L200 Bigfoot

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ProntoBasso Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 498
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 157,596
Ynt: L200 Bigfoot

ProntoBasso' Alıntı:
Teşekkür ederim,
Dün diferansiyel ve arka amortisörleri boyadım, diferansiyeli kırmızı amortisörleri sarı yaptım, çok şık duruyolar arkadan. arka taraf iyice yükseldiği için tamamen ortada kaldılar arka dingil boyanıp temizlenince çok hoş oldu yakında fotosunu koyarım.
Şimdi arka rollbarlara ped yapıyorum. bakalım daha neler çıkıcak :D

fotoları hemen bekliyoruzz :smiley: daha neler neler çıkacak bakalım :D

Etiketler

Selamlar Araç bilgisayarının ses tanıma fonksiyonunun videosunu çektim,
görüntü kalitesinin kusuruna bakmayın.
İngilizce bilenler daha çok eğleneceklerdir ;D

http://www.youtube.com/watch?v=HMEe0CKwycE

Manyak bisey bu yaaa. Bi an cocukluguma geri dondum. 80'lerin ortalarinda Amiga500'um vardi onun da boyle bi programi vardi ama galiba yazarak soru soruyorduk o da yanitliyordu sesli olarak... Hey gidi gunler ne gulerdik bunlara.
Esas merak ettigim bu CAR denilen nane cevap vermekten ote biseyler de yapabiliyormu? Mesela GPS'i aktive edip nereye gitmen gerektigini soyleyebiliyormu? Yada aracin verilerini izleyip 5000 deviri gecince yada 110'u gecince sesli uyari verebiliyormu? Yada muzik dinlerken sesi kis deyince kisabiliyormu? vs vs vs
How does she look super is yapar yalniz.
Bir de bu carpc olaylarini birkac forumda daha takip ediyorum merakli arkadaslar araclarini modifiyede son noktaya gelince bu tip uygulamalar yapiyorlar. Ancak benim anladigim bu olay ciddi caba ve emek gerektiriyor. Yani bir muzik sistemi gibi takmak yada taktirmakla is bitmiyor. Devamli ugrasmak gerekiyor. Yani guncellemeler yeni program yuklemeler vs vs vs . Yoksa bana mi oyle geliyor. Veya soyle sorayim gitsem birisine bu sistemi aracima monte ettirsem mesela http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-elektronik-arac-elektronigi-multimedya-navigasyon-carpc-arac-pc-navigasyon-dvd-vcd-divx-mp3-wma-bluetooth-28838768/detay? sonra sistemi tek basima ayakta tutabilirmiyim yoksa sirkette oldugu gibi bi IT uzmani mi gerekli

Öncelikle süper ama biraz ses tonu kabaymıs :D:D YES MAN :D
Ne güzel sorulara cevap veriyor CAR How are you fine thanks you ?

bberksan
Bu nane'nin :smiley: sorduğunuz özellikleri yapabilir tabi bahsettiğiniz 110 a gelince hız kes vs diyebilir ama bunu su anki yazılımla yapamayabilir.

Eğer aracın beyni ile doğrudan bağlı ise yani direk araç beyni ile iletişimi varsa dedikleriniz in hepsini yapar.
Müziği açarken radyo frekansından algılıyorsa bu dediklerimiz zor çünkü doğrudan beyne bağlı değil demektir. Sonuçta carpc ye hangi komut verilirse uygular tabi bağlantılar vs hepsini olması lazım

verdiğiniz link te de zaten baya bi özellikleri sıralanmış ah birde TÜRKÇE olsa :D

Herkese Saygılar

Cevap vermeye çalışayım,

Mesela GPS'i aktive edip nereye gitmen gerektigini soyleyebiliyormu?
Evet üzerindeki GPS alıcısı ve kullandığı navigasyon sayesinde türkçe olarak sokak sokak şimdi sağa dön 150 metre sonra göbekten u dönüşü yap gibi keskin ve belirgin komutlar veriyor.

Yada aracin verilerini izleyip 5000 deviri gecince yada 110'u gecince sesli uyari verebiliyormu?
OBD II sensörü sayesinde devir ve hızı algılayabiliyor yazılım vasıtasıyla belirli devir yada hızı geçince uyarabilir, ayrıca yine gps alıcısı sayesinde belirlediğiniz hızı yada bulunduğunuz bölgedeki (şehiriçi yada otoban)hız limitlerine göre size uyarı veriyor.

Yada muzik dinlerken sesi kis deyince kisabiliyormu?

Evet bunu da yapabiliyor ses açma kısma bir sonraki parça önceki parça herbirini sesle yönetebilirsiniz.

Tamamiyle çalışan bir sisterm oturttuğunuz zaman (ki bu sistemi kendinize göre ayarlamak programları birbirine entegre etmek oldukça zaman alıyor) çok fazla müdehale yapmanıza gerek yok.

Ayrıca verdiğiniz linkteki pc oldukça yavaş ve günümüz yazılımlarını kaldırmayacak kadar yetersiz bir sistem.

Sistemin yapabileceklerinin sınırı yok gibi birşey, sıradaki eklenti bu bilgisayara röle kontrolörü ekleyip aracın elektrik aksamını bilgisayar üzerinden sesle kumanda etmek olucak bikaç ay içerisinde gerçekleştiricem onuda.
Bu sayede camlar, merkezi kilit, silecekler, iç ve dış aydınlatmalar, ve motor ses komutlarıyla çalışabilir yada durabilir hale gelecek.

Yorumlarınız için teşekkürler :D

PS. YES MAN DEĞİL YES MERT DİYOR :D

Bu arada bir geziden birkaç fotoğraf ekleyeyim.
Sizlerin yaptığınız gibi ağır off-road değiller ama idare edin ;)

108qu.jpg

137d.jpg

166ar.jpg

Artık benim de telsizim var, Bugün arabaya 1 adet Midland Alan 48 Plus Multi CB Araç telsizi ve Alan S9 Plus Mobil Telsiz Anteni taktırdım.

Alan_48_PLUS.jpg

Sitemizde de tanınan Ozan beye çok teşekkür ediyorum ve kendisini tüm telsiz alacak arkadaşlara şiddetle tavsiye ediyorum. Hem gezenbilir indirimi yapıp piyasanın altında ürün satıyor hem montajından ayarlanmasına kadar herşeyini kendi aracına yapar gibi titizlikle gerçekleştiriyor.
Reklamını bizzat yapıyorum.

http://www.dnsonlineshop.com

havada bol görüşmeler....

telsizin i zoe durumlarda değil iyi zamanlarda kullanman dileği ile.

bu arada kasım ayında amatör telsizcilik sınavı var mutlaka gir belgeni al.telsizi bir bulaştımı bırakamassın .

sınav zor derler ama kolay....

yalın.

seco7' Alıntı:
Baştan sona zevkle okudum,emeğinize sağlık çok güzel araç yapmışsınız

Teşekkür ederim Seco7

nitroces' Alıntı:
havada bol görüşmeler....

telsizin i zoe durumlarda değil iyi zamanlarda kullanman dileği ile.

bu arada kasım ayında amatör telsizcilik sınavı var mutlaka gir belgeni al.telsizi bir bulaştımı bırakamassın .

sınav zor derler ama kolay....

yalın.

Sağol Yalın, Ozan beyde bahsetti sınavdan, ama ikimizde mobildik detaylı konuşamadık, bakalım kısmet olursa girmeyi düşünüyorum, internetten bikaç not buldum. onlardan faydalanıcam şimdilik.

Bu arada Istanbul bostancı kozyatağı civarlarında birileri varmı acaba CB den yayın yapan. Sabit yada mobil.
Ben hangi frekansı dinlemeliyim, gezenbilirin kullandığı ortak bir cb frekansı varmıdır. şehir içinde ve bostancı civarlarında gezenbilir stickerli birçok araç görüyorum, belki cb leri varsa sohbet ederdik :smiley:

Sevgiler saygılar.

ProntoBasso' Alıntı:
Teşekkür ederim Seco7

Sağol Yalın, Ozan beyde bahsetti sınavdan, ama ikimizde mobildik detaylı konuşamadık, bakalım kısmet olursa girmeyi düşünüyorum, internetten bikaç not buldum. onlardan faydalanıcam şimdilik.

Bu arada Istanbul bostancı kozyatağı civarlarında birileri varmı acaba CB den yayın yapan. Sabit yada mobil.
Ben hangi frekansı dinlemeliyim, gezenbilirin kullandığı ortak bir cb frekansı varmıdır. şehir içinde ve bostancı civarlarında gezenbilir stickerli birçok araç görüyorum, belki cb leri varsa sohbet ederdik :smiley:

Sevgiler saygılar.
cb 5 kanal fm yanılmıyorsam ortak frekans ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,759
Kayıtlı Üye Sayımız
166,575
Kaydolan Son Üyemiz
Murat_Anıl

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR