Küheylan Kutup Çemberinde "dünyanın Yaylasına Yolculuk"

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan fsirin Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,348
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 192,377
Ynt: Küheylan Kutup Çemberinde "Dünyanın Yaylasına Yolculuk"

Daha önce de bahsettiğimiz gibi Gims küçük bir ada. Sadece 5 dakikada adadan ayrılan ve Austvag adasına geçen köprüye ulaştık. Panaroma görüntüsü köprü üzerinde çekildi.

SAM_2424.jpg

SAM_2426.jpg

SAM_2436_stitch.jpg

Etiketler

Son fotolar tablo gibi .Viking deyince sizin gibi benimde ilk aklıma gelen çocukluğumda çok sevdiğim çizgi film geliyor ..
O bahsettiğiniz gençlerden gördükçe ileride benim evlatlarımda onlardan biri gibi olur diye dua ediyorum .Bende onların yaşında iken farklı coğrafyalara yelken açabilmeyi çok isterdim .Ama en erken 24 yaşımda gidebildim .Çocuklarım sevsinler diyede elimden geleni yapıyorum .

Biz biraz daha da geç başlamışız. Gençlik yıllarında yaptığım bisikletli keşif turlarını saymazsak, sadece gezmek için gezmeye başlamak için, 25 yaşına ulaşmam gerekti. :-[

Vikipedya da Vikingler ile ilgili daha bilgi var. Bu arada Vikipedi ile Vikingler arasında ne kadar büyük isim benzerliği var. ;D
http://tr.wikipedia.org/wiki/Vikingler

Bu da vikinglerin Viki'si ;)

Ekli dosyalar

• viki.jpg
    viki.jpg
    18.6 KB · Görüntüleme: 263

Tesekkürler harika Fotograflar.Bizde bekleriz :D

Saglikli ve güzel geziler dilegiyle.

Ne diyeyim ki bu görüntülere!.. :eek:

Emek için teşekkürler. :smiley:

Cavid Sezen

gezgör' Alıntı:
Tesekkürler harika Fotograflar.Bizde bekleriz :D

Saglikli ve güzel geziler dilegiyle.
Teşekkürler, önceden İsviçre için ayrı vize gerekiyordu. Sanırım artık Şengen ile girebiliyoruz. İlk fırsatta gezilerimizden birine İsviçre'yi dahil edeceğiz. :smiley:

Ferhat usanmadan üşenmeden oturup bize bu görselleri hazırlayıp sunuyorsun, ellerine sağlık
sayende gitmesekde gitmiş kadar yer gördük

Levent doğru, yazmak oldukça zahmetli bir şey, ama yazarken biz de tekrar gezmiş gibi oluyoruz. Notlarımıza bakıyoruz, fotoğrafları teker teker inceliyoruz ve videoları seyrediyoruz. ;D

Norveç Parası
Norveç'in bizim için sonuna yaklaşırken birden aklımıza Norveç parası fotoğrafı çekmediğimiz geldi. Yaşı müsait olanlar bilir, bizde de bir zamanlar ortası delikli paralar vardı. Paramız değer kaybedince bu nedenle “paramız pul oldu” denirmiş. Norveç halen bu delikli paralardan kullanıyo

SAM_2443.jpg

SAM_2444.jpg

Austvag Adası
Svalvaer'dan 9.95KR/lt 'den depoyu doldurduk. Bu normal dizel ve Norveç'ten aldığımız en ucuz mazot. 1.27 Avro'ya karşılık geliyor. Levhada mazot fiyatı yazmıyordu aslında az alacaktım pompadaki fiyattı görünce depoyu doldurdum.

SAM_2487.jpg

SAM_2503.jpg

SAM_2509.jpg

SAM_2513.jpg

SAM_2535_stitch.jpg

fsirin' Alıntı:
Levent doğru, yazmak oldukça zahmetli bir şey, ama yazarken biz de tekrar gezmiş gibi oluyoruz. Notlarımıza bakıyoruz, fotoğrafları teker teker inceliyoruz ve videoları seyrediyoruz. ;D

Abi sen bu vidoları projeksiyon eşliğinde, kestane akşamlarından birinde, bize kendi anlatımınla bir sunum yaparsın diye düşünüyorum. :smiley:

Özür, araya girdim galiba. ::smiley:

Slover fiyorduna bakan bir park yerinde durduk. Burada sadece oturma masaları ve çöp kutusu var. [GPS127]. Buraya gelirken de uğradığımız için fazla değinmeyeceğim. Bugün Norveç'li karavancılar da hep yollarda bu park yerine kamplarını kurmuşlar.

SAM_2537.jpg

SAM_2539.jpg

SAM_2540.jpg

SAM_2559.jpg

SAM_2568_stitch.jpg

Lofoten'i Geride Bıraktık
Tekrar Lotofen adasına geçişi sağlayan 3340m uzunluğundaki “Slover Fiyordu Tünelinden” geçtik. [GPS128]. Artık Lofoten arkamızda kaldı.

SAM_2630.jpg

SAM_2632.jpg

SAM_2636_stitch.jpg

SAM_2649_stitch.jpg

SAM_2658.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,745
Kayıtlı Üye Sayımız
166,560
Kaydolan Son Üyemiz
yalnisdost

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR