Daha önce de bahsettiğimiz gibi Gims küçük bir ada. Sadece 5 dakikada adadan ayrılan ve Austvag adasına geçen köprüye ulaştık. Panaroma görüntüsü köprü üzerinde çekildi.
Son fotolar tablo gibi .Viking deyince sizin gibi benimde ilk aklıma gelen çocukluğumda çok sevdiğim çizgi film geliyor ..
O bahsettiğiniz gençlerden gördükçe ileride benim evlatlarımda onlardan biri gibi olur diye dua ediyorum .Bende onların yaşında iken farklı coğrafyalara yelken açabilmeyi çok isterdim .Ama en erken 24 yaşımda gidebildim .Çocuklarım sevsinler diyede elimden geleni yapıyorum .
Biz biraz daha da geç başlamışız. Gençlik yıllarında yaptığım bisikletli keşif turlarını saymazsak, sadece gezmek için gezmeye başlamak için, 25 yaşına ulaşmam gerekti. :-[
Vikipedya da Vikingler ile ilgili daha bilgi var. Bu arada Vikipedi ile Vikingler arasında ne kadar büyük isim benzerliği var. ;D
http://tr.wikipedia.org/wiki/Vikingler
Teşekkürler, önceden İsviçre için ayrı vize gerekiyordu. Sanırım artık Şengen ile girebiliyoruz. İlk fırsatta gezilerimizden birine İsviçre'yi dahil edeceğiz.
Levent doğru, yazmak oldukça zahmetli bir şey, ama yazarken biz de tekrar gezmiş gibi oluyoruz. Notlarımıza bakıyoruz, fotoğrafları teker teker inceliyoruz ve videoları seyrediyoruz. ;D
Norveç'in bizim için sonuna yaklaşırken birden aklımıza Norveç parası fotoğrafı çekmediğimiz geldi. Yaşı müsait olanlar bilir, bizde de bir zamanlar ortası delikli paralar vardı. Paramız değer kaybedince bu nedenle “paramız pul oldu” denirmiş. Norveç halen bu delikli paralardan kullanıyo
Svalvaer'dan 9.95KR/lt 'den depoyu doldurduk. Bu normal dizel ve Norveç'ten aldığımız en ucuz mazot. 1.27 Avro'ya karşılık geliyor. Levhada mazot fiyatı yazmıyordu aslında az alacaktım pompadaki fiyattı görünce depoyu doldurdum.
Levent doğru, yazmak oldukça zahmetli bir şey, ama yazarken biz de tekrar gezmiş gibi oluyoruz. Notlarımıza bakıyoruz, fotoğrafları teker teker inceliyoruz ve videoları seyrediyoruz. ;D
Slover fiyorduna bakan bir park yerinde durduk. Burada sadece oturma masaları ve çöp kutusu var. [GPS127]. Buraya gelirken de uğradığımız için fazla değinmeyeceğim. Bugün Norveç'li karavancılar da hep yollarda bu park yerine kamplarını kurmuşlar.