Kendi Motokaravanını Yapanlar;Citroen/Jumper Camper Seyfettin Hoca (airboat)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan airboat Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,013
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 192,088
Ynt: Kendi Motokaravanını Yapanlar;Citroen/Jumper Camper Seyfettin Hoca (airboat)

Dostlarım;
Motokaravan yapabilmek için Sitreon Jumper 12m3 lük araç aldığımı daha önce yazmıştım.
Atölyemizde işlerin -kış nedeniyle-azalması nedeniyle karavan yapım işine başlayalım,iş oluncada ara veririz diyerek
Başladık.
PSA araçların çift açılır arka kapılarından dostlarımızın; toz alması,soğuktan koruyamaması şikayetlerini dikkate alarak arka kapıları
iptal ettim.
[attachment=1][attachment=2]

Ankara çok soğuk,çalışmakta zor.
[attachment=3]

Arkaya yapılacak bagaj için Kilit,Menteşe ve Amartisörleri aldım
[attachment=4][attachment=5]

BABA1 003.jpg

BABA1 004.jpg

BABA1 005.jpg

BABA1 006.jpg

BABA1 007.jpg

Etiketler
Ynt: Kendi Motokaravanını Yapanlar;Citroen/Jumper Camper Seyfettin Hoca (airboat)

Fotolara devam,
Çalışan arkadaşlarımız ve diğer personel bu iş böyle gitmez,hem soğuk hemde adaksız olmaz dediler.
Isınmak için hazırladıkları mangalı sucukla yağladılar.Ellerine sağlık ve afiyet olsun.[attachment=1]
Bu günlük buraya kadar.[attachment=2]

BABA1 008.jpg

BABA1 009.jpg

Yusuf Aybek' Alıntı:
Seyfettin hocam yapım aşaması başlamış hayırlı olsun,tenekedeki sucuk fena görünüyor ;) afiyet olsun canım çekti vallaha ;D

Yusuf kardeşim,
Kayseri'li değilim ama sucuğun lafı bile olmaz.Sen nasıl olsa gezgincisin,Ankara'ya yolunda düşer nasıl olsa,Bir sucuk partisi de sizin için yaparız.
İlgine teşekkür ederim.Eleştirilerinizi beklerim.
Sağlıcakla kalın.

Seyfettin hocam.
Başlamışsınız. Her şeyin kolayınıza gelmesi ve istediğiniz gibi olmasını dilerım.
selamlar.

Hocam hayırlı olsun. İnşaallah gönlünüze göre bir araç olur. Fotolardan anladığım kadarıyla araç bir ambulans çıkması. 2.5 tdi motor performansı nasıldır? Bu konuda bilginiz var mı? Bu tür araçlarda 2.8 turbo motoru öneriyorlar ama, sizinki nasıl? Selamlar.

Arka kapıyı merakla bekliyorum. Yeni fotoğrafları yok mu?

Seyfettin hocam,yeni karavan yapım aşamasında kolaylıklar diliyorum.

Dostlarım!
Motokaravanımın iç yapısı ile ilgili projemi daha önce sunmuştum. 2.projede giysi dolabını yatak üzerine doğru uzattım.3.projede Duş bölümündeki sivriliği giderdim,derli toplu oldu.İki kişilik kabin oturma koltuğu arkasına buzdolabını yerleştirdim.Üzerine de yemek hazırlama tablası koydum.4.Proje de arka yatak bölümüne gündüzleri yaralanmak için en az 4 kişilik 2.bir oturma gurubu ekledim.

Bu arada Jumperin arka kapılarını iptal ettim.Dikine 120cm bölüm sabit,altta 60cmx160cm yatak altı bölümde depo olarak ayrıldı.Fotolar yakında.

**Karavan kapısını soldan açmaya kararlıyım!
Tüm dostlarımdan eleştirilerini bekliyorum,mutlaka dikkate alacağım.
Peşinen teşekkürler.

PROJE 1.jpg

PROJE 2.jpg

PROJE 3.jpg

PROJE 4.jpg

Hocam,yatak bölümüne ilave olarak yaptığın 4kişilik oturma gurubu bagaj bölmesini küçültmezmi?
Selamlar.

Seyfettin Hocam, 336 cm iç uzunluk ve 12 m3 iç hacimde, 110 cm yatak enini bir kez daha düşünün diyorum; 120 cm daha iyi olur bence, hiç olmazsa 115 cm.

Kolay gelsin.
Cavid Sezen

rtulun' Alıntı:
Hocam,yatak bölümüne ilave olarak yaptığın 4kişilik oturma gurubu bagaj bölmesini küçültmezmi?
Selamlar.

Rifat Dostum,
Görülen projelerin hepsi fikir jimnastiğine açık.1&2.projelerde yatak üzerine tekli ranza yapmayı
düşünmüş alttaki yatagın yüksekliğini 40/45 cm tutmuştum.Depo için bu yükseklik kalmıştı.
3 & 4 projelerde ranza yok.Yatak yüksekliği enaz 60cm enfazla 80cm yapılabilir.kabaca hesap edildiğinde h:40cm iken 792cm3 h:60 iken 1208cm3 h:80 iken 1584cm3 depo alanı oluyor.Oturma gurubundaki masa 60x70 düşünüldüğünde 40 yüksekliğe göre 168cm3 80 yüksekliğe göre 340cm3
hacim kaplıyor. Kalan hacim a.624cm3 b.862cm3 c:1250cm (Davlumbazlar hariç) hacim depoya kalıyor,yanılmıyorsam.Kısaca depo hacmi yatak yüksekliğine bağlı diye düşünüyorum.
Jimnastiğe devam edelim dostum!
Sağlıcakla kal.

gezmen' Alıntı:
Seyfettin Hocam, 336 cm iç uzunluk ve 12 m3 iç hacimde, 110 cm yatak enini bir kez daha düşünün diyorum; 120 cm daha iyi olur bence, hiç olmazsa 115 cm.

Kolay gelsin.
Cavid Sezen

Öğretmenim,
Eşim ve ben yatak işini 66 ya (yaş)bağladık.Birbirimize özlem duyabilmek için,bazan ayrı odada,bazan
aynı odada aynı yatakta sırt sırta verip dinleniyoruz
Ben motokaravan olacak aracımın arka kapısını iptal ettım.Kendi kapılarını kullanmadığım için 5/8cm
bir boşluk meydana geldi.Standart yatak eni enaz 120cm düşünüldüğünde, 5cm arka bölümden
5cm önden eklediğimde standarda ulaşmış olurum.
Sizce hangi proje ya da projeler daha kullanılır olur.
Önerilerinizi; deneyimleriniz doğrultusunda bekliyorum,Öğretmenim.
Sağlıcakla kalın.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,791
Kayıtlı Üye Sayımız
166,604
Kaydolan Son Üyemiz
mehmedoah

SON KONULAR

Geri