L200 Bigfoot

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ProntoBasso Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 498
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 157,499
Ynt: L200 Bigfoot

31-10.5-15 sorunsuz oluyor.. forumda 31.6" maxxis takan bir arkadasımız vardı sanırım, sorun olmadıgını soyluyordu..

ben 33-10.5-15 lastikleri gozume kestirdim bulabilirsem, ome lift kit ile bunları dusunuyorum.. bulamazsam 31-10.5-15 alacagım..
yalnız 33" dif oranlarında degisiklik ister mi istemez mi konusu kafamı kurcalıyor..

Etiketler

omergin' Alıntı:
31-10.5-15 sorunsuz oluyor.. forumda 31.6" maxxis takan bir arkadasımız vardı sanırım, sorun olmadıgını soyluyordu..

ben 33-10.5-15 lastikleri gozume kestirdim bulabilirsem, ome lift kit ile bunları dusunuyorum.. bulamazsam 31-10.5-15 alacagım..
yalnız 33" dif oranlarında degisiklik ister mi istemez mi konusu kafamı kurcalıyor..

Benim koyduğum kırmızı aracı hatırlıyorsan, onda 315-75-16 lastik vardı. Herhangi bir değişiklik yapmadı dif. oranında.. sorunsuz gidiyordu, sadece dik yokuşlarda kalkışta hantallaşma varmış sanırım o da doğal. Onu da rallykit le falan çözebilirsin bence, kırmızı aracın sahibi uğraşmaya gerek görmedi..

Selam fastjunkie ve up8453, giremiyorum ne zamandır İstanbul jazz festivalinde George Benson'un vokalistiydim 3 gün önce, onun provaları vs vardı giremiyorum ne zamandır.
Sorularınıza birer birer cevap vermeye çalışıyım, 4x4 ve 4x2 arasında tabiiki çekiş yönünden dünyalar kadar fark var özellikle arazide bunu oldukça farkediyorsunuz, ama aracınızın sınırlarını bilmek ve biraz tecrübe, engebeye giriş açınız araca verdiğiniz devir aracın vereceği tepkileri bilmek herbiri artı arazi performansı olarak geri dönüyo size. Ama tabi 4x4 ayrı, öğrenciliğim bittiğinde ilk yapacağım iş olucaktır 4x4'e geçiş yapmak ama şimdilik o vergiyi kaldırabileceğimi sanmıyorum.

Aracı yükseltmek olayıda şöyle aracın, yere en yakın yerleri olan diferansiyel ve aksları yerden yükseltmenin tek yolu lastikleri daha kalın yanaklılarıyla değiştirmek, ben aracı ilk aldığım zaman 265x75x16 lastiklerle değiştirmiştim 205 75 16 olan lastikleri, ama tecrübeyle sabittir bizimkilerin büyüklüğündeki araçlarda hala ince duruyorlar. daha sonra bildiğiniz gibi 33x12.5x15 lastiklere geçiş yaptım kalınlık ve büyüklük olarak istediğim görüntü buydu, bence para vermişken daha küçük ebadı düşünmeyin, lastiğin çapının (dolayısıyla dairenin çevresinin) büyümesi arazide her zaman bir artıdır. ne kadar büyük lastik o kadar rahat engebe geçişleri. tabi büyüdükçe araba alt devirlerde hantallaşıyor bunuda göz önünde bulundurun, ayna, maruti oranlarıyla oynanabilir ama buda son hızınızı etkiler, düşük devirde rahat tırmanır ama arabayı bağırta bağırta 100 km ye anca varırsınız bence o işe hiç girmeyin, bu hantallaşma için en kısa ve kolay çözüm powerbox veya chip tuning. %30 performans ve tork artışı fazlasıyla yetecektir aracın hantallaşmasını düzeltmek için,
2 farklı yükseltme şekli daha var amortisör ve gövde yükseltmesi, amortisör yükseltmesi için on helezonların altına 4 cm lik flanş kestiriliyor ve bu aracın 9 cm kadar kalkmasını sağlıyor salıncak açısından ötürü, daha sonra body-lift denen olay var bununlada şaseyi kabinden ayıran poliamid yada alüminyum parçalar kullanıyorsunuz ama 1.5, 2 inçin üstüne çıkıldığı zaman direksiyon mili, vites vs. gibi bölgelerde problem çıkma ihtimali varmış, henüz denemedim bilmiyorum.

Flanş tavsiye etmem, ne zamandır flanş araştırması yaptım, çok pahalıya geliyor 450, 500 lira civarına anca çıkarsınız 5 cm lik flanşta ve istediğiniz görüntü tam olmaz, denedim gördüm. onun yerine eksi offsetli jant en temizi, hem daha sağlam.
Bizim arabanın sıfırına kendi servisinde 315x75x16 lastikler takıldığını görmüştüm sevis yetkilisi hiçbi problem olmadığını söylemişti, hantallaşma olabileceğini bunuda ralliart kitiyle çözdüklerini söylemişti yani 35 inçe tekabul ediyor. bizimkiler kaldırabiliyor bu büyüklüğü, ki yurtdışı sitelerinde de bolca örneğini gördüm.

Benimki kadar offsetli jant kullanıyorsanız 33 inç bile sürtme yapacaktır bende yaptı standard jantlarıyla 35 inç bile sürtme yapmıyor aracın artikülasyona girdiğindeki tepkisini bilemiorum ama belki o zaman sürter ama 33 sorunsuz takılıyor orjinal yantlarıyla yada offsetsiz jantla ama offsetsiz olduğu zamanda hiçbi manası olmuyor 33 inç lastiğin görüntü olarak, görüntüyü veren ve güzelleştiren jantların çamurluklardan dışarı çıkması. ;D

omergin' Alıntı:

selam 4runner 33 lastik kullandım herhangi bir sorun yok, tabii kayıplar oluyor ama ...(difle oynamaya gerek olmamıştı)
sanırım hiluxdede sorun olmaz.

ProntoBasso' Alıntı:
Benimki kadar offsetli jant kullanıyorsanız 33 inç bile sürtme yapacaktır bende yaptı standard jantlarıyla 35 inç bile sürtme yapmıyor aracın artikülasyona girdiğindeki tepkisini bilemiorum ama belki o zaman sürter ama 33 sorunsuz takılıyor orjinal yantlarıyla yada offsetsiz jantla ama offsetsiz olduğu zamanda hiçbi manası olmuyor 33 inç lastiğin görüntü olarak, görüntüyü veren ve güzelleştiren jantların çamurluklardan dışarı çıkması. ;D

+1. fakat lastiklerin dışarda olmasının bir eksisi var, çamurda patinaj yaparken falan lastik dişleri toprakta bulunan taşları kaportaya fırlatıyor ve tırnak tırnak çizikler oluşuyor ..

arkadaşlar eklediğim resimdeki lastikler 33-12,50-15 dir..
lastiklerden sonra 3 inch body yükseltme yaptım bu arada.yükseltmeden önce sadece direksiyon max.çevrildiğinde hafif bir sürtme vardı.yükseltince sorun çözüldü...arac 2,4 benzinli olduğu için son süratte 20 ila 40 km.arasında düşme oldu.

sonhali1iu3.jpg

sonhalipe5.jpg

Picture 2.jpg

resimdeki 4runner şimdi bizde.Eşsiz 4 çeker gücüne 3inç yukseltme vede lastik leri ile arazi performansı maximumda diyebiliriz.

Çağlar merhaba.Araç için teşekkürler.

bir bf at ,bir vinç biçok şeyi değiştirir :D

yaa benim yeni kocaoğlanda bu..şimdi de buna yediriyoruz nafakayı ;D

DSC_7222.jpg

Sorma bende aynı eşim kıskanmaya başladı:smiley:

Arabamdan cok memnunum.Ama sürat olayına daha adapte olamadım benım ıcın buyuk dert 80km sınırı unutup 110 ıle 2 kere radar yedım 265 tl peşinde 198.

snorkel düşünüyorum ama uygun fiyat bulamadım .sen sonradan mı taktın?

Photo-0054555 (1).jpg

acaba bu lastiklerin iki bo küçüğünü yani 31*10,5*15 bf goodrich taksam dahamı az aracı zorlarım ve gürültü çok olurmu??

şimdiden teşekkürler

bsayil' Alıntı:
acaba bu lastiklerin iki bo küçüğünü yani 31*10,5*15 bf goodrich taksam dahamı az aracı zorlarım ve gürültü çok olurmu??

şimdiden teşekkürler

31-10.5-15 , 268/78/15 oluyor tam olarak sanırım, 265-75-.. kullananlar çok l200 de bu başlıkta da görebileceğiniz gibi. Bf Goodrich AT/R nin de ses yaptığını duymadım bu ölçülerde. Gayet rahat ve sağlıklı olur bence.

Merhaba..

L200 gayet şık olmuş. Güle güle kullanın. Ön yükseltme uygulaması için illaki kit kullanmaya gerek yok. Benim aracımda da ön yükseltme yapıldı fakat hiçbir şey kullanmadan..
Ankara Mitsubishi yetkili servislerinden Şeref Bey'in de tavsiyesiyle araçta torsiyon yükseltme uyguladık. Torsiyondan yükseltme uygularken jantın alt orta kenarı ile, çamurluk üst kenar noktası arasında ölçüm yaparak yükseltilmeli. Fakat 5-7 cm den fazla yükseltilmemeli. Yoksa ön takım esneme payı azaldığından çukurlarda ses yapabilir. 5-7 cm yükseklik uygulamak için kit kullanmaya gerek yok.

Aracı kanala çektiğinizde, herhangi bir usta torsiyon ayarını yükseltebilir. Ama dediğim gibi, 5-7 cm arası bir yükseklik için bunu uygulayın, daha fazlası zarar verir. Linkte konuyu benim aracımda nasıl uyguladığımla ilgili görüntülere ulaşabilirsiniz..

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=25799.0

Kolay gelsin.

merhabalar benimde l200 4x4 aracım var ben karadenizde yaşadığım için bu araca aksesuar bulunduğum ilde bulamıyorum bana bu konuda yardımcı olurmusunuz mesela spor far üzeine konan ürünler bunun gibi ürünler yani görsel şimdiden tşk ler....

ceritiplik' Alıntı:
merhabalar benimde l200 4x4 aracım var ben karadenizde yaşadığım için bu araca aksesuar bulunduğum ilde bulamıyorum bana bu konuda yardımcı olurmusunuz mesela spor far üzeine konan ürünler bunun gibi ürünler yani görsel şimdiden tşk ler....

ebay.com a bakın,
Türkiye'den de eliftuning.com var, ancak fiyatları biraz pahalı bence. Bir de gittigidiyor.com, birçok ürün vardır muhakkak.
Google'da da araştırısanız bir çok aksesuar firması mevcut. Kargo yöntemiyle ulaştırıyorlar ürünleri.

(site ismi vermek yasak mı değil mi bilmiyorum, böyle bir durum sözkonusu ise yetkililer mesajımı silebilir)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR