fsirin
Karavan Yönetim
Ynt: Küheylan Kutup Çemberinde "Dünyanın Yaylasına Yolculuk"
Yolda
Yolda
fsirin' Alıntı:Buralarda dikkatimizi kiliselerin şekli de çekti. Kiliseler de hep üçgen prizmaları şeklinde.
fsirin' Alıntı:Garip Coğrafi Büyüklükler.Sırası gelmişken Norveç'in coğrafi yapısını bir inceleyelim. Haritadan belirlediğim kadarıyla, Norveç 71.16° ile 58° enlemi ve 4.91° ile 31.12° derece boylamları arasında yer alıyor yani 26.21° boylam ve 13.16° enlem büyüklüğünde bir ülke. Türkiye ile karşılaştırmayı aşağıdaki tabloda toparladım.
Ülke Enlem Boylam Yüzölçümü
Norveç 71.16° - 58.00° = 13.16° 31.12° - 04.91° = 26.21° 324.220km²
Türkiye 42.10° - 35.81° = 6.29° 44.83° - 26.06° = 18.77° 774.820km²
Norveç Türkiye'den enlem olarak 2.1 kat büyük, Boylam olarak da %40 daha büyük. Ama yüzölçümü olarak Türkiye 2.4 misli daha büyük. Halbuki enlem ve boylamların çarpımını oranlasak, Norveç'in 3 misli büyük olması lazımdı. 2.4x3=7 misli bir tutarsızlık var. Bu Norveç'in dar ve uzun bir ülke olmasından kaynaklanıyor. Norveç'in en doğusu Türkiye'de Düzce şehrimizin hizasındayken, en batısı Hollanda'nın Amsterdam şehrinin hizasından geçiyor. Bu durum da kuzeye doğru çıkıldıkça, boylamların daralmasından da kaynaklanıyor sanırım. Norveç'in yüzölçümü bilgisi de tutarsız, bir başka kaynakta 323.877km², Norveç'ten aldığım haritada ise; 386.958km² olarak gözüküyor.
gezmen' Alıntı:Ekvator'da, iki merideyen arası, 111 km olup, kutba doğru gidildikçe, küre olmaktan kaynaklanan bir nedenle, bu azalır ve 90 derece paralelinde (kutup noktası) 0 olur.)
Bir projeksiyon makinasi alıp, bilgisayardaki görüntüyü, karavanlardan birine perde gibi yansıtıp, çok güzel gece etkinliği yapılabilir.mayıstosböce' Alıntı:Zamanlama nefis oldu klima ile serinleyebildiğimiz bu günlerde.Fotoğraflar çok güzel Mustafa Yetim e de söylediğim gibi ilk kampımızda fotoğraf adeti sınırlı 30-45 dk (100 adet gibi bizim fotoğraf grubuyla yaptığımız dia çalışmalarında belli bir süre sonra odaklanma sorunu yaşıyorduk.) geçmeyen bir dia gösterisi yapmak çok güzel olurdu,ateş başı yemekler yenmiş herkes içeceğini almış koltuklarına oturmuş uzanmış gezi yapanın bilgileri eşliğinde.Tabi böyle kapsamlı gezilerden bahsediyorum.