Küheylan Kutup Çemberinde "dünyanın Yaylasına Yolculuk"

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan fsirin Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,348
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 192,391
Ynt: Küheylan Kutup Çemberinde "Dünyanın Yaylasına Yolculuk"

Bir ara THY nin Istanbul- Oslo arası fiyatları 100 Euro'ya kadar düşmüştü Kasım ayı için. Kışın da güzel olur sanırım karlar bastırmadan. . Gündüz karanlığını merak ediyorum biraz da. Evlerin önünde lambalar nasıl yanar,içeriyi nasıl aydınlatır? Ferhat Bey, bir zahmet bir de kış gezisi rica edelim :D

Etiketler

Yolda bölümüne hangi fotoğrafı koyacağımı şaşırdım.Rüya gibi kareler.Bir gün desen ki ya arkadaşlar ben bu gezinin aynısını yapmayı planlıyorum,göreceğimiz şeyler şaşırtmasa bile sanırım bir çok arkadaş sizinle gelir.

Akdeniz45' Alıntı:
Lofoten´den, devamlı yağmurlu ve fırtınalı geçen üç günün sonunda kaçar gibi uzaklaştığımızı hatırlıyorum. Iki gece, gece yarısı güneşini görebileceğimiz bir yeri boşuna aradık. Hava devamlı bulutlu olduğu içinde gece yarısı güneşini burada görmek mümkün olmadı. Gece yarısında güneş çok alçaldığı için, görebilmek için, güneşin olduğu yerin düz olması gerekiyor. Dağlık yerlerde güneş bir dağın arkasında kalabiliyor.
Balina safarisi hava fırtınalı olduğu için mümkün değildi. Aslında fazla üzerinde durmadık. Ama bizi boş göndermek istemeyen balinalar Gamvik´ te kıyıda bir saat biz karavancılar için gösteri yaptılar. ;D

Balina safarisine katılan çok Alman karavancı var. Gezi anılarında bahsediyorlar ve mutlaka görün diyorlar.

Safariye katilan birisinin hazırladığı aşağıdaki video benim hoşuma gitti.
http://www.youtube.com/watch?v=Vtp5XIC7ClE
Hüseyin Bey, biz biraz daha şanslıymışız sanırım. Bulunduğumuz sürede yağmur, gökkuşağı, güneş, bulut, sis hepsini yaşadık. Bir günde dört mevsim derler ya, hep öyle oldu. :smiley:
Gece yarısı güneşini tarih olarak kaçırdığımız için hedeflemedik. Ağustos sonu olmasına rağmen halen güneş oldukça geç batıyordu. 2003 yılındaki gezimizde, geceyarısı güneşini fotoğraflamıştık. Gece 01'den sonra bulut geldi daha fazlasını göremedik. Her saat başı kalkıp aynı yerden fotoğrafını çekmeyi planlamıştım. Gece yarısı güneşini çekebilmek için mutlaka kuzeyinin açık olduğu bir yeri seçmek lazım. :smiley:
Bizim de gözlerimiz hep balinaları aradı. Gamvik'teki fırtınalı havada kabaran deniz sularında dürbünle saatlerce balina aradım. Nasılsa rüzgardan dışarıda durulamıyordu. Bazen patlayan dalgalara acaba olabilir mi dedim ama sadece denizmiş. "Balina kayası" adını verdiğimiz kayalıkla idare ettik artık. :'(
Balina videosu için de çok teşekkürler. En son kuyruğuyla "el sallamış" gibi. :smiley:

bartek' Alıntı:
Bir ara THY nin Istanbul- Oslo arası fiyatları 100 Euro'ya kadar düşmüştü Kasım ayı için. Kışın da güzel olur sanırım karlar bastırmadan. . Gündüz karanlığını merak ediyorum biraz da. Evlerin önünde lambalar nasıl yanar,içeriyi nasıl aydınlatır? Ferhat Bey, bir zahmet bir de kış gezisi rica edelim :D
Doğmayan güneş çok kasvetlidir herhalde. ::smiley:
Aslında bu kış tam zamanı. Güneş en aktif döneminde. Karanlıkta bir anda gökyüzünde danseden kuzey ışıklarını görülecektir. Enfes bir deneyim olsa gerek. :smiley:
Norveç'te Tromso ve Alta, İsveç'te Kiruna, Finlandiya'da Rovaniemi ve İvalo güzel hedefler. :smiley:

mayıstosböce' Alıntı:
Yolda bölümüne hangi fotoğrafı koyacağımı şaşırdım.Rüya gibi kareler.Bir gün desen ki ya arkadaşlar ben bu gezinin aynısını yapmayı planlıyorum,göreceğimiz şeyler şaşırtmasa bile sanırım bir çok arkadaş sizinle gelir.
Suda yansımalar'a da çok malzeme var Bülent.
Bence her sene gidilse yine bıkılmaz. :-\

Tam bir görsel şölen izliyoruz sayenizde. İnstagram fotoğraf paylaşma gurubunda da bir Norveçli takipçim var. Ben de onun takipçisiyim. Kuzey ışıklarının binbir hali ve olağanüstü fotoğraflarını hayranlıkla izledim ve izliyorum.
Uçak kazası gibi talihsiz bir olayla anılması bu güzel yer için iyi olmamış. Sanırım bu coğrafyada doğal malzeme çok ama tarihsel malzemeler kıt.
Umarım bir gün oralara ayak basmak bize de nasip olur. Emeğinize sağlık.

Mustafa Bey, Ebru Hanım biz teşekkür ederiz.

Bizler de sizlerin İskandinav coğrafyasını ziyaret etmesini içtenlikle diliyoruz. :smiley:
Kuzeyde gördüğümüz tarihi eserler genellikle ikinci dünya savaşına ait. Eski yerleşim olarak yaşanılan yerlerde ise daha eski 1500'lü yıllardan kalma kiliseler olabiliyor. Alta müzesinin olduğu yerde ise eski çağlardan mağara kazımaları da vardı. Ama kuzeyin asıl güzelliği fazla el değmemiş ve vahşi doğasından kaynaklanıyor. Tarihi eserlerin cenneti ise ülkemiz. Binlerce yıllık eserler, yurdumuzun her yanındaki antik yerleşimler...

Ferhat bey her satır yazı, her fotoğraf karesi bizi oralara hayran bırakıyor. Tabii bunda en büyük pay da sizin sanatsal paylaşımınız. Teşekkürler :smiley:

Norveç'in pdf versiyonunu iki bölüm halinde yayınlayacağız. Yoksa boyutu sorun çıkartmaya başlıyor.

Norveç'in ilk bölümüne aşağıdaki bağıntıdan ulaşılabilir. :smiley:
Boyut 32MB Harita ve fotoğraflara %400 büyüterek bakabilirsiniz.

Bölüm 11 : Norveç 1. Bölüm.
http://www.mediafire.com/view/?ahx9ue4rh82ls9r

Bölüm 10 : Finlandiya
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=81190.msg1146764#msg1146764

Bölüm 9 : Estonya
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=81190.msg1107730#msg1107730

Daha eskilere Estonya bağıntısından ulaşabilirsiniz. :smiley:

Bu videoda Norveç'teki ilk günümüzde Norveç gezisi yapacakların listesini tahminen oluşturmaya başlamıştık. :smiley:

Sonuçta herkes gelsin diyoruz. :smiley:

http://youtu.be/2yDfqVm3g74

O listedeki herkes (o anda sayılamayanlar da), "hacı olmayı" düşlüyordur hiç kuşkusuz. :smiley: ;)

O noktada umarım birgün biz de kahvaltı eder ve belgeleriz; sabah sabah nasıl da imrendik hani... :smiley:

Binnur&Cavid Sezen

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,745
Kayıtlı Üye Sayımız
166,561
Kaydolan Son Üyemiz
Alkan033

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR