Küheylan Kutup Çemberinde "dünyanın Yaylasına Yolculuk"

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan fsirin Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,348
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 192,891
Ynt: Küheylan Kutup Çemberinde "Dünyanın Yaylasına Yolculuk"

Birbirinden güzel harika kareler çok güzel olmuş Ferhat,bizim için gidilebilecek en kuzeye gittiniz tebrikler

Albatros tan ziyade sezgilerim martı diyor o kuş için,fotoda ki kuşun boynu biraz kısa gibi , albatros bilindiği dünyanın en büyük kuşu ve haftalarca karaya uğramadan açık denizlerde avlanabiliyor.

Etiketler

İnternetten bakıyorum, albatros olarak konulan fotoğraflar da aynı martı. Sadece boyut farkı mı var acaba. ???

http://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=Dosya:Albatros2.jpg&filetimestamp=20060417181855

Ülkemizde de iri kocaman martılar var bunlar nedir? Kanatları bunların 1 metre kadar.

Görüntü olarak öyle gözüksede biri 2,5-3 metreyi aşan kanat açıklığına sahip ve kıyıya yalnızca çiftleşme zamanı yaklaşıyor o kıyıda genelde üremek için gittiği, insanlıktan uzak bölgeler.havalandıktan sonra vucudunu planör gibi kullanmasından dolayı çok uzun mesafeler gidebiliyor yani kanat çırparak gitmiyor.

Ferhat bey Nermin hanım ( 0082 İle 0085 ) Nolu resimlerin altına EY ÖZGÜRLÜKKKK Yakışır kardeşlerim ellerinize sağlık beni bu günlerimde bu ev hapsinde bu paylaşımlarınız ile taaa oralara götürüyosunuz ya sizlere ve diğer kardeşlerime GEZENBİLİR ailesindeki tüm dostlara MİNNETDARIM..Tunay Demiral

fsirin' Alıntı:
O çiçekleri yakından çekmemişim bu kuzey bölgesinde birkaç yerde görmüşüz. Bir bilgiye rastlamadım. Bazen bilgi tabelalarında birtakım bilgiler oluyor, bu büyüttüğüm IMG_9967a.jpg olabilir mi acaba?

Bana, güçlü olasılıkla, "lavanta" gibi geldi. :-\ Biraz daha araştıracaktım ama netten çıkmak zorundayım. :(

Cavid Sezen

Dün akşam son iki sayfanızı okudum ve fotoğraflara baktım .Ancak yanıtla sayfası bir türlü açılmayınca ,bugüne kaldım ..
Bu doğa harikası yerlerde insan şair ,ressam falan olur ,Ferhat bey siz bilimadamı olmuş kendinizi klonlamışsınız .O fotoğrafınız çok hoşuma gitti .

Doğa ile içiçe sakin huzurlu bir gezi olmuş oraları bende karı koca başbaşa gezilmeli fikri oluştu .

Bilal ile Enes e ufaktan bir şut gözükmeye başladı.

Ebru Hanım, oralar tamamen doğal güzellikler. Tıpkı ülkemizin yaylaları gibi ama deniz seviyesindesiniz. Fiyortların güzellikleri ise muhteşem. Çocukların ilgisini çeker mi bilemiyorum. Her kavşağı döndüğünüzde farklı bir sürpriz güzellik ortaya çıkıyor. İklim ise oldukça serin. Ağustos ayında polarlarla dolaştık. :smiley: Bu sıcaklarda bu yazıları yazmak da bayağı serinletici oluyor. ;D

gezmen' Alıntı:
Bana, güçlü olasılıkla, "lavanta" gibi geldi. :-\ Biraz daha araştıracaktım ama netten çıkmak zorundayım. :(

Cavid Sezen

Bir fotoğraf; benzerlik var değil mi? :-\

Cavid Sezen

Lavender.jpg

fsirin' Alıntı:
Ebru Hanım, oralar tamamen doğal güzellikler. Tıpkı ülkemizin yaylaları gibi ama deniz seviyesindesiniz. Fiyortların güzellikleri ise muhteşem. Çocukların ilgisini çeker mi bilemiyorum. Her kavşağı döndüğünüzde farklı bir sürpriz güzellik ortaya çıkıyor. İklim ise oldukça serin. Ağustos ayında polarlarla dolaştık. :smiley: Bu sıcaklarda bu yazıları yazmak da bayağı serinletici oluyor. ;D
.
Almanya'da serin serin gezerim diye umuyordum ama hevesim kursağımda kaldı. Polarla gezmeye razıyım ben. Ama oraların tadı sessizliği dinleyerek çıkar, Bilal ile Enes'in cayırtıları ile değil.
Bülent bey , bir ay karavanda ailecek pek samimi olduk. Şutlama zamanları geldi. Yarın Cebeci yolcusular

Biz de pek çocuklu ailelere rastlamadık zaten. Tabi ki çok küçükleri hariç.
Benim de tahminimce uzun gezilerde bir süre sonra çocuklar sıkılacaktır ve huysuzluk yapabilirler. :-\

Börtü böceklerin meyvaların fotoğrafları ayrı bir güzellik katıyor geziye .Kutuplarada çok az kalmış ,acaba dedim dahada ileri giderler mi ?Ama o kadar güzel denize soğukluğu yüzünden girememekte üzücü.Ohrid' de bizde Sv.Naum'dan akan suyun göle karıştığı yerde 10 saniye sadece ayaklarımızı sokabilmiştik.14 dereceymiş.

Balık kurutma yerleri de ilginç .

Gezinizi başlarda verdiğiniz linkelrden takip etmiştim .Tekrar başa dönüp nerede kaldığıma bakacağım ve sizinde hangi sayfadan sonra link ile değilde direkt buraya yüklediğinizi keşfedeceğim .

Kuzeyde deniz suyu çok soğuk. Biz de ancak ayaklarımızı sokabilmiştik. Saatin termometresiyle sıcaklığını ölçmeye çalıştım ama çok yavaş düşüyordu. Herhalde termometreden olsa gerek fazla dayanamayıp ben de çıkmıştım.

O verdiğim linklerde gezilerin pdf dosyaları var. Böyle pdf bir kitap gibi olduğundan daha çok hoşuma gidiyor. Üstelik de internet bağlantınız olmasa da yanınızdaki bilgisayardan kullanabiliyorsunuz. Finlandiya ve sonrasında gezinin daha fazla fotoğraflı açık halini de vermeye başladım. Bölüm sonunda ayrıca pdf olarak da vermeye devam ediyoruz. :smiley:

IMG_9279.jpg

Ferhat, iklim ve toprak isteklerini de karşılaştırmak gerekir iki bitkinin. Bunların birçok türünün olması, karşılaştırmayı da zorlaştırıyor. Bugün, araştırma yapmak için yeterli zamanım yok gibi ama daha sonra bakmaya çalışırım. Umarım bir sonuca ulaşırız; keşke bir botanikçi olsaydı... ;)

Cavid Sezen

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,786
Kayıtlı Üye Sayımız
166,601
Kaydolan Son Üyemiz
muradmammad

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR