum ve yeni üye oldum bende niva almayı düşünüyorum malum avcılık hastalığı var sayenizde çok bilgilendim şu anda 97 model daewoo tico aracım var ufak tefek yakıt yok ama altı çok yakın hayalimdeki av ve arazi niva idi allah nasip ederse nivaya karar verdeim ya takas yoluyla yada arabamı satarak niva alacağım hepinize saygılar...

İlginiz için çok teşekkür ederim.Harika bir araç tam benlik ama şu anda alamam arabamı satsam bile nakit sıkıntım olacak böyle bi niva kaçmaz ama elden bişey gelmiyor.Bu arada sitede bir tanışma bölümü varmı çok aradım ama bulamadım?

fotoğraflara bak içinde bir kıpırtı bir sıcaklık hissettiysen al derim

100_0173.jpg

37.jpg

38.jpg

scan0021.jpg

scan0023.jpg

birde bu güzellikleri fotoğraflardan görmek istemiyorum diyorsan yine al derim

100_0788.jpg

100_0794.jpg

100_0805.jpg

PA291419.jpg

PB011579.jpg

alırsan bonusu da arkadaşlarınla yada ailenle güzel anılar olur

34.jpg

42.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,669
Kayıtlı Üye Sayımız
166,521
Kaydolan Son Üyemiz
corolla70

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR