Kim Demiş Fronteradan Adam Olmaz Diye...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ozturk55 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 178
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 23,541
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Kim Demiş Fronteradan Adam Olmaz Diye...

jeep' Alıntı:
Fronteralarýn fabrika çýkýþý 18 cm yükseltmeyi kaldýrabildiði bilgisine nasýl ulaþtýnýz?
[/quote
Frontera dünyada en yaygin olarak Çek cumhuriyetinde kullanilmaktadir burada Frontera kullanicilarinin ortak kullandigi bir form sitesi var bilgiyi buradan aldim zaten aracin altinda deneme yapildiginda deneme yanilma yontemi ilede bunu gorebiliyorsunuz.Tabi güvenlik bakımından her kez cok hakli ama bunu test ederek göreceğiz. İnşallah her hangi bir yerden sorun çikmazda zevkle kullanirim ama ilk gun ağir arazide yapilan denemelerde cok sukur performans guzel ve guvenli idi zaten bu yukseklikteki bir araçla asfalttada cok surat yapmak akil isi degil maksimum hizim 70 km oda duz yolda. :(

Etiketler

o zaman deneyerek göreceksiniz demek.. tecrübelerinizi bizimle paylaşırsanız çok yararlı olur kanaatindeyim.
Selamlar..

jeep' Alıntı:
o zaman deneyerek göreceksiniz demek.. tecrübelerinizi bizimle paylaþýrsanýz çok yararlý olur kanaatindeyim.
Selamlar..
Mutlaka paylaşıcam zaten amacımda bu keşke herkez yaptiklarini paylaşsada bazi şeyleri daha ucuza maletsek malum fiyatlar çok pahali uyduruk kitlere 350 - 400 dolar fiyat çekiliyor.
Birde en büyük amaçlarımdan birisi her kezin burun büktüğü FRONTERAYI doğrusu eğrisi iletanitmak. Saygilar.

Aracınız süper olmuş :eek:
Kazasız belasız kullanın

çok yakışıklı olmuş bu şehirden çıkmış delikanlı çalışmalarınızı dikkatle takip edeceğim emeğinize sağlık

Herkeze iyi dileklerinden ötürü çok Teşekkür ederim. Yarın yine atölyede olucam bagaj takılacak, yetiştirebilirsem flanşları yaptırıcam.

10 Numara olmuş elinize sağlık aynı lastiğin 32x11.5 olanı bende var arazide mükemmel iş yapıyor asfaltta biraz uğultu yapıyor ama her güzelin bir kusuru vardır hesabı :D

Öncelikle aracınızı güle güle kullanın.Sadece torsiyonlardan ayarla 33 lastik kullanabilmek avntaj bence.Arka tarafı söylemiyorum zaten sabit olduğu için yükseltmek pek problem olmuyor,yanlız aklıma takılan bişey var torsiyonlardan 16 cm. yükselttiğinizde aracı süspansiyonu sertleşmedimi?Bende de pajero var,torsiyonlardan 5cm. gibi yükselttiğim de ön taraf kazık gibi oldu.Son olarak geçen pazar Giresun-Tirebolu dan geçtiniz mi? :smiley:

çok yakışıklı olmuş gerçekten renk de güzel

;) Mehmet bey, Söylemeden edemeyeceğim Frontera benimde ilgimi çeken araçlardan birdir ama get ile 16cm çok ciddi bir yükseltme, aracınızı bu kadar yükselttikten sonra ben ön torsiyonlarda ilerleyen zamanlarda bazı sıkıntılar olabilme ihtimalini düşünüyorum. Sizin söylediğinizden anladığım kadarıyla 18cm'e kadar yükseltme olabiliyor. Yani bu yükseltme için tavan limit. Siz yükseltme işlemini hemen hemen en son seviyesine kadar yapmışsınız. Şimdi benim aklıma düşen sorun bu oldu. Önler bağımsız aks. bu kadar yükseltmeden sonra akslrin açılar çok dik olmuş olmalı. bunun sonucu aracın esneme oranı düşmüş olmalı ve buna bağlı olarak aracın çaprazda lastikleri yerden kalkar ve yine aynı şekilde akslerin dik olması sonucu rot ayarlarnda bozulmalar olabilir. Gezenbilir ailesinden bir arkdaşımızın bunun gibi bir takım şeyler yaşamış olması ve yeni modifiye ettiği aracın anltıldığı konuya başlarkende buna değinmişti. Arkadşımızın yazdığı yazıyı direk buraya kopyalmak yerine linkini yazıyorum: http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=84213.0 sizinde ilginizi çekecektir. Ben korkuyorumki bu Frontera'nın sonuda bu linkteki Chevy gibi olmasın ;)

**FatsaOffRoad**' Alıntı:
10 Numara olmuş elinize sağlık aynı lastiğin 32x11.5 olanı bende var arazide mükemmel iş yapıyor asfaltta biraz uğultu yapıyor ama her güzelin bir kusuru vardır hesabı :D
Teşekkür ederim 7 - 8 Temmuz Fatsa offroad oyunlarına Allahtan bir şey çıkmazsa gelmeyi planlıyorum gelirseniz orada görüşürüz.

aras' Alıntı:
Öncelikle aracınızı güle güle kullanın.Sadece torsiyonlardan ayarla 33 lastik kullanabilmek avntaj bence.Arka tarafı söylemiyorum zaten sabit olduğu için yükseltmek pek problem olmuyor,yanlız aklıma takılan bişey var torsiyonlardan 16 cm. yükselttiğinizde aracı süspansiyonu sertleşmedimi?Bende de pajero var,torsiyonlardan 5cm. gibi yükselttiğim de ön taraf kazık gibi oldu.Son olarak geçen pazar Giresun-Tirebolu dan geçtiniz mi? :smiley:
Teşekkür ederim gerçektende yükseltmeden sonra önler çok sertleşiyor. Şu anda aracıma tam uyum sağlayacak olan uzun ön amortisör arıyorum bulunca mutlaka o konuyuda halledeceğim. Tireboludan geçmedim bir başkasıydı geçen sanırım.

artsanatyildiz' Alıntı:
çok yakışıklı olmuş bu şehirden çıkmış delikanlı çalışmalarınızı dikkatle takip edeceğim emeğinize sağlık
Yorumunuz gerçekten beni çok mutlu etti çok teşekkür ederim. Kandiliniz mübarek olsun bu arada.

ayazağa' Alıntı:
Aracınız süper olmuş :eek:
Kazasız belasız kullanın
Teşekkür ederim. Sizin aracınızda yakından takip ettiğim bir araç o da çok güzel güle güle kullanın. Kandiliniz mübarek olsun.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,704
Kayıtlı Üye Sayımız
166,547
Kaydolan Son Üyemiz
Tsukuyomi

SON KONULAR

Geri