Kendi Motokaravanını Yapanlar;Citroen/Jumper Camper Seyfettin Hoca (airboat)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan airboat Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,013
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 192,020
Ynt: Kendi Motokaravanını Yapanlar;Citroen/Jumper Camper Seyfettin Hoca (airboat)

Dostlarım,
Motokaravan adayım, Jumper'in arka kapısının kapatılması çalışmasının fotolarına devam ediyorum.Resimlerde; kapatma yukardan 120cm ve depo olarak 60cm olmak üzere iki bölümdür.
Birinci bölüm macun çalışmaları,ıkinci bölüm,menteşe sabitlemesi,Plaka yuvası kaynağı,Kilit yuvası işlemleri ile paslanmaya karşı antipas astar atılması işlemlerini kapsamaktadır.

BABA2 001.jpg

BABA2 003.jpg

BABA2 004.jpg

BABA2 008.jpg

BABA2 010.jpg

Etiketler
Ynt: Kendi Motokaravanını Yapanlar;Citroen/Jumper Camper Seyfettin Hoca (airboat)

hocam kolay gelsin yeni bakamaya başladım karavan yapımına allah sonunu iyi getirsin kazasız belasız yollara çıkmayı nasip etsin.bende yeni bir karavan yaptırarak yollardayım içinde yaşadığım zorlukları kolaylıklarıda hep gördüm.bundan önceki karavanımda bundada.herşey güzel görünüyor ama sol kapı bana bıraz uymadı neden derseniz alışkanlıktan belkı ama ters şimdi kendı aracımda bakıyorumda kapıyı soldan açsaydımda nasıl olurdu diye ama olmadı.tabıkı bu sızın projenız.bırde benım ıstıcı söför koltuğunun arkasındakı koltuğun dolabının altında ve salona doğru üfleme yapıyor ve isterseniz sağ sola çevire biliyorsunuz.eksoz ağzıda dırek altta.kullanıslı kolay gelsın beklıyoruz detayları saygılar

IMGP4686.JPG

IMGP4689.JPG

IMGP4691.JPG

IMGP4692.JPG

IMGP4688.JPG

58ayhan' Alıntı:
hocam kolay gelsin yeni bakamaya başladım karavan yapımına allah sonunu iyi getirsin kazasız belasız yollara çıkmayı nasip etsin.bende yeni bir karavan yaptırarak yollardayım içinde yaşadığım zorlukları kolaylıklarıda hep gördüm.bundan önceki karavanımda bundada.herşey güzel görünüyor ama sol kapı bana bıraz uymadı neden derseniz alışkanlıktan belkı ama ters şimdi kendı aracımda bakıyorumda kapıyı soldan açsaydımda nasıl olurdu diye ama olmadı.tabıkı bu sızın projenız.bırde benım ıstıcı söför koltuğunun arkasındakı koltuğun dolabının altında ve salona doğru üfleme yapıyor ve isterseniz sağ sola çevire biliyorsunuz.eksoz ağzıda dırek altta.kullanıslı kolay gelsın beklıyoruz detayları saygılar

Ekli dosyalar

• SAGDAN KAPILAR.pdf
    79.2 KB · Görüntüleme: 201

Değerli Karavan dostlarım,
Karavan düzenlememde soldan giriş kapısı açacağımı belirtmiştim.
Benim gerekçelerim aşağıdadır.
Düşüncelerinizi belirtirseniz sevinirim.

1.Yaşam bölümünde;yataga dönüşebilecek bir oturma gurubu istenmektedir.Alan olarak.60+60=120cm
koltuklar,60cm masa olmak üzere 180cm lik yer kaplamaktadır.Oturma gurubunu sürücü koltuğu arkasına yerleştirdiğim zaman-Koltuk dönerli hale getirildiğinde -yaşam alanında 60cmlik alan kazanılmakta,oturma gurubu,60cm Koltuk+60cm masa=120 cm Yaşam bölümünde, Sürücü koltuğu ise kabin sınırları içinde yer almaktadır.
2.PSA gurubu araçlarda kayar kapı açılımı 120cm dir.Karavan içinse 60cm yeterlidir.Karavan iç yerleşim
planlarında mutfak yerleşimleri genellikle kayar kapı açılımına denk gelmektedir.Kayar kapı 60cm de sabitlense bile kapı ile anakaporta arasında 5/8cm boşluk meydana gelmektedir.Tam açıldığında
mutfak bölümünün yarısı açıkça dışarıda durmaktadır.Düşünceme göre görüntü kirliliği yaratmakla birlikte yanan ocağın sönmesiyle gaz kaçağı olacağı,sonucunda yangın ya da zehirlenmeye yol açacağı açıktır.
3.Kayar kapının 120cm açılmasıyla;Kış mevsiminde yaşam bölümüne soğuk havanın,yazın ise sıcak hava ile birlikte sineklerin hücumuna uğrayacaktır.Kaldıki bu gibi nedenlerden dolayı aracın arka bölümündeki çift kanatlı kapıyı iptal ettim.Yatak hizasında arkadan açılabilen depo yaptım.
4.Sağdaki 120 cm kapıyı 60cm kapıya çevirmek,solda 60cm kapı yapmak daha az emeğe,paraya yapılabileceği düşüncesindeyim.
Sola kapı alışkanlık açısından belki yadırganabilir.Bu tür araçlar ülkemizde ve diğer ülkelerde kullanılmaktadır.Soldaki kapı trafikte değil yalnız kamp alanlarında kullanılacaktır.
Düşünce ve katkılarınızı bekliyorum,lütfen yazınız.

Seyfettin hocam, senin ihtiyaç ve alışkanlıklarına hitap etme açısından hiç bir sorun yok...Sorun, bir gün kafanda yeni fikirler belirip aracı değiştirip yeni bir araç yapmak için satmaya kalkdığında, satışda zorlanacağın kesin, ama yarı fiyatına veririm gider canım sağolsun diyebileceksen mesele yok....

gezmen' Alıntı:
Seyfettin Hocam, 336 cm iç uzunluk ve 12 m3 iç hacimde, 110 cm yatak enini bir kez daha düşünün diyorum; 120 cm daha iyi olur bence, hiç olmazsa 115 cm.

Kolay gelsin.
Cavid Sezen

Sevgili Dostum,Önerilerin doğrultusunda projeyi değiştirdim.
Soldan kapı gerekcelerimi de biraz önce yazdım.
Heriki konu üzerinde düşüncelerini bekliyorum.
Sağlıcakla kalın,dostca kalın.

Ekli dosyalar

• KARAVAN PROJE 5.pdf
    112.9 KB · Görüntüleme: 251

atiladi' Alıntı:
Seyfettin hocam, senin ihtiyaç ve alışkanlıklarına hitap etme açısından hiç bir sorun yok...Sorun, bir gün kafanda yeni fikirler belirip aracı değiştirip yeni bir araç yapmak için satmaya kalkdığında, satışda zorlanacağın kesin, ama yarı fiyatına veririm gider canım sağolsun diyebileceksen mesele yok....

Atilla Dostum,
Öncelikle canımızın sağ olması önemli!
Parasal değerler çok sonradan gelir.
Alışkanlıklarımız yeniye herzaman engel olmuştur.Yeniler devrimlerle gelmiştir.
Yaşam alanında,rahatlık,dar mekanı geniş hale sokmak; müşteride kuşku yaratacaksa ve bunu göremiyorsa ben ne yapayım.Kapının soldan olması yarı fiyatına düşürebiliyor da
artı değer yaratamıyorsa (dediğin gibi) Kıbrıs'ta satar,İngiliz'e kiralarız.
Eleştirin için teşekkür ederim.
Sağlıcakla kal.

sayın Hocam hayırlı olsun karavanınız . çok güzel bir görünün oldu, aracınızada. çok yakıştı düşünceniz çok güzel oldu.
güle güle kullanın.

Seyfettin hocam farklı ve kendinize has bir projeniz var, karavanınız bu şekilde sizi rahat ettirecekse bence en doğru projedir, mühim olan sizin rahatlığınız keyif almanız,
kapının solda olmasının (TÜV eğer bir şey çıkarmazsa) bence sakıncası yok, kullandıkça avantaj veya dezavantajları konuşulur,
her malın bir alıcısı mutlaka vardır, satışı düşünerek kendi konforunuzdan ödün vermeyin, size kolaylıklar diliyorum, selamlar

buralpdi' Alıntı:
Seyfettin hocam farklı ve kendinize has bir projeniz var, karavanınız bu şekilde sizi rahat ettirecekse bence en doğru projedir, mühim olan sizin rahatlığınız keyif almanız,
kapının solda olmasının (TÜV eğer bir şey çıkarmazsa) bence sakıncası yok, kullandıkça avantaj veya dezavantajları konuşulur,
her malın bir alıcısı mutlaka vardır, satışı düşünerek kendi konforunuzdan ödün vermeyin, size kolaylıklar diliyorum, selamlar

Levent Dostum,
Dilek,Temenni ve yorumların için çok teşekkür ederim.
Dostlarımın da "değişik bir iç dizayn projesi dedikleri" çizdiğim projede amacım; yaşam alanının geniş ve ferah tutulması idi.Kapının soldan yapılması,kayar kapının sabitlenerek mutfakların açıkta durması gibi görüntü kiriliğini ortadan kaldırmaktı.Sürücü koltuğunun dönerli olmasından yararlanarak yaşam alanına en az 60x50cm çeyrek m2 lik bir alan kazanmış oldum.
Motokaravanlar özel amaçlı olarak sınıflandırılıyor.Kapı kapatma,yenisini açma gibi konulara tadilat yönetmeliği izin veriyor,TSE nin bu konularda görüşünü aldım.Projesi buna göre yapılandırılacak.
Proje onaylandıktan sonra TÜV ün sorun çıkaracağını düşünmüyorum.
Selamlar,başarılar.

Sayin seyfettin hoca karavanini :smiley:z hayirli olsun iyi gezmelerde kullanin

Seyfettin Hocam kolay gelsin :smiley:

Dostlar,

Jumper iç yerleşim planını araç ölçülerine uygun olarak güncelledim.
Yatak konumu,kulanma suyu,LPG tüp konumu gözden geçirildi.Su depolarından pis su deposu; şase altına,kullanma suyu deposunu araç içi ön bölüme ya da arka depoya konulması düşüncesindeyim.
Önerilerinizi bekliyorum.
Teşekkürler.

JUMPER PRJ YERLEŞİM RENKLİ 7.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,791
Kayıtlı Üye Sayımız
166,604
Kaydolan Son Üyemiz
mehmedoah

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR