L200 Bigfoot

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ProntoBasso Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 498
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 157,494
Ynt: L200 Bigfoot

Mert abi son cekilen resimler çok güzel çıkmış ayrıca motor alt muhafasını boyatmısın oda ayrı bi hava katmış şimdi bende görünce boyatmaya karar verdim :smiley:)
Kazasız belasız sürüşler

Etiketler

Mert iyi günlerde kullan dilerim. Aracın güzel olmuş ama dikkat araça kamyon denmiş, Kamyon degil.Kamyon olsa en azından daha agır ve sağlam olurdu standart hali ile teknik hızı uydurma değildir.Fabrikasyon degeleri üzerine denenmiş kabul görmüş değerlerdir.
Aracını cok yoracaksın artık dahada dikkat etmen gerekecek. Aksa ve Porya dişlilerine dikkat aracı riske etmemeye çalışacaksın batmazsın kolay, kolay geniş iz olduğundan batarsanda daha dikkatli olacaksın. Aşırı yormayacak, silkelemeye çokta yönelmeyeceksin. Çokmu karamasar oldu yani öyle demek istemedim sen anlarsın..
Güle güle kullan

Mert araban çok güzel olmuş yalnız resimdeki kırmızı spacer navaraya ait ve 3 inch yükseltme için 1.75 inch yani yaklaşık 4.5 cm spacer yapman lazım yani 7.5 cm spacer =7.5 cm yükseltme değil bende navarama resimdekinin aynısını yaptım ama işimin yoğunluğundan hala takamadım sanayi ile biraz ilginiz varsa çok basit ve ucuza mal oluyor

1[1].75 spacer.jpg

IMG_0534.jpg

Madenci teşekkür ederim önerilerin için dediklerin çok doğru tabiiki eski standard haline oranla daha çok yoruluyo araba,
Gözükara dediğin gibi 4 cm lik bir spacer uygulandı arabaya ve 9 cm lik bi yükseltme sağladı bu.
şahin05 evet araç 4x2,arkadaki bir lastik zeminden yukarı kalktığı zaman yukarda olan lastik dönmüyo diğeri dönüyo sadece bu kilitli olduğu anlamınamı gelir.
ağvadan geldim az önce ve arabayı baya ağır koşullarda test ettim daha önce de tırmanışlara giderken arazi geçişleri yapmıştık ama bu sefer araacın yeni halini ve arazi kabiliyetini test amacıyla biraz zorladım. yanımda birde 4x4 araç vardı o yüzden gözümkara bulduğum heryere girdim nasılsa geçemezsem çekeriz 4x4 le diye. hiçbiyerde kalmadım allaha şükür ciddi ağır offroad koşullarında 3 km lik bi dağ inişi yaptım bikaç yerde neredeyse araba devrilecekti o derece büyük engebelere daldım ve yüzünün akıyla çıktı oralardan, tırmanış olarakda kuru ve çamurlu zeminlerde oldukça dik ve engebeli yerlere girdim, çok düşük devirde aracı patinaja düşürmeden rahatlıkla tırmandım,
yani kısacası bana gereken offroad kabiliyetinden çok çok daha zorlu alanlardan beni alnının akıyla çıkartmayı başardı araç.
şimdi sırada ön tarafa vinç var onuda taktırdığım zaman yalnız başımayken bile gözümkara girebilicem araziye.
Yükselmesi halledildi, bullbar, rollbar, rocksliderlar ve light bar yapıldı ve montajlandı, yeni fotoğrafları en yakın zamanda ekleyeceğim.
Şimdilik hoşçakalın.

PS: Bu arada akçakese köyünde ve ağvada üzerinde gezenbilir offroad grubu yazan birçok 4x4 gördüm, bi gezi düzenlenmişti heralde en az 7-8 araç gördüm ayrı ayrı zamanlarda.

ProntoBasso' Alıntı:
şahin05 evet araç 4x2,arkadaki bir lastik zeminden yukarı kalktığı zaman yukarda olan lastik dönmüyo diğeri dönüyo sadece bu kilitli olduğu anlamınamı gelir.
maalesef kilitli olsaydı ikisi birden dönmeliydi arazide sizi tatmin etmesine sevindim bi vinç ve sonradan takılan arka kilitle arazi kabiliyetiniz artar umarım

ProntoBasso' Alıntı:
araç 4x2,arkadaki bir lastik zeminden yukarı kalktığı zaman yukarda olan lastik dönmüyo diğeri dönüyo sadece bu kilitli olduğu anlamınamı gelir.

boşta olan tekerlek dönmüyorsa ,ve yükte olan tekerlek dönüyorsa.
araçta elektronik kontrollü çekiş sistemi olabilir.
bu sistem boştaki tekerlekteki gücü ,ABS yi devreye sokarak durdurup,
gücün tamamını ,yükteki tekerleğe aktarıyor olabilir.

yazargezeryolçizer' Alıntı:
boşta olan tekerlek dönmüyorsa ,ve yükte olan tekerlek dönüyorsa.
araçta elektronik kontrollü çekiş sistemi olabilir.
bu sistem boştaki tekerlekteki gücü ,ABS yi devreye sokarak durdurup,
gücün tamamını ,yükteki tekerleğe aktarıyor olabilir.
arkadaşlar kilit olursa her iki tarafın dönmesi gerekir.Dönmüyorsa kilit yoktur.

havadaki lastik dönmüyorsa ve topraga basan lastik dönüyorsa elektronik kontrol var demektir.

bende de batan tekerlek dönmüyor, boşta kalan dönüyor ;D...
4x2 pick uplarda hiçbir markada kilit yok diye biliyorum. elektronik kontrol hakkında da bir bilgim yok ama benimkinde olmadığını biliyorum.
bir de kilit şu an için masraf riskli bence, araçlar ağır ve arka difrensiyele çok yük biniyor zaten, bir de o lastiklerle, ilk çamurda kırıp atar kiilidi diye düşünüyorum, yoksa benim de aklımda olan birşey. ama 4x4 lerde bile kıtır kıtır gidiyor, bile bile lades yapmanın lüzmü yok diye düşündüm, belki araç bi 5 seneyi devirince...

4x2 navaralarda var diye duymuştum kilit ama ne kadar doğru emin değilim standart olarak çoğu 4x4 araçta olmayan kilit sistemi teriosda standart

fastjunkie' Alıntı:
bende de batan tekerlek dönmüyor, boşta kalan dönüyor ;D...
4x2 pick uplarda hiçbir markada kilit yok diye biliyorum. elektronik kontrol hakkında da bir bilgim yok ama benimkinde olmadığını biliyorum.
bir de kilit şu an için masraf riskli bence, araçlar ağır ve arka difrensiyele çok yük biniyor zaten, bir de o lastiklerle, ilk çamurda kırıp atar kiilidi diye düşünüyorum, yoksa benim de aklımda olan birşey. ama 4x4 lerde bile kıtır kıtır gidiyor, bile bile lades yapmanın lüzmü yok diye düşündüm, belki araç bi 5 seneyi devirince...

Onur, bence kilit değil başka şeyler zarar görür, akslar gibi...

nkurtkaya' Alıntı:
Onur, bence kilit değil başka şeyler zarar görür, akslar gibi...

Nejat abi her kilit kırılmasında akslar ya da arka aksam zarar görüyor mu ? kilit kırılır derken genel olarak arka aksam zarar görür manasında dedim, ama istisnasız her kırılmada zarar görüyor mu bilmiyorum, ya da kilidin hiçbir şeye zarar vermeden efendi efendi sadece kendine zarar verdiği oluyor mu ? :smiley: yeri gelmişken bunu da öğrenelim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

SON KONULAR

Geri