Küheylan Kutup Çemberinde "dünyanın Yaylasına Yolculuk"

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan fsirin Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,348
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 192,891
Ynt: Küheylan Kutup Çemberinde "Dünyanın Yaylasına Yolculuk"

Torskefiyordu yakınlarında ilk ağaçları gördük. Kuzeyden buraya ağaç yoktu.

IMG_9870_stitch.jpg

IMG_9900.jpg

IMG_9926.jpg

IMG_9930.jpg

IMG_9938.jpg

Etiketler

Bekkar Fiyordunda Mola
Bekkar Fiyordunda yemek molası verdik. Burası WC'li bir park yeri. [GPS78]. Tuvalette sıcak su ve yerde de gider ve soyunma yeri de olduğunu görünce, duşumuzu da aldık. Hızlı bir şekilde duşumuzu aldık. Birileri sıkışmış olarak gelebilirdi. İyi ki de öyle yapmışız tam çıkmamıza yakın bir çift tuvalete geldiler bir iki dakika bekletmiş olduk.
Tüpü de tarttım tüpün doluluğu %48'e indi yani yarının altındayız. Dün gece Gamvik'de truma devreye girmişti herhalde biraz ondan biraz da reçel yapımından tüketim arttı.

IMG_9941_stitch.jpg

IMG_9949.jpg

IMG_9952_stitch.jpg

IMG_9963.jpg

IMG_9962.jpg

Laksev
Laksev'e ulaştığımızda kilometremiz 5337 oldu. Dün de buradan geçmiştik, aynı yoldan Gamvik'e kadar gidip dönmüş olduk.

IMG_9975_stitch.jpg

IMG_9984.jpg

IMG_9999.jpg

IMG_0002.jpg

IMG_0023.jpg

Landes Fiyordu
Landes fiyordunda fiyorda karşı bir kahve molası verdik. Burası Lakse Fiyordunun dibindeki küçük fiyortlardan biri. Fiyorda karşı, ibiş koltuklarımızı çıkartıp fiyort keyfi yaptık. [GPS79].

IMG_0073_stitch.jpg

IMG_0082.jpg

IMG_0085.jpg

Batı Finnmark'a geçiyoruz.
Finnmark'ın bu kesimine Nordkyn adı veriliyormuş. Aynı zamanda Nordkyn'den ayrılarak Finnmark'ın doğusundan Batı Finnmark'a ulaşmış oluyoruz.

IMG_0094.jpg

IMG_0099.jpg

IMG_0107.jpg

IMG_0109.jpg

IMG_0126.jpg

Ferhat & Nermin harikasınız,

geyiğin arkasındakini Albatros'a benzettim nedersin?

Bir kez daha teşekkürler ikinize de! :smiley:

Bu fotoğraflar, umarım başımızın derde girmesine neden olur birgün... :D

IMG_9773.jpg'de görülen mor renkli çiçekli bitkiler, ne olabilir, bir bilginiz oldu mu?

Cavid Sezen

güngör' Alıntı:
Ferhat & Nermin harikasınız,

geyiğin arkasındakini Albatros'a benzettim nedersin?
Tamam doğru mantıklı geldi, şimdi algıladım. Büyük bir martı da olabilir. Bakış açımla denizdeki köpüklü dalga nedeniyle sürekli denizden fırlamış bir şeyi algılıyordum. ;D

IMG_9765a.jpg

gezmen' Alıntı:
Bir kez daha teşekkürler ikinize de! :smiley:

Bu fotoğraflar, umarım başımızın derde girmesine neden olur birgün... :D

IMG_9773.jpg'de görülen mor renkli çiçekli bitkiler, ne olabilir, bir bilginiz oldu mu?

Cavid Sezen
O baş derdini bütün dostlarımıza diliyoruz. :smiley:

O çiçekleri yakından çekmemişim bu kuzey bölgesinde birkaç yerde görmüşüz. Bir bilgiye rastlamadım. Bazen bilgi tabelalarında birtakım bilgiler oluyor, bu büyüttüğüm IMG_9967a.jpg olabilir mi acaba?

IMG_9348.jpg

IMG_9487.jpg

IMG_9967.jpg

IMG_9773.jpg

IMG_9967a.jpg

Ferhat resimden anlayabilmek zor ancak Martılar iç denizlerde yaşayan kuşlardır,Albatroslar Martıların büyüğü ve
okyanus kuşlarıdır. Bu farktan dolayı Albatros olabilir dedim.Selamlar.

güngör' Alıntı:
Ferhat resimden anlayabilmek zor ancak Martılar iç denizlerde yaşayan kuşlardır,Albatroslar Martıların büyüğü ve
okyanus kuşlarıdır. Bu farktan dolayı Albatros olabilir dedim.Selamlar.
Büyük martılar vardı ama albatrosmudur bilemiyorum. ::smiley:

Albatros deyince, aklıma hep şu belgesellerde gördüğümüz, kanat çırparken koşa koşa havalanan kuşlar geliyor. :smiley:

2003 yılında çektiğim fotoğraflardan. Hepsi Gamvik'ten. İlk fotoğraf biraz bulanık ama gerçek bir kuş. Sonrakiler Gamvik müzesinden. Son fotoğraf da yine müzede gördüğümüz başka kuşları ve hayvanları anlatıyor.

DSCI0031.jpg

DSCI0049.jpg

DSCI0069.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,786
Kayıtlı Üye Sayımız
166,601
Kaydolan Son Üyemiz
muradmammad

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR